Ziua Logo
  Nr. 2784 de luni, 11 august 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Financiar
Stiri pe scurt
-- Pasuire pentru datornici
Fiscul pasuieste, din nou, firmele care beneficiaza de esalonarea datoriilor potrivit Ordonantei 40/2002. Un proiect de ordonanta privind masuri cu caracter financiar-fiscal, elaborat de Ministerul Finantelor, permite societatilor in cauza ca, in cazul in care nu si-au respectat graficele de plata stabilite o data cu acordarea facilitatilor, sa poata merge cu plata pana la urmatoarea scadenta. Pentru ratele reprezentand impozite, taxe, contributii etc., se datoreaza insa penalitati de intarziere. De asemenea, debitorii care, pana la sfarsitul lunii septembrie a acestui an, isi platesc obligatiile curente isi pastreaza facilitatile prevazute de Ordonanta 40. Pentru plata cu intarziere a datoriilor curente se datoreaza dobanzi si penalitati de intarziere care se vor achita pana la 20 decembrie 2003. (A.G.C.)
Premiera Sony
Sony Corporation a lansat primul aparat din lume care utilizeaza un filtru CCD cu patru culori (rosu, verde, albastru, smarald), impreuna cu un nou procesor de imagine, se arata intr-un comunicat al companiei. "Prin aceasta tehnologie, erorile de reproducere a culorilor sunt reduse la jumatate, iar imaginea este mai apropiata de perceptia vederii naturale a ochiului uman, chiar si in conditii variabile de fotografiat", se precizeaza in comunicat. In plus, eficienta procesarii este evidentiata si de un consum de putere cu 30% mai mic, ceea ce face ca fotografierea sau derularea la mare viteza sa fie mult imbunatatite. (A.G.C.)
Caravana Pampers
Prima caravana educationala la nivel national dedicata ingrijirii si dezvoltarii copilului mic, intitulata "Universul Pampers", se va desfasura in perioada 7 august- 4 septembrie, in noua orase, se arata intr-un comunicat de presa. Tinerii parinti vor beneficia, astfel, de sfaturile specialistilor in ingrijirea copiilor mici, de pana la 3 ani, iar copii vor avea un spatiu de joaca special amenajat. "Cele mai importante mesaje pe care dorim sa le transmitem mamelor sunt: avantajele alaptarii, protejarea copilului prin vaccinari si, nu in ultimul rand, importanta ingrijirii pielii", a aratat Conf. Dr. Silvia Stoicescu, presedintele Asociatiei de Neonatologie din Romania. Caravana educationala "Universul Pampers" se alatura celorlalte programe prin care marca Pampers sprijina educatia pentru sanatate. Astfel, prin intermediul Programului National de Imunizare si Educatie pentru Ingrijirea Copilului Mic, peste 90% din mamele din Romania primesc gratuit in maternitate materiale educationale, carnete de vaccinari si mostre de produse pentru ingrijirea copilului. (A.G.C.)
A r h i v a
  "Legea actuala ne obliga la majorarea tarifelor"    
  Londra este cea mai scumpa locatie pentru birouri    
  Antrepozite fiscale pentru alcool, tigari si uleiuri minerale    
  Investitie la Borsec    
  Nastase anunta iesirea din "convalescenta" a economiei    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" si-a diversificat oferta educationala (65 afisari)
 Casa Judeteana de Pensii Calarasi aplica legea dupa bunul plac (60 afisari)
 DSPMB recomanda dezinsectia cainilor (38 afisari)
 Stiri pe scurt (36 afisari)
 MATEI CALINESCU (35 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00841 sec.