Ziua Logo
  Nr. 2772 de luni, 28 iulie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Zeci de delfini morti la Sulina
-- Politistii de frontiera au descoperit cadavrele a 48 de delfini esuati pe plaja * Moartea mamiferelor ar putea fi cauzata de intensificarea pescuitului cu plase mai dese de pescuit
Politistii de frontiera de la Sulina au descoperit in ultimele zile cadavrele a 48 de delfini esuati pe plaja, transmite Rompres. Potrivit sefului Directiei Politiei de Frontiera Constanta, comisar Nicu Mincu, agentii care patruleaza in zona au descoperit, prima data in 22 iulie corpurile intrate in putrefactie a 18 delfini, pe plaja de la Sulina. La randul sau, seful punctului de control Sulina al Politiei de Frontiera, subcomisar Romel Todireanu, a declarat ca intreg litoralul dintre Sulina si Sfantu Gheorghe, pe o lungime de aproximativ 35 de km, a prezentat o imagine dezolanta timp de cateva zile pana ce politistii de frontiera ajutati de agentii ecologi si localnici au reusit sa gaseasca si sa adune cadavrele celor 48 de delfini morti ."Erau si mari, aproximativ de 1,10 m, si mici, de circa 60 de centimetri, mancati de pasari si intrati in putrefactie, dar s-a vazut clar ca nici unul dintre delfini nu avea pe corp urme sau taieturi provocate de ochiurile plaselor asa cum stim noi", a declarat subcomisar Romel Todireanu. Se pare insa ca numarul delfinilor morti poate fi chiar mai mare, caci biologii marini de la bordul navei de cercetare Steaua de Mare, apartinand Institutului National de Cercetare Dezvoltare Marina "Grigore Antipa" din Constanta, aflati in misiune de recunoastere in nordul litoralului romanesc, au raportat ca pe mare au mai fost identificate plutind in deriva si alte cadavre de delfini.
La randul sau, directorul general al Institutului National de Cercetare Dezvoltare Marina Gr. Antipa, dr. ing Simion Nicolaev, apreciaza ca moartea mamiferelor ar putea fi cauzata de intensificarea pescuitului cu setci de calcan si cu ohane, adica plase mai dese de pescuit, transmite Mediafax. Specialistii spun ca pescuitul in aceasta perioada este permis, iar capturarea delfinilor are loc accidental. Simion Nicolaev a precizat ca delfinii gasiti morti fac parte din specia Marsuinii - porcul de mare, care se apropie mai mult de tarm, dar este mai sensibila la capturarea in setcile de calcan. Multi dintre delfinii morti erau tineri si nu au putut sa se elibereze din setci. El a spus ca delfinii au fost adusi la mal de catre curentii marini timp de o luna si jumatate, deoarece ei au fost gasiti in diferite grade de descompunere. (L.M.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Delfinii   de 
A r h i v a
  Ministerul Muncii reglementeaza serviciile sociale    
  Caravana admiterii prin Republica Moldova    
  Burse in Ucraina    
  In Maramures se retrocedeaza padurile    
  La Spitalul din Slatina nu exista deficiente    
  Mega Image se extinde    
  Ambulante fara medici si soferi    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Fiul premierului Libanului, nas la nunta Oanei Niculescu Mizil (71 afisari)
 Ioana DINULESCU (44 afisari)
 Notari cercetati penal (27 afisari)
 Crinu Olteanu si Marcelica Tudoriu, la lotul de box (26 afisari)
 Noi aventuri in seria "Cubix" (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00752 sec.