Ziua Logo
  Nr. 2772 de luni, 28 iulie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Financiar
Banca Mondiala sustine strategia de privatizare a Petrom
-- Oficialii bancii considera ca ea raspunde criteriilor necesare si asteptarilor investitorilor * Documentul va fi discutat de Guvern in sedinta din aceasta saptamana
Oficialii Bancii Mondiale (BM) au convenit cu reprezentantii Ministerului Economiei si Comertului (MEC), ca strategia de privatizare a Societatii Nationale a Petrolului (SNP) Petrom raspunde criteriilor si asteptarilor investitorilor, se arata intr-un comunicat de presa al MEC. Ministrul Economiei, Dan Ioan Popescu, a discutat cu o delegatie a Bancii Mondiale condusa de Ron Hood, senior economist, pe teme legate de programele PSAL I si PSAL II si de trecerea in proprietate privata a unor companii din sectorul energetic, printre care Petrom, Electrica Dobrogea si Electrica Banat, Distrigaz Sud si Distrigaz Nord. "In ceea ce priveste privatizarea SNP Petrom, s-a agreat ca strategia de privatizare care urmeaza sa fie supusa aprobarii Guvernului raspunde criteriilor necesare si asteptarilor investitorilor si s-a apreciat ca este necesara respectarea agendei de privatizare propuse", se arata in comunicat.
Reprezentantii Bancii Mondiale "au apreciat ca pozitiva modalitatea de implementare a programelor PSAL I si II" la MEC.
"Delegatia BM va reveni in luna octombrie in vederea evaluarii cadrului necesar pentru eventuala aplicare a unei noi serii de programe ale acestui organism, si anume seria de programe PAL, care include PAL I, PAL II, PAL III", se mai arata in comunicat.
Reamintim, Dan Ioan Popescu a anuntat ca MEC va prezenta Guvernului, in sedinta din aceasta saptamana, strategia de privatizare a SNP Petrom, Executivul urmand sa aleaga una dintre cele doua variante avute in vedere. Documentul supus aprobarii Executivului va cuprinde doua modalitati de privatizare a SNP, ambele vizand vanzarea a minim 51% din actiunile Petrom. Una dintre acestea presupune ca privatizarea SNP sa fie realizata in doua etape, prima vizand vanzarea directa a 30-40% din actiuni, dupa care va avea loc o majorare de capital prin care cumparatorul va ajunge sa detina peste 51% din actiuni.
Dan Ioan Popescu a afirmat, la inceputul acestei saptamani, ca sustine aceasta metoda, intrucat SNP Petrom are nevoie de investitii. (G.M.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
privata   de Tractorist
A r h i v a
  PSAL I e aproape gata    
  Transgaz construieste conducte in toate directiile    
  Romania va adopta normele europene pentru energie    
  Investitii de 50 de milioane de dolari la Electrica    
  Cresc dobanzile    
  Grup energetic modernizat la Portile de Fier    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Fiul premierului Libanului, nas la nunta Oanei Niculescu Mizil (71 afisari)
 Ioana DINULESCU (44 afisari)
 Notari cercetati penal (27 afisari)
 Crinu Olteanu si Marcelica Tudoriu, la lotul de box (26 afisari)
 Noi aventuri in seria "Cubix" (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00774 sec.