Ziua Logo
  Nr. 2826 de luni, 29 septembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
-- Campanie de vaccinare
Astazi incepe campania scolara de vaccinare pentru anul de invatamant 2003-2004 care va fi realizata gratuit din fondurile programului comunitar de sanatate publica, informeaza Ministerul Sanatatii. Potrivit calandarului de imunizare stabilit de reprezentantii Ministerului Sanatatii, in perioada 29 septembrie -3 octombrie, tuturor elevilor claselor intai li se va administra vaccinul rujeolic, precum si cel diftero-tetanic. Elevii claselor a III-a, studentii anului I de la facultatile de medicina si stomatologie, precum si elevii scolilor/colegiilor sanitare postliceale vor fi vaccinati contra hepatitei B, in trei etape, in lunile octombrie si noiembrie 2003, respectiv in luna mai a anului viitor. Elevii claselor a III-a vor mai fi vaccinati in luna noiembrie si antipoliomelitic. In perioada 19-30 aprilie 2004, elevii claselor a VIII-a vor fi vaccinati antidiftero-tetanic. In plus, fetelor din aceste clase li se va face si vaccinul rubeolic. (M.J.)
Probleme la vama
Conducerea Biroului Vamal Srpska Crnja, corespondentul din Serbia al punctului vamal Jimbolia, a interzis, incepand de miercuri, accesul autocamioanelor incarcate cu marfa, intrucat nu a putut fi asigurata aparatura si specialistii necesari pentru controlul radioactiv si ecologic. Autoritatile sarbe au decis, in urma cu o luna, sa controleze din punct de vedere radioactiv marfurile provenite din Estul Europei, fara sa dispuna insa de mijloacele necesare implementarii acestor masuri la toate birourile vamale. Restrictia de intrare pe teritoriul sarb pe la Jimbolia nu se aplica camioanelor care circula fara incarcatura, iar traficul pe sensul de intrare in Romania se desfasoara in conditii normale, precizeaza un comunicat al Asociatiei Romane pentru Transporturi Rutiere Internationale (ARTRI). Autocamioanele care au ajuns la punctul de frontiera Jimbolia au fost redirectionate in ultimele doua zile catre Vama Stamora Moravita, care dispune de echipamentul pentru control. Reorientarea traficului catre biroul vamal Stamora Moravita obliga majoritatea companiilor de transport sa faca un ocol de 150 de kilometri care implica o crestere a costurilor de exploatare a camioanelor si marirea duratei curselor. Potrivit ARTRI, conducerea punctului de frontiera de la Srpska Crnja a decis sa introduca aceasta interdictie fara ca autoritatile statului vecin sa emita un comunicat oficial in acest sens. (M.C.B.)
Carute confiscate
Autoritatile bucurestene ale Sectorului 2 au confiscat ieri 100 de carute, intr-o noua actiune - a cincea din acest an - de ridicare a atelajelor care circula ilegal pe raza acestei zone administrativ-teritoriale a Capitalei. Cele 100 de atelaje confiscate vor intra in proprietatea Administratiei Domeniului Public (ADP) iar contravenientii au fost amendati cu sume totalizand aproximativ zece milioane de lei. Din dispozitia Primariei Sectorului 2, sapte echipe mobile formate din inspectori, gardieni publici si angajati ai Administratiei Domeniului public (ADP) au actionat simultan, in cartierele Colentina, Pantelimon, Baicului, Vergului, Andronache si Tei. (M.S.)
Investitie in iaurt
Covalact Sfantu Gheorghe a finalizat, luna trecuta, o investitie in valoare de 1,5 milioane de euro, derulata in colaborare cu grupul olandez Campina, pentru deschiderea unei noi linii de productie pentru iaurturi. In cadrul acestui proiect, subventionat in proportie de 30% de statul olandez, echipamentele au fost furnizate de catre grupul Campina, care isi va promova astfel know-how-ul, partea romana asigurand lucrarile de constructie-montaj si utilitati, a declarat directorul general al firmei, Ioan Balan, citat de Mediafax. Covalact va asigura productia de iaurt, iar firma olandeza se va ocupa de desfacere. Covalact proceseaza si comercializeaza lapte si produse din lapte. Distributia produselor este mixta, realizandu-se atat prin miloacele proprii, cat si prin distribuitori, fiind acoperite judetele Prahova, Constanta, Valcea, Arges, Brasov, dar si municipiul Bucuresti. (A.G.C.)
A r h i v a
  Studentii sunt obligati sa crediteze statul    3 comentarii
  Presedintele CNEAA sustine aparitia unor consortii universitare    1 comentariu
  Codul Muncii nu "incurca" munca la negru    2 comentarii
  "Print & Advertising Show" si-a inchis portile    
  CFR SA va investi 10 milioane de dolari pentru securizarea trecerilor de cale ferata    
 Top afisari / comentarii 
 Mustapha Essaid a castigat crosul "Loteriei Nationale" (19 afisari)
 Lucian Pintilie (18 afisari)
 Roman Abramovici o sterge englezeste din Rusia (16 afisari)
 "Hotul de inimi" a ajuns Acasa (15 afisari)
 Comisioanele lui Cuzman, spalate prin Mauritius (15 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00962 sec.