Ziua Logo
  Nr. 2826 de luni, 29 septembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Financiar
Privatizariv in serie
-- APAPS a vandut, la sfarsitul saptamanii trecute, noua mari societati, dintre care trei erau incluse in PSAL * Valoarea totala a tranzactiilor a fost de 13,5 milioane de euro
Autoritatea pentru privatizare a vandut, la sfarsitul saptamanii trecute, noua societati, din care trei (Moldosin Vaslui, Tubinox Bucuresti si Hiperion Stei) incluse in programele PSAL I si II, convenite cu Banca Mondiala. Valoarea totala a acestor tranzactii s-a ridicat la peste 13,5 milioane de euro. Datoriile totale ale societatile depaseau, la jumatatea acestui an, 26 de milioane de euro.
Silcotub Zalau a cumparat 99,4% din capitalul social al producatorului de tevi Tubinox, valoarea totala a tranzactiei fiind de 1,95 milioane de euro. O persoana fizica, Mihai Nasture, a achizitionat, pentru 637.445 euro, pachetul majoritar de actiuni al societatii Polirom Roman, urmand sa achite, totodata, un milion de euro pentru acoperirea unor datorii comerciale ale producatorului de polimeri, fire si fibre poliamidice. IPRS Baneasa Voluntari a fost cumparata, pentru 3,1 milioane de euro, de firma siriana Ogharit Trading. Pentru 2,3 milioane euro, o alta persoana fizica, Vasile Mihut, a preluat majoritatea actiunilor producatorului de masinilor-unelte Infratirea Oradea. Contractul de privatizare a societatii Hiperion Stei a fost semnat cu societatea European Food Stei, parte a grupului European Drinks. Societatea producatoare de echipamente de ridicat si transport a fost preluata in cadrul unei tranzactii cu o valoare totala de 1,1 milioane de euro. Firma Lazar SRL Reghin este noul proprietar al societatii Metalurgica Reghin, care produce si comercializeaza semifabricate turnate din fonta si otel, subansamble si piese auto, remorci, semiremorci si masini agricole. Valoarea totala a tranzactiei insumeaza 636.730 euro. O firma din Bucuresti - Soceko International SRL - a preluat 57,1% din actiunile societatii farmaceutice Farmaceutica Galenus Satu Mare, suma la care a fost negociat transferul de proprietate fiind de 677.505 euro.
Cea mai mare parte a capitalului social al producatorulului de tricotaje din bumbac Moldova Tricotaje Iasi a fost achizitionata de un consortiu format din firma Quorum Palace SRL si o persoana fizica (Ciobanu Gheorghe), valoarea con-tractului fiind de 501.065 euro. Un alt contract incheiat de APAPS este cel de vanzare-cumparare a actiunilor Moldosin Vaslui, societate care produce fire si fibre sintetice si artificiale. Cumparatorul este firma Contactoare Buzau, care va achita pentru Moldosin 1,6 milioane de euro. (A.G.C.)
A r h i v a
  5000 d euro amenda pentru neutilizarea autorizatiilor de transport    
  Romanii invata tehnici turistice occidentale    
  Romania a devenit atractiva pentru investitori    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Mustapha Essaid a castigat crosul "Loteriei Nationale" (19 afisari)
 Lucian Pintilie (18 afisari)
 Roman Abramovici o sterge englezeste din Rusia (16 afisari)
 "Hotul de inimi" a ajuns Acasa (15 afisari)
 Comisioanele lui Cuzman, spalate prin Mauritius (15 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00677 sec.