Ziua Logo
  Nr. 2772 de luni, 28 iulie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Ministerul Muncii reglementeaza serviciile sociale
-- Actul normativ vizeaza persoanele care, din cauza unor afectiuni fizice, psihice, mentale sau senzoriale, se gasesc in imposibilitatea de a realiza activitati curente sau care se afla in faza terminala a unei boli incurabile
Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei (MMSSF) a elaborat proiectul unei Ordonante de Guvern privind serviciile sociale, prin care este stabilita procedura de acordare a servicii de asistenta sociala si a celor de ingrijire social-medicala. Documentul precizeaza responsabilitatile autoritatilor administratiei centrale si locale abilitate sa acorde aceste servicii, precum si responsabilitatile furnizorilor de servicii sociale. Initiativa legislativa isi propune sa duca la crearea unui cadru legal privind asigurarea asistentei sociale destinate persoanelor care, din cauza unor afectiuni fizice, psihice, mentale sau senzoriale, se gasesc in imposibilitatea de a realiza activitatile curente, sau care se afla in faza terminala a unei boli incurabile. Principiile care stau la baza acordarii acestor servicii vizeaza respectarea individualitatii fiecarei persoane si a libertatii de a alege un serviciu social, in functie de nevoia acesteia, asigurarea accesului la servicii sociale in conditii de tratament egal, prin eliminarea oricarei forme de discriminare, respectarea vietii intime a persoanei, respectarea confidentialitatii.
Serviciile sociale se organizeaza la nivel comunitar, in functie de nevoile identificate, de numarul potentialilor beneficiari, de complexitatea situatiilor de dificultate si de gradul de risc social. Serviciile de asistenta au drept scop, pe de o parte, prevenirea sau limitarea unor situatii de dificultate sau vulnerabilitate care pot duce la marginalizare sau excluziune sociala, iar pe de alta parte, mentinerea, refacerea sau dezvoltarea capacitatilor individuale, pentru depasirea unei situatii de nevoie sociala. Pentru a beneficia de servicii sociale este nevoie de solicitarea persoanei, a familiei acesteia sau a reprezentantului legal (in urma semnalarii unei situatii de nevoie sociala de catre orice alta persoana), precum si din oficiu. Solicitantii se pot adresa serviciului public de asistenta sociala, care va fi organizat, in baza acestei initiative legislative, in subordinea autoritatilor administratiei publice locale. (C.P.)
A r h i v a
  Zeci de delfini morti la Sulina    1 comentariu
  Caravana admiterii prin Republica Moldova    
  Burse in Ucraina    
  In Maramures se retrocedeaza padurile    
  La Spitalul din Slatina nu exista deficiente    
  Mega Image se extinde    
  Ambulante fara medici si soferi    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Fiul premierului Libanului, nas la nunta Oanei Niculescu Mizil (71 afisari)
 Ioana DINULESCU (44 afisari)
 Notari cercetati penal (27 afisari)
 Crinu Olteanu si Marcelica Tudoriu, la lotul de box (26 afisari)
 Noi aventuri in seria "Cubix" (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00724 sec.