Ziua Logo
  Nr. 2808 de luni, 8 septembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Romania a trecut sambata cu 4-0 de Luxemburg si asteapta meciul decisiv de miercuri, impotriva Danemarcei
Calcule doar cu victorie la Copenhaga
-- Sansele de calificare ale "tricolorilor" au crescut mai ales dupa victoria Bosniei-Hertegovina in fata Norvegiei, scor 1-0 * Succesul in fata danezilor este obligatoriu pentru ca trupa lui Iordanescu sa spere la unul din primele doua locuri ale grupei
Nationala a castigat cu 4-0 meciul cu Luxemburg, jucat sambata seara la Ploiesti, rezultat care, coroborat cu victoria Bosniei-Hertegovina in fata Norvegiei, scor 1-0, mareste sansele "tricolorilor" la calificare. Contra reprezentativei din Micul Ducat, jucatorii lui Iordanescu au bifat toate obiectivele: victorie, final fara accidentati si evitarea unei eventuale suspendari (sase jucatori aveau deja un cartonas galben la activ). Mutu, Pancu, Ganea si Fl. Bratu au marcat golurile unei partide fara istoric, in care ai nostri au asediat poarta adversa, chiar daca fara sa forteze (Iencsi si Pancu au avut si cate o bara), in timp ce oaspetii nu au avut decat o ocazie, in repriza a doua, bara lui Braun.
Dupa meciurile de sambata, calculele sunt simple: Romania este obligata sa castige in Danemarca pentru a mai spera la calificare sau la locul al doilea, de baraj. Norvegia nu poate castiga grupa, deoarece poate acumula maximum 14 puncte (cele 11 existente, plus trei cu Luxemburg). Astfel, considerand ca si Bosnia-Hertegovina va invinge miercuri in Luxemburg (face astfel 12 puncte), variantele de final ale grupei sunt urmatoarele:
1) Daca Romania castiga la Copenhaga cu 4-0 sau la o diferenta de trei goluri, cu conditia de a marca de cel putin cinci ori, "tricolorii", care fac 16 puncte, castiga grupa indiferent de rezultatele ultimei etape, in care Bosnia-Hertegovina joaca acasa cu Danemarca. In acest caz, Bosnia-Hertegovina are nevoie de victorie pentru a termina pe locul doi (ar face 15 puncte), un egal sau un succes al oaspetilor insemnand accederea danezilor la baraj (Danemarca ar face tot 16 puncte, dar ar avea dezavantajul meciurilor directe cu Romania).
2) Daca Romania castiga la o diferenta mai mica de trei goluri, avem barajul asigurat, cu 16 puncte, si asteptam meciul Bosnia-Hertegovina - Danemarca. Daca danezii castiga, termina pe primul loc (cu 16 puncte, au avantajul meciurilor directe), iar Romania merge la baraj. Daca meciul se termina egal, Romania castiga grupa (16 puncte), danezii merg la baraj (14 puncte, cat Norvegia, dar au avantajul meciurilor directe), iar ex-iugoslavii ies din calcule (ajung la 13 puncte). Daca bate Bosnia-Hertegovina, Romania castiga grupa (16 puncte), iar ex-iugoslavii merg la baraj (15 puncte); ies din calcule Norvegia (14 puncte) si Danemarca (13 puncte).
3) Daca meciul de la Copenhaga se termina egal, Romania iese din calcule (14 puncte, cat Norvegia si Danemarca, dezavantaj in ambele cazuri la meciurile directe, inclusiv in clasamentul in trei; Danemarca ramane prima). Ultimul meci, Bosnia-Hertegovina - Danemarca, este decisiv. Daca bat bosniacii, se califica direct (15 puncte), iar danezii merg la baraj. Daca se termina egal sau bat danezii, Danemarca se califica direct (15 puncte sau 17 puncte), iar Norvegia merge la baraj (14 puncte). Romania (14 puncte, dezavantajata la meciurile directe cu Norvegia) si Bosnia-Hertegovina (13 puncte sau 12 puncte) ies din calcule.
4) Daca Romania pierde la Copenhaga, Danemarca se califica direct indiferent de ultimul meci (16 puncte). Romania iese din calcule (13 puncte), iar Norvegia (14 puncte) asteapta meciul Bosnia-Hertegovina - Danemarca. Bosniacii sunt obligati sa castige pentru a prinde barajul (15 puncte). (MIG)
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
DIN TOATÃ INIMA : Pe ei !Pe mama lor de daneji spãlãciti !!!!!!!   de Mousquetaire
NU NE VOM CALIFICA   de 
Victorie logica a Danemarcei.   de Truba Duru
tricolorii lui mucea   de tractorist
HAI ROMANIA !!!   de S
A r h i v a
  ROMANIA - LUXEMBURG 4-0    
  Grupa 2    
  Iordanescu: "Examenul il dam in Danemarca"    
  PRELIMINARII EURO 2004    
  Nedumerirea Nasului    2 comentarii
  Morten Olsen e rezervat    1 comentariu
  Sliskovic forteaza imposibilul    
  BOSNIA-H. - NORVEGIA 1-0 (0-0)    
  Un careu tricolor la start    
  DIVIZIA B - ETAPA A 3-A    
  Rapid Intrarom a castigat Cupa "Petre Mainescu"    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Prostituate romance pe strazile din Paris (45 afisari)
 Acces Press are de ales intre patru proiecte (28 afisari)
 Hipnoza, curs la Universitatea Lund (24 afisari)
 Ding dong ! (18 afisari)
 Medic palestinian arestat abuziv (15 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00904 sec.