Ziua Logo
  Nr. 2826 de luni, 29 septembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Demagogi
-- Premierul i-a atacat ieri in termeni duri pe liberali si democrati, sustinand ca alianta este "o formula reciclata din fosta guvernare" * In replica, Basescu si Stolojan ii dau o lectie liderului PSD * Liberalii europeni contesta realizarile partidului majoritar
Presedintele PSD Adrian Nastase a atacat ieri alianta PNL-PD, aratand ca aceasta este o "formula reciclata din fosta guvernare, intr-o varianta la fel de nefericita - CDR 2003". El a atras atentia primarilor si consilierilor PSD ca partidul de guvernamant este mai expus atacurilor opozitiei si nu este exclus sa fie tinta unor atacuri de izolare si acest lucru impune ca intregul partid sa "iasa la ofensiva". Liderul PSD le-a spus alesilor locali ca trebuie sa explice populatiei ca alianta PNL-PD inseamna "nedreptate si neadevar", facand aluzie la titulatura aliantei "Dreptate si Adevar" si ca reprezentantii acesteia sunt "demagogi calificati la locul de munca pe scaune pe care nu le-au meritat si nu le merita". Potrivit lui Nastase, PNL si PD incearca din "disperare" o formula care nu se bazeaza pe idei ideologice. "Este vorba de un club care vrea sa insele din nou Romania", a spus Nastase. Au redus avutia tarii cu patru miliarde de dolari, a mai spus Nastase indemnandu-i pe alesii locali ai PSD sa nu lase populatia sa fie amagita de "demagogi", care "se bat numai pentru putere", pentru locuri in Parlament si in Guvern. El a mentionat "afacerile scandaloase" in care a fost implicata fosta guvernare: SunOil, Romtelecom, Cico, BTT, Megapower, Hotel Bucuresti, Tigareta 2, FNI si CEC.
Stolojan raspunde acuzatiilor
Liderul PNL Theodor Stolojan i-a amintit lui Nastase ca este membru al PNL din iulie 2000, moment pana la care nu a fost membru al nici unui partid politic. "Cat despre scandalurile Tigareta, FNI sau ce a mai spus Adrian Nastase, il asigur ca noi nu avem nici un amestec in aceste treburi, iar daca PSD este acum la putere, nu-i impiedica nimeni sa caute vinovatii", a spus Stolojan. El a aratat ca nu are retineri in a se afla adevarul despre mineriade sau numele tuturor celor care au facut politie politica. Liderii liberali au protestat si fata de prezenta presedintelui Ion Iliescu la reuniunea alesilor locali, cerandu-i sefului statului sa se retraga decent, cu demnitate, din functia pe care in prezent inca o mai detine si sa nu mai incalce Constitutia, pentru ca prin participarea sa la o reuniune de partid a renuntat la impartialitate.
Basescu ii acorda o audienta sefului PSD
Liderul PD Traian Basescu i-a transmis presedintelui PSD ca elementele social-democratiei moderne presupun si valori liberale precum capitalismul si economia de piata. Basescu a promis ca il primeste pe Nastase in audienta pentru a-i demonstra care este linia adoptata de social-democratia europeana. "El crede ca fostul PCR este doctrina pe care o avem si noi. Nu s-a trezit inca! Elementele social-democratiei moderne, precum capitalismul si economia de piata, fac parte si din doctrina social-democratilor europeni si din doctrina noastra", a adaugat Basescu. El a subliniat ca in PSD se regasesc multi fosti membri PRM, intregul PSDR a lui Sergiu Cunescu, numerosi fosti lideri democrati, carora li se adauga patenerii din UDMR. "Este mult mai larga politic structura actualului PSD decat cea a aliantei PNL-PD", a aratat Basescu, adaugand ca atat democratii, cat si liberalii isi pastreaza doctrina, iar programul politic al aliantei are la baza prioritatile Romaniei.
Liberalii europeni critica PSD
Liderul Partidului Liberal-Democrat European, Werner Hoyer, a declarat ieri la Congresul extraordinar al PNL, ca PSD intarzie aderarea Romaniei la UE si ca tara noastra are probleme la aplicarea practica a capitolelor de negociere. Werner Hoyer a afirmat, in fata delegatilor la congres, ca "Romania se afla intr-o situatie extraordinara si se pune problema unei intarzieri in aderarea tarii la UE, intrucat negocierile nu merg asa bine cum pretinde PSD". (A.H., M.T.)
 Comentarii: 21 Afiseaza toate comentariile  
adio PSD   de sassu
Ciocoii mizeaza pe iuteala de mana si nebagare de seama   de Robul lui Dumnezeu
Smenul revizuirii Constitutiei   de Robul lui Dumnezeu
pt akimote : si nu uitati cadenta , ritmul ! Lasa ca-l stiti voi foarte bine   de IonIon
pt akimote : ti s-a facut pofta de "sapun de maghiar" cu PRM tau ?   de IonIon
Redactiei......   de Roxana
Les jeux sont faits!   de lucid
"DAVAI CEAS" REDIVIVUS   de Toni
Unde-s doi, puterea creste...   de Gargantua
Nu v'ati saturat inca, ai?   de Nicolaie Ceausescu
este nevoie de o schimbare la bucuresti   de manole
VADIM e solutia   de DA
Werner Hoyer a spus "un secret public"!   de IonIon
alianta   de 
alianta   de Cosor
O adaugire.   de mircea
Raul cel mic sau raul cel mare   de dracula
Demagogie!   de 
Se rupe craca   de Bibicu
titlu   de gheorghe
FIARA   de Mishu
A r h i v a
  PD-PNL, o alternativa la PSD    1 comentariu
  Comisioanele lui Cuzman, spalate prin Mauritius    6 comentarii
  Italia a ramas in bezna timp de sase ore    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Mustapha Essaid a castigat crosul "Loteriei Nationale" (19 afisari)
 Lucian Pintilie (18 afisari)
 Roman Abramovici o sterge englezeste din Rusia (16 afisari)
 "Hotul de inimi" a ajuns Acasa (15 afisari)
 Comisioanele lui Cuzman, spalate prin Mauritius (15 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00635 sec.