Ziua Logo
  Nr. 2796 de luni, 25 august 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Magnatul Gusinski a fost arestat in Atena
-- Extradarea catre Rusia ar putea fi decisa astazi
Vladimir A. Gusinski, unul dintre cei mai mari patroni rusi de media, autoexilat dupa ce a fost acuzat in 2000 de fraude bancare, a fost arestat la sfarsitul saptamanii trecute in Grecia si ar putea fi extradat in tara sa, potrivit unor oficiali eleni, citati de New York Times de ieri. Gusinski, care a fost pana acum doi ani patron al trustului Media Most din care facea parte si televiziunea independenta NTV si care a acuzat presiunile Kremlinului asupra sa, a fost arestat joi pe noul aeroport din Atena. El venea de la Tel Aviv, si a fost tinut intr-un centru de detentie din incinta aeroportului, in baza unui mandat international de arestare emis de Rusia. New York Times precizeaza ca nu au fost date lamuriri pana acum de ce arestarea sa a fost tinuta in secret pana sambata. Arestarea s-a facut si in baza unui acord intre Grecia si Rusia de cooperare in domeniul juridic.
Un oficial al aeroportului din Atena a confirmat arestarea, precizand ca Gusinski, care detine dubla cetatenie - rusa si israeliana - va compare astazi in fata unui tribunal elen. "Extradarea in Rusia este o posibilitate. Totul depinde de decizia procurorului", a mentionat acesta, sub protectia anonimatului, citat de NY Times. Oficiali guvernamentali si juridici de la Kremlin nu au comentat arestarea.
Mandatul de arestare emis pe numele lui Gusinski il acuza pe acesta de o frauda de 250 milioane de dolari. El este acuzat si de spalare de bani. Un apropiat al fostului presedinte rus Boris Eltin, el a fost alaturi de actualul presedinte rus, Vladimir Putin, pana cand a devenit un critic al politicilor noului sef de la Kremlin.
In 2000, el a fost arestat la domiciliu pentru cateva luni in Spania. Un tribunal spaniol a decis in 2001 ca solicitarea Rusiei de extradare a lui Gusinski se bazeaza pe ratiuni politice si nu penale si a permis ridicarea interdictiei de parasire a domiciliului.
Ana DINESCU 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Nu ma mira   de popescu
A r h i v a
  Turist francez internat la nebuni    1 comentariu
  Scandal intre tiganii camatari din Sibiu    
  Cei mai multi sunt germani si italieni    
  Calmat cu bile de cauciuc    
  Intorsi de la granita    1 comentariu
  Razie de proportii in Mehedinti    
  Dosar penal pentru minciuna    
  Preot american pedofil omorat in inchisoare    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 DANIELA CRaSNARU (205 afisari)
 diligenta cu luneta (60 afisari)
 Revista Cercului Literar (58 afisari)
 Dezlegarea de pacate prin Connex (34 afisari)
 Scandal intre tiganii camatari din Sibiu (33 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00994 sec.