Ziua Logo
  Nr. 2802 de luni, 1 septembrie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Financiar
Stiri
-- Statie de epurare a apelor
In plina seceta, primarul general Traian Basescu a anuntat, la conferinta de presa de ieri, ca Primaria Capitalei va realiza la Glina o statie de epurare a apelor uzate din Bucuresti, care va restabili curatenia pe apele Dambovitei, in aval de oras. Studiul de fezabilitate a fost aprobat, iar in primavara anului viitor va avea loc licitatia si semnarea contractului de construire. "Este vorba despre o statie cu doua fluxuri de epurare, unul constand in finalizarea investitiei incepute in anii '80 si cel de-al doilea in realizarea unei noi constructii, cu o capacitate asemanatoare celui dintai, de 10 mc/s", a precizat Basescu. Primarul a subliniat ca apele reziduale de la principala groapa de gunoi a metropolei vor fi filtrate prin aceste statii, din care vor rezulta ape curate si namoluri de fermentatie, ultimele fiind sterilizate si ingropate. Valoarea proiectului este de 1,7 milioane de euro, din care 75% va fi suporat de UE, iar restul din buget. (M.S.)
Control pe santiere
Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Ilfov a aplicat amenzi contraventionale de peste 180 milioane lei la societatile de constructii care nu au respectat normele privind legalitatea contractelor de munca, a declarat Dinu Ciurescu, inspector sef ITM Ilifov, informeaza Rompres. Din 412 salariati intervievati s-a constat ca 33 persoane, de la 8 societati de constructii, desfasurau activitati fara forme legale de angajare. Controalele au mai scos in evidenta faptul ca o parte din agentii economici nu au respectat prevederile legale din domeniul sanatatii si securitatii in munca. Deficientele frecvent constatate pe santiere sunt cele legate de neutilizarea echipamentului individual de protectie specific activitatilor desfasurate in constructii, lipsa balustradelor provizorii pentru plafoanele de lucru situate la inaltime, precum si improvizatii la instalatiile electrice, cu tablouri nesecurizate. Pentru aceste deficiente s-au aplicat 14 amenzi contraventionale, in valoare totala de aproximativ 225 milioane lei, iar la doua santiere s-a dispus sistarea activitatii, intrucat puneau in pericol securitatea si sanatatea lucratorilor. (C.P.)
Fotosensibilele la APAPS
Prefectul judetului Mures, Ovidiu Natea, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca Autoritatea pentru Privatizare va redeveni, in curand, proprietarul Sectiei Fotosensibile de la combinatul Azomures (unic producator de filme radiologice din tara), urmand sa o treaca in proprietate privata, transmite Mediafax. Potrivit calculelor specialistilor de la Azomures, APAPS mai detine 6% din totalul actiunilor combinatului. Societatea Azomures a fost privatizata in 1998, actionarul majoritar fiind Transworld Fertilizers Holding, care detine 50,42% din capitalul social. Alti actionari semnificativi sunt fondurile de investitii Broadhurst Investments si Lindsell Enterprises Ltd, precum si APAPS. (G.M.)
A r h i v a
  Debransarea - editia 2003    1 comentariu
  De azi platim mai mult curentul, gazele, radioul si autobuzul    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 CRISTIAN SIMIONESCU (65 afisari)
 VASILE PROCA (60 afisari)
 HOP inainte pentru Natalie Ester si Adrian Vancica (41 afisari)
 Dedal surprins in "Labirintul" artei plastice (33 afisari)
 Stiri (27 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00752 sec.