Ziua Logo
  Nr. 2796 de luni, 25 august 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Steaua a castigat sambata seara, in Ghencea, derby-ul cu Dinamo: 1-0
Dedicatie de la Raducanu
-- Atacantul "militar" a marcat unicul gol al disputei, acesta fiind cadoul pentru sotia sa, care a implinit 21 de ani in ziua meciului * Salomir a stricat o partida si asa modesta, prestatia sa fiind mult sub asteptari
Steaua a castigat sambata seara, in Ghencea, derby-ul cu Dinamo, la capatul unui meci anost, plictisitor, stricat si de arbitrajul slab al lui Salomir. Desi favorita, Steaua a suferit enorm in prima repriza, mai ales atunci cand Vl. Munteanu (singur cu Hamutovski a incercat o "scarita" respinsa de portar) si Danciulescu (a ratat interceptia la doi-trei metri de poarta) au trecut pe langa gol. Repriza a doua a inceput cu golul lui Claudiu Raducanu (sut sub bara din careu), de altfel singura faza de fotbal a ultimelor 45 de minute. In rest, de notat prestatia modesta a lui Salomir (chiar daca s-a vrut impartial), care nu l-a eliminat pe Burca (putea fie direct, la intrarea asupra lui Fl. Dumitru, cand i-a acordat doar galben, fie in partea a doua, cand dinamovistul a mai facut cateva faulturi, vreo doua foarte dure), insa a facut acest lucru cu stelistul Curt, in final, pentru o minge lovita dupa fluierul sau.
Piti bucuros, Ando trist
"Am jucat mai slab, dar am reusit sa castigam. Sunt bucuros de mentalitatea jucatorilor, care au trecut peste toate problemele dinaintea acestui meci, respectiv accidentari si oboseala. S-a demonstrat ca Steaua este o echipa solida. Ne-a suras si sansa, dar pentru ca Steaua este mai valoroasa in toate compartimentele. Dinamo a demonstrat ca ramane o echipa buna", a spus Piturca la final. "Prima repriza ne-a apartinut noua, cea de-a doua Stelei, care a stiut sa profite de slabiciunile noastre. Raducanu a fost omul care a facut diferenta. Imi doresc mai multa concentrare la finalizare, pentru ca daca fructificam cele doua ocazii avute in prima parte, poate alta ar fi fost soarta meciului. In aparare inca gresim. Steaua a meritat victoria, in timp ce noua ne-a lipsit sansa. Am riscat in repriza a doua, dar nu am reusit mare lucru. S-a dovedit ca Steaua stie sa transeze un meci, fara sa joace spectaculos. Faptul ca am pierdut in aceasta seara reprezinta un dezavantaj pentru noi in lupta pentru cucerirea titlului", a declarat Andone. "Am avut incredere in mine. Am inscris si dedic golul sotiei mele, care a implinit 21 de ani. Am demonstrat ca suntem mai buni", a spus dupa meci Claudiu Raducanu, omul care a decis derby-ul. "Valoarea si-a spus cuvantul, dar am si muncit mult pentru victorie si ne-am dorit mai mult sa ciastigam", a completat Radoi, in timp ce dinamovistii considera injust rezultatul. "Steaua este o echipa foarte norocoasa, care nu a meritat victoria in seara aceasta. Am jucat mai bine ca ei", a spus Cl. Niculescu, iar Fl. Petre a fost de parere ca "Steaua a avut mai putine ocazii de gol, dar a reusit sa inscrie, ceea ce conteaza pana la urma. Dupa numarul fazelor de poarta, cred ca trebuia sa se termine la egalitate".
Gigi nemultumit de Salomir
"Nu am jucat extraordinar. Nici Dinamo nu a jucat bine, dar am castigat trei puncte. Cred ca nici o echipa nu ne va pune probleme, insa daca vom juca un fotbal mai de calitate. Am avut mari emotii astazi si nu ar trebui sa se intample asa ceva cand evoluam pe Ghencea. Jocul a fost in crestere, dar mie nu mi-a placut. Arbitrajul lui Salomir a fost foarte prost. Ori nu este capabil sa conduca un joc, ori are anumite afinitati. Consider ca a judecat diferit aceleasi faze. Ar fi trebuit sa-i dea lui Burca cartonas rosu, insa i-a dat lui Curt. Si Craciunescu se minuna de deciziile arbitrului. Nu vad un arbitru care ar putea conduce derby-urile din Romania. Steaua vrea si titlul si cupele europene", a spus Gigi Becali, principalul actionar al ros-albastrilor.
Disputa si intre peluze
Ambele galerii au fost sambata peste nivelul meciului, in ciuda multor scandari obscene. Suporterii stelisti au afisat in timpul meciului bannere cu mesajele: "O cetate pe care nu o puteti cuceri... Un oras ce ne apartine", "Inainte de Cupa ati rupt-o la fuga", "Aratati-ne coregrafia ca sa va spunem pe cine ati copiat", "Voi vorbiti de venit la stadion cand pe Lia Manoliu abia veniti un sector". Fanii lui Dinamo au raspuns cu "14.08.2003: Ultra... doar la TV", "Coregrafii si cantece copiate. Va credeti ultra dar nu aveti demnitate", "Dinamo contraataca", "Realitatea e dura... Suprematia ne apartine". De asemenea, pe tabela de marcaj a aparut mesajul "La multi ani !" pentru secundul Stelei, Stefan Iovan, care a implinit sambata 43 de ani.
Marius GHERGHE 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Ce se intampla???   de Dan Capitan de Plai
A r h i v a
  Lupescu s-a cununat religios    
  Iordanescu s-a luat de Andone    
  "Pinalti" este lider    
  DIVIZIA B - ETAPA 1    1 comentariu
  Mutu a debutat cu golul victoriei    
  FC National face senzatie in Italia    
  DIVIZIA A - ETAPA A 3-A    
  Debut nefericit    
  Sperante spulberate    
  Alonso a intrat in istoria Formulei 1    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 DANIELA CRaSNARU (205 afisari)
 diligenta cu luneta (60 afisari)
 Revista Cercului Literar (58 afisari)
 Dezlegarea de pacate prin Connex (34 afisari)
 Scandal intre tiganii camatari din Sibiu (33 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01946 sec.