Ziua Logo
  Nr. 2796 de luni, 25 august 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Sondaj
Buni de export
Campionii olimpici la informatica aleg America
-- Elevii romani au castigat primul loc pe natiuni alaturi de americani si coreeni * Cu o singura exceptie ei isi vor continua cariera universitara in SUA
Lotul olimpic al Romaniei a castigat primul loc pe natiuni, alaturi de Coreea de Sud si SUA, la cea de-a XV-a Olimpiada Internationala de Informatica desfasurata in perioada 16-23 august in localitatea americana Kenosha (statul Wisconsin). Elevii romani au obtinut doua medalii de aur si doua de argint. Medaliatii cu aur sunt Radu Berinde si Victor Costan, ambii elevi in clasa a XII-a la Colegiul National "Tudor Vianu" din Bucuresti. Radu Berinde si-a egalat performanta de anul trecut de la Olimpiada din Coreea de Sud, iar Victor Costan (argint in 2002 la aceeasi competitie) si-a imbunatatit-o. Ei au fost secondati de Stefan Ciobaca (clasa a XII-a/Colegiul National "Stefan cel Mare"/Suceava) si Dan Ghinea (clasa a XI-a/Colegiul National "Tudor Vianu"/Bucuresti), care au intrat in posesia medaliilor de argint.
Din cei patru olimpici au revenit in tara trei, Victor Costan ramanand in SUA pentru a-si continua studiile la Massachusetts Institute of Technology.
In timp ce Radu Berinde si Dan Ghinea doresc ca dupa primul an de facultate in Romania sa isi continue studiile la acelasi prestigios institut, colegul lor sucevean Stefan Ciobaca doreste sa ramana in tara. (M.J.)
A r h i v a
  Scoala cere bani si management    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 DANIELA CRaSNARU (205 afisari)
 diligenta cu luneta (60 afisari)
 Revista Cercului Literar (58 afisari)
 Dezlegarea de pacate prin Connex (34 afisari)
 Scandal intre tiganii camatari din Sibiu (33 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00618 sec.