Ziua Logo
  Nr. 2772 de luni, 28 iulie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Stiri pe scurt
-- Roman impuscat in Florida
Politistii americani au declansat o ancheta pentru a gasi cele trei persoane implicate in uciderea cu focuri de arma a unui roman de 18 ani, in parcarea unui imobil din Jacksonville, Florida. Politistii au primit un apel telefonic prin care erau solicitati de urgenta in complexul de apartamente La Mirada. Aici au descoperit cadavrul unui tanar de 18 ani impuscat de cateva ori. Victima - Irinel A., imigrant roman - a murit ulterior la spital. Vecinii au fost treziti de cateva focuri de arma. "Dormeam si am auzit impuscaturi. I-am spus sotului meu sa se ascunda sub pat", a spus o vecina. Martorii le-au spus politistilor ca victima mergea prin parcare atunci cand trei oameni au coborat din masini si au tras asupra lui. Politistii sustin ca motivul crimei ar putea fi jaful. (A.M.)
Politistii cauta un evadat
Politistii pitesteni sunt in alerta maxima, dupa ce sambata, un detinut a evadat de la gospodaria agro-zootehnica a Inspectoratului de Politie Arges. Ion Popescu (33 de ani), din Targu Carbunesti, a fost condamnat la trei ani de inchisoare pentru comiterea mai multor furturi din autoturisme. El are 1,70 inaltime, atletic, ochi caprui, fata ovala, par castaniu. In momentul evadarii, Popescu era imbracat in pantaloni scurti de culoare rosie si tricou albastru. (B.C.G.)
Polonez mort in Piatra Craiului
Un turist polonez a murit, sambata dupa-amiaza, dupa ce a alunecat de la aproximativ 150 de metri intr-o prapastie in masivul Piatra Craiului. Cadavrul turistului a fost descoperit plin de rani si fara calota craniana, de o echipa de salvamontisti din Zarnesti care a alertat Politia. Echipa de anchetatori care s-a deplasat la fata locului a stabilit ca barbatul se numea Piotr R., avea 59 de ani si era cetatean polonez. El a mers impreuna cu prietenul sau Szostak W., in masivul Piatra Craiului, unde au fost cazati la o pensiune din Rasnov. Cei doi au vrut apoi sa faca o scurta excursie prin imprejurimi, insa au ales un traseu dificil. Ajunsi in zona Padina Popii, Piotr a alunecat din cauza drumului umed si a cazut de la aproximativ 150 de metri intr-o prapastie, murind pe loc. Cadavrul sau a fost transportat la morga Spitalului Zarnesti pentru necropsie. (B.C.G.)
Administrator cercetat penal
Administratorul mai multor firme din tara, cercetat deja in opt dosare penale pentru un prejudiciu care este evaluat la peste o suta de miliarde de lei, este acuzat din nou de evaziune fiscala. Extinzand cercetarile intr-un caz de evaziune fiscala, politistii constanteni au stabilit ca Tudor Vladimir Valceanu (34 de ani) - arestat la inceputul lunii mai - s-a mai sustras de la plata catre stat a inca aproape patru sute de milioane de lei, in urma unei alte afaceri cu combustibil. Potrivit anchetatorilor, in perioada mai - iulie 2001, Valceanu, in calitate de administrator al unei firme, a vandut fara documente unei societati comerciale din Maramures peste 146.000 de litri de motorina, pentru care a incasat peste doua miliarde de lei, pe baza de ordine de plata si chitante fiscale. El nu a inregistrat insa in contabilitatea firmei pe care o administra banii incasati, sustragandu-se astfel de la plata a peste 390 de milioane de lei catre Bugetul de stat. (A.M.)
Obligate sa se prostitueze
Sapte prostituate au fost retinute, in noaptea de joi spre vineri, de politistii bihoreni, care le-au ridicat dintr-un bar de striptease din Oradea. Cele sapte fete au varste cuprinse intre 16 si 21 de ani si provin din diferite judete ale Moldovei. Ele spun ca, in urma cu o saptamana, s-au intalnit cu un barbat care le-a promis ca le va oferi de lucru ca dansatoare in Oradea. Fetele sustin insa ca, dupa ce dansau la bara, erau obligate sa intretina relatii sexuale cu clientii, iar ca cele care au refuzat au fost inchise in camera, fara apa si fara tigari. Trei dintre fete au reusit sa scape si au ajuns la Politie, unde au povestit tot ce li se intamplase, actiunea politistilor fiind organizata in prima noapte de dupa dezvaluiri. Patronul acuzat ca le obliga pe tinere sa se prostitueze va fi cercetat in stare de libertate, iar fetele au fost amendate si trimise inapoi acasa. (A.M.)
Romani raniti in Italia
Zece turisti romani au fost raniti in urma ciocnirii microbuzului in care se aflau si o alta masina, pe o autostrada din nordul Italiei. Accidentul s-a produs la sfarsitul saptamanii trecute, cand microbuzul Volkswagen Caravelle in care se aflau turisti romani s-a ciocnit cu o furgoneta Hyundai. La locul accidentului au venit ambulante si echipe de descarcerare. In urma impactului, au fost ranite zece persoane, dintre care doua ceva mai grav, care au ajuns la spitalele din Ravenna si Lugo. Ceilalti raniti au refuzat sa fie dusi la clinica, primind ingrijiri medicale pe loc. (A.M.)
Accident cu doi morti la Tg. Jiu
Doua persoane au murit si alte doua, printre care si un baietel de cinci ani, au fost grav ranite, sambata seara, intr-un accident rutier produs la periferia municipiului Targu Jiu, dupa ce un taximetru a fost lovit de un camion. Autoturismul Matiz, in care se aflau cei patru, a intrat pe soseaua Targu Jiu - Ramnicu Valcea si a fost izbit violent de camionul de mare tonaj condus de Constantin Fumarel, de 35 de ani, din Novaci. Autoturismul a fost impins pe sosea si printr-un sant zeci de metri, dupa care a lovit un visin de pe marginea soselei si o cruce. Taximetristul Eugen Haidau, de 35 de ani, si-a pierdut primul viata, iar in drum spre spital a murit si sora sa Veronica Fecioru, de 52 de ani, asistenta medicala. Concubina taximetristului Elena Drondoe si fiul sau de cinci ani au scapat cu viata, in urma interventiei medicilor de la Spitalul Judetean, ei suferind numeroase leziuni si traumatisme. Cercetarile efectuate de politisti au relevat ca taximetristul a iesit de pe un drum lateral si nu s-a asigurat in momentul in care a intrat pe sosea. (B.C.G.)
A r h i v a
  Esecul CIA dupa 11 septembrie    4 comentarii
  Judecatoarea Ciuca acuza    
  Omorata de propriul frate    
  Notari cercetati penal    
  Politistii-infractori s-au intors in celulele de la Rahova    1 comentariu
  Puci esuat in Filipine    
 Top afisari / comentarii 
 Fiul premierului Libanului, nas la nunta Oanei Niculescu Mizil (71 afisari)
 Ioana DINULESCU (44 afisari)
 Notari cercetati penal (27 afisari)
 Crinu Olteanu si Marcelica Tudoriu, la lotul de box (26 afisari)
 Noi aventuri in seria "Cubix" (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01003 sec.