Ziua Logo
  Nr. 2808 de luni, 8 septembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
"Serifii" de la Sectiile 21 si 22
Medic palestinian arestat abuziv
-- Doi politisti bezmetici l-au incatusat pe palestinianul Alnashar Mohammed, pentru ca l-au confundat cu un "smenar" dat in urmarire * Politistii au chemat toate televiziunile sa se laude cu marea captura * Tribunalul Bucuresti a pus capat jocurilor politiei si l-a eliberat pe doctor din arest * Loctiitorul comandantului Sectiei 21 se scuza: "Nu eu am chemat televiziunile!"
Doi agenti de politie de la Sectia 22, din cale afara de zelosi, s-au lansat in ziua de 14 august in cautarea unor infractori, care au inselat un sofer cu 160 de euro, dandu-i hartii in loc de bani, in incinta benzinariei Shell din Militari si au fugit la bordul unui autoturism Renault 19, cu numar de Franta. Soferul inselat a pornit imediat in urmarirea faptuitorilor si a anuntat politia prin telefonul mobil. S-au format baraje, iar dupa o urmarire ca-n filme prin cartierele Militari - Drumul Taberei, cei trei faptuitori (toti de etnie rroma), au abandonat masina si au disparut printre blocuri. Pe Aleea Sandulesti, agentii de la Sectia 22 au dat nas in nas cu Alnashar Mohammed (doctor palestinian casatorit cu o romanca, cu doi copii si care a terminat Facultatea de Medicina din Craiova in 1993) care iesea din blocul unde locuia impreuna cu un alt conational al sau si un zugrav, pentru a cumpara materiale necesare renovarii apartamentului sau. Politistii, imbracati in civil, au strigat "Stai!" si s-au repezit catre grup. Mohammed s-a speriat si a incercat sa fuga, crezand ca este atacat de talhari. A fost incatusat si dus impreuna cu ceilalti la Sectia 21 pentru investigatii. Injurat si brutalizat, medicul palestinian s-a plans zadarnic ca n-are nici o vina si a rugat sa nu fie facut de ras ca n-a facut nimic, ca e o persoana respectabila, cu familie si copii, care n-are nevoie sa fure.
Presa, intoxicata de politisti
Ancheta penala a fost preluata de subcomisarul Aura Bugan, de la Sectia 21. A fost chemata la Sectia 21 toata presa, in special televiziunile, pentru ca Politia sa se laude cu "prinderea infractorului" si sa-i impresioneze pe sefii de la Capitala, Sectia 21 fiind vestita pentru incapacitatea de a controla infractionalitatea din zona. Ca urmare, bietul om a fost subiectul negativ al tuturor jurnalelor de stiri din seara de 14 august, de pe toate posturile TV, precum si al ziarelor centrale de a doua zi, pentru ca politistii l-au prezentat ca pe un infractor periculos, numai bun de condamnat. Ancheta care a urmat a nascut situatii de mare incertitudine. La recunoasterea de grup, soferul inselat l-a indicat pe doctor ca fiind unul dintre autori (probabil omul voia sa-si recupereze banii cu orice pret), insa la vizionarea casetei de supraveghere video de la Benzinaria Shell, doctorul nu aparea printre "smenari". Iar toate declaratiile zugravului si prietenilor palestinianului confirmau alibiul sau, ca omul s-a aflat in casa, la zugraveli. Mai mult, in masina abadonata de fugari, s-au gasit o multime de probe, care sa conduca la identificarea adevaratilor faptuitori.
Dus in fata procurorului Grigore Voicu, de la Parchetul Sectorului 6, acesta si-a insusit "temeinic" propunerea politistilor si a dispus arestarea pentru trei zile, sub acuzatia de "complicitate la furt calificat", fara sa-si dea seama ca in realitate fapta constituia inselaciune. Judecatoria Sectorului 6 a schimbat incadrarea juridica in inselaciune, a confirmat masura arestarii, pe care a prelungit-o cu alte 27 de zile, mergand "pe incredere", fara sa studieze atent probele.
Tribunalul Bucuresti
Salvarea a venit de la Tribunalul Bucuresti. La recurs, un complet al Sectiei I penala, format din judecatoarele Maria Tripadus si Francisca Vasile (cu opinie separata a judecatorului Marius Sega), a dispus punerea imediata in libertate a palestinianului. Contactat telefonic, comisarul Costica Gavrila, loctiitorul sefului Sectiei 21, ne-a precizat: "Ancheta este inca in curs, nu pot sa va spun nimic, doar ca nu eu am chemat presa. Intrebati-i pe cei de la Biroul de presa al Capitalei". Avocatul palestinianului, Alexandru Morarescu, ne-a declarat: "Singura dorinta a clientului meu este ca Politia sa dezminta oficial intoxicarea lansata de politistii de la Sectia 21, care au chemat televiziunile sa se fuduleasca cu captura anului. Ramane la latitudinea clientului meu daca va formula plangeri impotriva autorilor acestei executii judiciare televizate".
Razvan SAVALIUC 
A r h i v a
  Botos explica respingerea recursului lui Cozma    
  Prostituate romance pe strazile din Paris    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Prostituate romance pe strazile din Paris (45 afisari)
 Acces Press are de ales intre patru proiecte (28 afisari)
 Hipnoza, curs la Universitatea Lund (24 afisari)
 Ding dong ! (18 afisari)
 Medic palestinian arestat abuziv (15 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00936 sec.