Ziua Logo
  Nr. 2826 de luni, 29 septembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Jandarmii romani au capturat doi asasini albanezi
-- Acestia ratasera asasinarea unui compatriot intr-o benzinarie din Peja
Autorii unui atentat comis in cursul diminetii de sambata, in partea de est a localitatii kosovare Peja, a carui tinta a fost un etnic albanez, au fost capturati de jandarmii romani dupa numai cateva ore, informeaza Comandamentul National al Jandarmeriei. Potrivit sursei, sambata, in jurul orei 9,00, in zona benzinariei THW, dintr-un autoturism a avut loc un atac armat asupra unui albanez in varsta de 42 de ani. Nu au fost inregistrate victime sau pagube materiale majore. Cei doi suspecti, de originie albaneza, au parasit locul faptei, indreptandu-se catre localitatea Blagaje, aflata la aproximativ zece kilometri de Peja, unde s-au ascuns in locuinta unuia dintre ei. Imediat, plutonul Bravo, din cadrul Detasamentului de Jandarmi romani din Kosovo, a fost alarmat, deplasandu-se in localitatea Blagaje, la locul unde suspectii se ascunsesera. Jandarmii au intrat in forta in casa, i-au arestat pe cei doi si au retinut alte doua persoane, tot de origine albaneza, care erau in locuinta. In urma perchezitiei casei si dependintei, jandarmii au descoperit munitie de calibrele 9 si 7,62 milimetri, iar in autoturismul din care s-a comis atacul au fost gasite un dispozitiv electronic cu telecomanda si o cantitate de marihuana. Cercetarile sunt continuate de ofiteri jandarmi romani si reprezentanti ai Kosovo Police Service.
Pregatirea asidua si-a aratat roadele
Cu doar o zi in urma, jandarmii participasera la securizarea unei zone din orasul Perja unde a avut loc o explozie provocata de persoane necunoscute si la operatiunile de cautare a autorilor atentatului. In legatura cu acest eveniment, comandantul Detasamentului de Jandarmi pentru Misiuni Internationale Kosovo, colonelul Dan Ciuca, a declarat ca atentatul esuat a avut loc intr-o parcare situata in spatele unor blocuri locuite exclusiv de familii de origine albaneza. Deflagratia a fost produsa de un dispozitiv amplasat intr-o gura de canalizare, detonat de la distanta. Imediat, jandarmii romani aflati in misiune in aceasta provincie au fost alarmati si au securizat zona. In urma descinderilor efectuate in peste 50 de locuinte, au fost gasite doua incarcatoare cu munitie tip AKM si un calup de exploziv.
O alta actiune importanta a jandarmilor din Kosovo a avut loc in iunie, cand militarii romani au eliberat un om de afaceri din localitatea Peja, care fusese rapit in prima zi a lunii iunie, in schimbul unei rascumparari de 70 de mii de euro. In timp ce se deplasa pe o sosea care face legatura intre Muntenegru si Peja, barbatul a luat pe drum doi autostopisti. Cand au ajuns in Peja, cei doi necunoscuti l-au obligat sa merga cu ei intr-o casa, unde l-au sechestrat. A doua zi, rapitorii au contactat familia acestuia si au cerut o rascumparare de 70 de mii de euro care trebuia sa fie platita pana la 3 iunie. Comandantul Unitatii Speciale de Politie din zona a solicitat interventia unui pluton din cadrul Detasamentului de jandarmi romani care participa la misiunea de mentinere a ordinii publice in Kosovo. In 2 iunie, un ofiter sub acoperire le-a dus rapitorilor 25 de mii de euro, urmand ca dupa cateva ore sa le dea si restul banilor. El a primit de la rapitori indicatii in legatura cu locul in care trebuia sa ajunga si restul banilor, dar si despre locul in care va fi eliberat ostaticul. Atunci cand doi dintre rapitori au sosit, cu un taximetru, la locul de intalnire si au eliberat ostaticul pentru a primi si ceilalti 45 de mii de euro, ei au fost imobilizati de fortele de interventie. Alti trei rapitori au fost depistati si retinuti in casa in care fusese sechestrat omul de afaceri. (A.M.)
A r h i v a
  Franta vrea sa dubleze numarul expulzarilor    
  Numar record de romani opriti la frontiera    2 comentarii
  Fetita care a murit in put nu poate fi ingropata    
  Si-a omorat nevasta cu ciocanul    
  Tragedie in judetul Bacau    
  Roman Abramovici o sterge englezeste din Rusia    1 comentariu
  Razii si descinderi impotriva mortii albe    
  Violator dat de gol de tatuaje    
  Patru blocuri si o biserica din Ploiesti, afectate de o explozie "controlata"    
  Bataie intre tigani la Veresti    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Mustapha Essaid a castigat crosul "Loteriei Nationale" (19 afisari)
 Lucian Pintilie (18 afisari)
 Roman Abramovici o sterge englezeste din Rusia (16 afisari)
 "Hotul de inimi" a ajuns Acasa (15 afisari)
 Comisioanele lui Cuzman, spalate prin Mauritius (15 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00869 sec.