Ziua Logo
  Nr. 2802 de luni, 1 septembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Final neasteptat pentru Gala Tanarului Actor
HOP inainte pentru Natalie Ester si Adrian Vancica
-- Multi dintre participanti s-au ales cu o toxiinfectie alimentara
S-a incheiat, sambata seara, cea de-a sasea editie a Galei Tanarului Actor de la Mangalia, editie nu dintre cele mai generoase, dar un moment unic de intalnire a celor implicati in actul creatiei teatrale.
Dupa doua zile si jumatate de intrecere, cei noua concurenti de la sectiunea individual si cele sase spectacole de la grup au ajuns la momentul daca nu cel mai important, in mod sigur cel mai incarcat de emotii - decernarea premiilor.
Juriul, alcatuit din Cornel Todea (presedinte), Cristina Modreanu, Virginia Mirea, Felix Alexa si Stefan Iordache, a acordat trei premii, pentru cel mai bun actor, cea mai buna actrita si cel mai bun spectacol, iar castigatorii acestor premii au fost Adrian Vancica, Natalie Ester si cei trei actori (Ioana Calota, Alexandru Nedelcu si Lucian Ghimisi) din "Ursul", de A.P. Cehov, regia Mihaela Triboi.
Adrian Vancica, absolvent al clasei lui Mircea Albulescu, promotia 1999, a obtinut premiul de interpretare masculina pentru adaptarea sa din "Angajare de clovn", de Matei Visniec, iar Natalie Ester (studenta lui Catrinel Dumitrescu si Emil Hossu, promotia 2000), pentru colajul din "Curriculum vitae", de Ram Bam Tym, si Cartarescu (ea a unit proba liber aleasa cu cea obligatorie). Si Vancica, si Ester au experienta pe scene profesioniste (Natalie Ester e angajata a Teatrului Evreiesc de Stat din Bucuresti), in film si televiziune (Vancica, in calitate de prezentator al emisiunii Rokeno).
Spectacolul premiat de juriul Galei, "Ursul", a inceput prin a fi un examen de regie, iar ceea ce i-a adus sufragiile juratilor a fost umorul si verva lui, datorate in principal unei minunate tinere actrite - Ioana Calota. Ei i-a fost de altfel acordat Premiul "Sica Alexandrescu", instituit anul trecut; distinctia e transmisibila, asa incat i-a fost data Ioanei Calota de castigatorul de anul trecut, Adrian Dumitru. Cel de-al cincilea premiu, acordat de Asociatia Master Class (condusa de criticul de teatru Doina Papp) si care poarta numele unei mari actrite, Premiul Timica asadar, a ajuns la Raluca Oprea, interpreta unui rol din spectacolul "Nascut vinovat"; castigatorii anilor trecuti fusesera Andreea Bibiri si Dragos Bucur.
Chiar marcate fiind de bucuria reintalnirii dintre tinerii actori, zilele de teatru de la Mangalia n-au avut un final prea fericit - seara festiva s-a terminat devreme, din lipsa de participanti, caci un numar mare dintre cei prezenti la Gala au capatat o neplanificata toxiinfectie alimentara. (I.P.)
A r h i v a
  O stare de spirit    
  Autoritatile au tratat cu spatele Festivalul Sulina 2003    
  Stephen King, "Cimitirul animalelor"    
  Dedal surprins in "Labirintul" artei plastice    
  Banatenii-n sarbatoare    
  Stiri    
  Ce citeau romanii acum 68 de ani?    
 Top afisari / comentarii 
 CRISTIAN SIMIONESCU (65 afisari)
 VASILE PROCA (60 afisari)
 HOP inainte pentru Natalie Ester si Adrian Vancica (41 afisari)
 Dedal surprins in "Labirintul" artei plastice (33 afisari)
 Stiri (27 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00870 sec.