Ziua Logo
  Nr. 2772 de luni, 28 iulie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Omorata de propriul frate
-- O crima teribila a avut loc la Tecuci * Vasile Milea, de 18 ani, si-a ucis sora de 16 ani, care incercase sa-l impiedice sa fure din gospodaria parintilor * Plamanii fetei au fost perforati de cuie
O tanara de 16 ani din Tecuci a fost omorata de fratele ei, cu doi ani mai mare, pentru ca nu i-a dat voie sa vanda lucruri din gospodaria parintilor ca sa faca rost de bani pentru internet-cafe. Vasile Milea si-a lovit sora peste corp, de cel putin 40 de ori, cu bucati din lemn pline de cuie, pe care le rupsese dintr-un scaun si a incercat apoi sa-i taie gatul cu o foarfeca. Potrivit rudelor si vecinilor familiei celor doi tineri, Veronica si Vasile locuiau singuri, pentru ca parintii lor erau plecati in Italia, la munca. Fata a terminat, anul acesta, clasa a noua la Liceul Industrial numarul 2 din Tecuci si voia sa ajunga designer vestimentar. Spre deosebire de sora lui, Vasile a fost, tot timpul, un copil problema. El nu a reusit sa termine sapte clase si de ani buni fura de pe unde apuca pentru a face rost de bani. Apropiatii familiei sustin ca, la inceputul anului, mama sa l-a dus pe Vasile la un psihiatru, pentru ca acuza unele probleme si avea simptome de epilepsie. El nu a fost internat, dar i s-a dat un tratament.
Ucisa cu 40 de lovituri
Cu cateva luni in urma, capul familiei a plecat in Italia, la munca. Cu banii castigati de barbat, sotii Milea s-au apucat sa-si construiasca inca o casa, la marginea orasului. Reusisera deja sa toarne fundatia si sa ridice o camaruta si un garaj. In urma cu o saptamana, mama copiilor a plecat si ea in Italia, sa munceasca, iar greul gospodariei a ramas pe umerii Veronicai. Vasile, fratele ei, a inteles, insa, ca daca parintii erau plecati putea fura in voie de la santierul noii case. In noaptea de vineri spre sambata, Vasile a vrut sa fure materiale de constructii si o mini betoniera. Veronica, care era la santier, s-a impotrivit, ceea ce l-a enervat pe Vasile. Intr-un acces de furie, el a rupt un scaun din lemn, a luat bucatile, care mai aveau cuie in ele, si a inceput sa o loveasca cu ele, fara mila, pe sora sa. Loviturile - in numar de peste 40 - au fost atat de puternice, incat unele dintre ele au perforat plamanii fetei, cauzandu-i moartea. Desi sora lui murise, Vasile nu s-a linistit - el a luat o foarfeca si a incercat sa ii taie gatul. Cand s-a potolit, criminalul a furat ce se putea fura din camaruta in care statea sora sa si a plecat sa vanda bunurile respective. Cadavrul Veronicai a fost descoperit de un unchi al ei, care a alertat Politia. Vasile a fost retinut, la scurt timp si a fost prezentat procurorilor care au emis pe numele lui un mandat de arestare, sub acuzatia de omor deosebit de grav. Tanarul urmeaza sa fie supus unei expertize medicale de specialitate, pentru a se stabili daca a avut discernamant in momentul comiterii faptei. (B.C.G.)
A r h i v a
  Esecul CIA dupa 11 septembrie    4 comentarii
  Judecatoarea Ciuca acuza    
  Notari cercetati penal    
  Politistii-infractori s-au intors in celulele de la Rahova    1 comentariu
  Puci esuat in Filipine    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Fiul premierului Libanului, nas la nunta Oanei Niculescu Mizil (71 afisari)
 Ioana DINULESCU (44 afisari)
 Notari cercetati penal (27 afisari)
 Crinu Olteanu si Marcelica Tudoriu, la lotul de box (26 afisari)
 Noi aventuri in seria "Cubix" (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00871 sec.