Ziua Logo
  Nr. 2826 de luni, 29 septembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Show de zile mari, ieri, pe stadionul "Iolanda Balas-Soter"
Mustapha Essaid a castigat crosul "Loteriei Nationale"
-- Atletul francez de origine marocana a primit recompensa o Dacia 1310, la fel ca si Constantina Dita-Tomescu, care s-a impus in cursa feminina
Ieri dimineata, pe o vreme taman buna pentru miscarea in aer liber, s-a desfasurat cea de-a sasea editie a crosului "Loteria Romana", care s-a bucurat de prezenta a catorva mii de participanti, pe diferite categorii de varsta (seniori, juniori, copii, veterani si persoane cu handicap). Premiile substantiale puse la bataie de catre organizatori (Compania Nationala "Loteria Romana", cu sprijinul logistic al FR Atletism) au adus la start sportivi cu carti importante de vizita, printre acestia numarandu-se si alergatori de peste hotare. Astfel, pe traseul de aproximativ sapte kilometri (Piata Constitutiei - Stadionul Iolanda Balas-Soter) s-au "aventurat" alaturi de amatori si atleti consacrati. De altfel, la seniori s-a impus francezul de origine marocana Mustapha Essaid (aflat in Top Ten-ul mondial al specialitatii, sotul Stelei Olteanu), talonat de Zsolt Benedect, din Ungaria, iar pe cea de-a treia treapta a podiumului s-a urcat Adrian Magyar, de la CSM Sf. Gheorghe. Cu acelasi mare premiu, o Dacie 1310, a plecat spre Tg Jiu si Constantina Dita Tomescu, locul doi, rasplatit cu un televizor Samsung Bio, fiind ocupat de Iulia Olteanu (CSM Bacau), pentru ca a treia sa treaca linia de sosire Luminita Talpos, din Craiova, recompensata cu un set de echipament Adidas. La juniori, podiumul a fost urmatorul: Cristinel Irimia, Maricel Ionascu, Marius Ionescu (medaliati in acest an la Europenele rezervate acestei categorii de varsta), pentru ca, la feminin, medalia de aur sa fie adjudecata de Paula Todoran, urmata de Ancuta Bobocel si de Catalina Matei. La copii, castigatorii au fost Claudiu Calugaru si Gabriela Neacsu, iar la veterani, Andrei Zolnai si Ileana Beres. Primii trei la persoane cu handicap au fost Cristian Poszipal, Sandica Ciubotaru si Vasilica Zamfir. Sa mai mentionam ca, prin tragere la sorti, s-au acordat si alte premii importante in bani, iar pe stadion au concertat formatii indragite, in frunte cu grupul ASIA.
Premierile au fost oficiate de Printesa Margareta, presedinte de onoare al Fundatiei Atletismul Romanesc, Nicolae Cristea, directorul general al companiei "Loteria Romana", Iolanda Balas-Soter, presedintele FR Atletism, ca si de Gabriela Szabo, Paula Ivan, Mihaela Penes si Viorica Viscopoleanu, actuale si foste campioane olimpice, si de generalul Marin Dragnea, presedintele Asociatiei Veteranilor de razboi din Romania.
Cristina VLADU 
A r h i v a
  Adio Olimpiada!    
  Gojnea a castigat Europenele    
  Esecuri pe gheata    
  Sechelariu a luat foc!    1 comentariu
  Rapidul s-a inecat la mare    
  DIVIZIA B - ETAPA A 6-A    
  Stefan a vrut sa mute banca    
  Record pentru Campeanu    
  Dinamo a castigat Cupa "Catalin Haldan"    
  M. Niculae revine la Nationala    1 comentariu
  FOTBAL INTERNATIONAL    
  DIVIZIA A - ETAPA A 7-A    
  FC NATIONAL - APULUM 2-3 (1-1)***    
  FCM BACAU - PETROLUL 2-2 (1-1)**    
  FC ORADEA - FC ARGES 2-1 (0-1)**    
  OTELUL - POLI AEK 4-1 (0-0)***    1 comentariu
     
  FC FARUL - RAPID 1-1 (1-1)**Au marcat: CRISTOCEA (37) . ZYIATI (17)    1 comentariu
  STEAUA - CEAHLAUL 2-0 (0-0)**    
  Hagi la prima victorie    
  "Vot de incredere"    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Mustapha Essaid a castigat crosul "Loteriei Nationale" (19 afisari)
 Lucian Pintilie (18 afisari)
 Roman Abramovici o sterge englezeste din Rusia (16 afisari)
 "Hotul de inimi" a ajuns Acasa (15 afisari)
 Comisioanele lui Cuzman, spalate prin Mauritius (15 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00875 sec.