Ziua Logo
  Nr. 2772 de luni, 28 iulie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Literara
FARMECUL REFLECTIEI LA MICROFON
Fascinatia dintotdeauna a confesiunilor si refectiilor facute de scriitori nu se datoreaza numai farmecului si talentului acestora de a povesti si de a pune in ecuatii originale idei, ci si nevoii noastre, a celor care ii ascultam sau ii citim, de a afla ce gandesc ei, cum traiesc, de ce scriu si cum scriu.
Cand un creator de valoare vorbeste despre opera sa, despre biografie, acest lucru nu ramane aproape niciodata un simplu gest narcisist; totul se transforma intr-un joc tulburator, plin de seductie, intre unicitate si generalitate.
Prezenta la microfon a unui scriitor e, fara exagerare, un act de cultura, necesar, mai ales acum, intr-o lume cu vizibile tendinte aculturale. Si cum umanitate inseamna si cultura, a trai in afara acesteia presupune, hélas, contrar dorintelor noastre, dezumanizare. Intalniri cu umanitatea, in ceea ce are ea exceptional, va propune emisiunea "Scriitori la microfon", realizata de Georgeta Draghici si difuzata in fiecare duminica de la ora 18:30, pe lungimile de unda ale postului RADIO ROMANIA CULTURAL.
De la inceputul noii grile de program a RRCultural, ascultatorii i-au putut urmari pe Dan Grigorescu si Livius Ciocarlie, doi intelectuali al caror prestigiu a fost egalat de farmecul discursului la microfon, pe poetul Ilie Constantin, ale carui confesiuni si reflectii ne-au oferit prilej de meditatie asupra conditiei poetului in situatii limita, cum au fost cele oferite de exil.
Duminica 3 august 2003, Ion Mircea, unul dintre cei mai importanti poeti romani contemporani, din pacate putin mediatizat in ultima vreme, va fi urmatorul invitat al emisiunii "Scriitori la microfon". (G.D)
A r h i v a
  Nicolae PRELIPCEANU    
  Omul sau cartea?    
  Desueta singuratate a scriitorului    
  Ziua Literara va recomanda    
  Diligenta cu luneta    
  O autolivrare viscerala    
  Scrisori despre un secol    
  Ioana DINULESCU    
  Lucian Perta Parodii    
  Antologie poetica Z.L.    
  Dumitru Augustin DOMAN    
 Top afisari / comentarii 
 Fiul premierului Libanului, nas la nunta Oanei Niculescu Mizil (71 afisari)
 Ioana DINULESCU (44 afisari)
 Notari cercetati penal (27 afisari)
 Crinu Olteanu si Marcelica Tudoriu, la lotul de box (26 afisari)
 Noi aventuri in seria "Cubix" (25 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00868 sec.