Ziua Logo
  Nr. 2808 de luni, 8 septembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Acces Press are de ales intre patru proiecte
-- Proiectele selectate in urma unui concurs de arhitectura vor fi imbunatatite, urmand a fi desemnat modelul potrivit pentru Bucuresti * Reteaua de difuzare a Capitalei va fi cea mai moderna din tara
Grupul Editorilor si Difuzorilor de Presa, Ordinul Arhitectilor din Romania - Filiala Bucuresti si Primaria Municipiului Bucuresti au premiat, ieri, in parcul Herastrau, castigatorii concursului de arhitectura cu tema "Chioscuri pentru difuzare presa", organizat in vederea realizarii retelei Acces Press. Au fost, astfel, acordate patru mentiuni pentru lucrari care au indeplinit cel mai in cea mai mare masura cerintele temei. Proiectele premiate apartin Eltrix SRL (proiectant arh. Octavian Panaitescu), arh. Arthur Tintu, Magnum Corp SRL si Progresiv Proiect SRL (proiectanti arh. Octavian Petre si Stefan Calin). Decizia a fost luata dupa ce juriul, prezidat de Adrian Bold, arhitectul-sef al Capitalei, hotarase ca nici una dintre lucrarile prezentate nu a raspuns integral rigorilor concursului. La desemnarea castigatorilor au fost luate, de asemenea, in calcul si optiunile publicului, care a putut vota in ultimele zile pentru varianta de magazin de presa preferata. Autorii proiectelor premiate au primit cate 625 de euro si se vor intalni in cursul zile de maine cu reprezentantii juriului pentru a prezenta imbunatatirile care pot fi aduse variantei initiale astfel incat magazinele care vor forma reteaua Acces Press sa fie caracteristice pentru Bucuresti. La concurs s-au inscris 45 de participanti si au fost primite 18 lucrari care au fost prezentate in cadrul unei expozitii deschise, la 3 septembrie, in prezenta primarului general al Capitalei, Traian Basescu.
In expozitie au fost, de asemenea, prezente mai multe firme din tara si din strainatate care au expus prototipuri pentru magazine de presa pe care le au in productia curenta sau le-au realizat special pentru aceasta ocazie. Juriul a evaluat prototipurile si a intocmit urmatorul clasament: Magnum Corp SRL (locul I), Confind SRL (locul al II-lea), Mari Vila COM SRL (locul al III-lea), Hebo Rom International (locul al IV-lea) si Danex Plus SRL (locul al V-lea). Conform regulamentului de participare la expozitie, aceste firme vor primi cate un punctaj (10 puncte locul I, opt puncte locul al doilea etc.) care urmeaza a fi luat in considerare la licitatia ce se va organiza in vederea incheierii contractului de executie a celor 1200 de magazine din reteaua Acces Press.
"Clubul Roman de Presa a hotarat sa pune capat haosului din distributia de presa in Bucuresti", a afirmat, cu ocazia festivitatii de premiere, Sorin Rosca Stanescu, reprezentantul CRP si directorul ziarului Ziua. El a precizat se are in vedere realizarea in Bucuresti a celei mai moderne retele de distributie a presei din Romania si una dintre cele mai moderne din aceasta parte a Europei. La randul sau, viceprimarul Capitalei, Radu Dumbraveanu, a aratat ca este un moment de rascruce pentru ca nu numai magazinele de distributie a presei vor fi monitorizate pentru amplasare, ci si alte retele de distributie din comert. Grupul Editorilor si Difuzorilor de Presa este o societate comerciala care a fost infiintata in anul 2002 din initiativa comuna a Clubului Roman de Presa si a asociatiilor patronale ale difuzorilor de presa si carte din Bucuresti. (M.C.B.)
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
ATENTIE LA TITLU   de 
ziare   de tractorist
A r h i v a
  Titularizare cu probleme    
  Debitul Dunarii va creste in urmatoarele zile    
  Al doilea "metrou usor" pe strazile Capitalei    
  Energy Holding a devenit membra a WBCSD    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Prostituate romance pe strazile din Paris (45 afisari)
 Acces Press are de ales intre patru proiecte (28 afisari)
 Hipnoza, curs la Universitatea Lund (24 afisari)
 Ding dong ! (18 afisari)
 Medic palestinian arestat abuziv (15 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00834 sec.