Ziua Logo
  Nr. 2766 de luni, 21 iulie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Renovarea Palatului de Justitie
-- Cladirea este atacata de o ciuperca daunatoare organismului * Premierul s-a grabit sa-si puna numele pe o placa inaugurala a Palatului, ramane de vazut daca data finalizarii lucrarilor, februarie 2005, va fi respectata
Dupa o lunga perioada de degradare si dupa ce a trecut prin socul a doua mari cutremure, Palatul de Justitie va intra in consolidare si restaurare. Aceste lucrari au fost deschise oficial, sambata, printr-o festivitate la care au participat premierul Adrian Nastase, ministrul Justitiei Rodica Stanoiu, ministrul Culturii Razvan Theodorescu si ambasadorul Frantei la Bucuresti, Philippe Etienne.
"Restaurarea si consolidarea Palatului de Justitie, monument arhitectonic emblematic al Capitalei Romaniei, a constituit unul din obiectivele prioritare in mandatul meu", a afirmat ministrul Rodica Stanoiu. Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a binecuvantat, alaturi de un sobor de preoti, inceperea lucrarilor la Palatul de Justitie.
Reparatii de 34 de milioane de euro
Lucrarile de restaurare si consolidare sunt facute de arhitecti romani si francezi, proiectant fiind firma Pacic, iar antreprenori societatea Bouygues Batment International si Antrepriza Constructii-Montaj Special. Reparatiile vor fi facute cu fonduri provenite dintr-un credit extern, garantat de Guvernul Romaniei, valoarea totala a acestuia ridicandu-se la 34 de milioane de euro. Premierul Nastase a afirmat ca lucrarea ar putea costa in jur de zece milioane de euro, dar se vor face si alte analize de laborator pentru ca, in timp, in cladire s-au dezvoltat microorganisme, iar la decopertarea acoperisului s-ar putea descoperi mai multe "hibe" in structura. "Daca se va depasi suma, Guvernul si-o asuma", a spus Nastase. Pentru muncitorii care vor lucra se vor lua masuri de protectie intrucat exista o ciuperca daunatoare organismului. Pe placa de pe Palatul de Justitie exista deja numele ministrului Stanoiu si al premierului Nastase, alaturi de data inaugurarii: februarie 2005.
Adina ANGHELESCU 
A r h i v a
  Capitala furata prin metoda Plesca    1 comentariu
  Date statistice    
  Estul Europei prins intre SUA si UE    8 comentarii
  Frauda cu scutece la Spitalul de Ginecologie Ploiesti    
  Traficant de droguri judecat in libertate    
  Un turist a devastat o sectie a Spitalului din Mangalia    
 Top afisari / comentarii 
 Legenda lui Bruce Lee continua (77 afisari)
 Disponibilizari la 40 de societati din sectorul feroviar (35 afisari)
 bucataria de carte (26 afisari)
 Scobby Doo in lupta cu Familia Flinstone (26 afisari)
 Capitala furata prin metoda Plesca (23 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00734 sec.