Ziua Logo
  Nr. 2772 de luni, 28 iulie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Politistii-infractori s-au intors in celulele de la Rahova
-- La aproximativ sapte ore de la pronuntarea deciziei CSJ, prin care s-a dispus reincarcerarea lor, ei s-au prezentat, fara exceptie, la penitenciar
Cei 14 politisti in cazul carora instanta suprema a luat decizia rearestarii pentru implicare in furt de combustibil din conductele Petrotrans, s-au prezentat, vinerea trecuta, la ora 22.00, la Penitenciarul Rahova, pentru a fi reincarcerati. Completul de noua judecatori ai Curtii Supreme de Justitie a admis, vineri, recursul in anulare promovat de procurorul general Joita Tanase fata de punerea in libertate a celor 14, respingand totodata contestatiile politistilor fata de confirmarea mandatelor lor de arestare. Drept urmare, cei 14 politisti - zece de la Sectia 5 din Capitala si patru de la Politia Buftea - acuzati de implicare in furt din conducte s-au prezentat pentru a fi rearestati.
Solutii contradictorii
In 21 iulie, un complet de trei judecatori ai instantei supreme a hotarat eliberarea celor 14 politisti din cauza unui viciu procedural, in sensul ca instanta militara (care a confirmat mandatele de arestare provizorie) nu a fost constituita in complet de doi judecatori - asa cum cere legea speciala anticoruptie, masura arestarii fiind decisa de un singur judecator. Procurorul general al Romaniei, Tanase Joita, a contestat, la 24 iulie, hotararea de punere in libertate a celor 14 politisti, invocand ca aceasta a fost luata contrar reglementarilor privind compunerea instantei. Joita mai spunea ca decizia Curtii Militare de Apel care a confirmat mandatele de arestare a fost legala, iar completul de trei judecatori ai instantei supreme a interpretat legea. Contestatia a fost judecata, a doua zi, de un complet de noua judecatori ai instantei supreme, care a apreciat ca instanta Curtii Militare de Apel a luat o hotarare corecta, ramanand valabile mandatele de arestare preventiva.
Lista acuzatiilor
Cei 14 au fost arestati, in 18 iulie, pentru fapte de coruptie, in cazul furtului de combustibil din conducte, pentru care mai sunt in arest alte 24 de persoane. Procurori din Parchetul National Anticoruptie au dispus arestarea provizorie a 14 politisti pentru luare de mita, complicitate la infractiunea de furt calificat si asociere pentru savarsirea de infractiuni. In plus, politistii de la Buftea sunt acuzati si de incercare de a determina anumite persoane sa depuna marturie mincinoasa. Politistii au primit banii si combustibilul pentru a le asigura acestora protectie, a nu le intocmi dosar penal ori pentru a-i lasa sa-si continue nestingheriti activitatea infractionala, sustine PNA. Sumele pretinse si primite de politisti variau intre cinci si 60 de milioane de lei. Concret, spun procurorii PNA, acuzatii asigurau paza in timpul atacarii conductelor, insoteau transporturile cu produse sustrase si furnizau informatii infractorilor referitoare la calitatea si orele de pompare a produselor petroliere. In acest caz mai sunt arestati alti 18 politisti si jandarmi. (A.M.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Sa nu facem un cap de tara   de GOGU
A r h i v a
  Esecul CIA dupa 11 septembrie    4 comentarii
  Judecatoarea Ciuca acuza    
  Omorata de propriul frate    
  Notari cercetati penal    
  Puci esuat in Filipine    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Fiul premierului Libanului, nas la nunta Oanei Niculescu Mizil (71 afisari)
 Ioana DINULESCU (44 afisari)
 Notari cercetati penal (27 afisari)
 Crinu Olteanu si Marcelica Tudoriu, la lotul de box (26 afisari)
 Noi aventuri in seria "Cubix" (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00776 sec.