Ziua Logo
  Nr. 2826 de luni, 29 septembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Studentii sunt obligati sa crediteze statul
-- Desi a promis sa majoreze subventia pentru cazare, Ministrul Athanasiu a "uitat" sa vireze banii in timp util * Caministii au achitat astfel cateva sute de mii de lei in plus pentru luna octombrie
Conducerea Ministerului Educatiei a anuntat ieri, printr-un comunicat de presa, ca problema regiei la cazare in caminele studentesti este rezolvata, fiind aprobat un cuantum al subventiei de 450.000 de lei ceea ce face ca studentul sa nu achite mai mult de 600.000 de lei pe luna pentru regia de camin. Subventia, la noua ei valoare, va fi acordata in zilele imediat urmatoare, promite ministerul.
Vineri, 26 septembrie, universitatile aveau afisate tarifele la cazare calculate in functie de vechea subventie, de doar 250.000 de lei. Ministerul Educatiei a instiintat rectoratele de noile valori ale subventiei dupa expirarea termenului limita la care acestea urmau sa afiseze preturile la cazare. In plus, nota ministerului, care vorbea de 400.000 de de lei pe luna subventie nu 450.000 de lei, nu era dovada existentei fizice in contul universitatilor a acestor bani. Cum studentul trebuie sa achite in momentul in care se cazeaza regia pentru luna octombrie, el a fost nevoit sa scoata din buzunar banii aferenti unui tarif calculat cu subventia de doar 250.000 de lei, creditand, practic, statul cu diferenta dintre vechea si noua subventie, pentru cel putin o luna de zile. Dana Marinescu, prorector la Universitatea Bucuresti a anuntat ca se va face regularizarea in luna noiembrie, iar atunci studentul va plati mult mai putin si-si va recupera banii. Acest lucru va fi posibil daca MECT va vira imediat banii in contul universitatilor pentru ca acestea nu pot acum sa acopere diferenta de subventie.
Comunicatul MECT arata cu degetul spre universitati, precizand ca gestionarea caminelor revine acestora si arata interesul si preocuparea conducerii ministerului pentru atragerea de fonduri pentru solutionarea problemelor. "Cu toate ca gestionarea caminelor studentesti revine in totalitate universitatilor, conducerea ministerului va acorda in continuare spijin pentru atragerea de noi fonduri destinate reabilitarii infrastructurii sociale, diminuarii pierderilor in cazul utilitatilor comune, optimizari consumurilor si asigurarii unor conditii decente de locuit pentru studenti".
Mihaela JITEA 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
dar de asta ce ziceti: studentii crediteaza studentii.....   de fostul student
Spiritul Domnului Trandafir (1)   de Lifestyle
Studenti, dati statul roman in judecata pentru ca ...   de studentul
A r h i v a
  Presedintele CNEAA sustine aparitia unor consortii universitare    1 comentariu
  Codul Muncii nu "incurca" munca la negru    2 comentarii
  "Print & Advertising Show" si-a inchis portile    
  CFR SA va investi 10 milioane de dolari pentru securizarea trecerilor de cale ferata    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Mustapha Essaid a castigat crosul "Loteriei Nationale" (19 afisari)
 Lucian Pintilie (18 afisari)
 Roman Abramovici o sterge englezeste din Rusia (16 afisari)
 "Hotul de inimi" a ajuns Acasa (15 afisari)
 Comisioanele lui Cuzman, spalate prin Mauritius (15 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00689 sec.