Ziua Logo
  Nr. 2678 de luni, 7 aprilie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Tarita minte de rupe
-- In topul datornicilor din Neamt
In ciuda faptului ca a adus grave prejudicii statului si economiei nationale, distrugand productia agricola din Insula Mare a Brailei, baronul PSD Culita Tarita continua sa minta, sustinand ca firmele sale "nu au datorii la bugetul de stat si nici catre alte societati". ZIUA este in masura sa demonteze si acest neadevar, prezentand datoriile pe care deputatul le are doar catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Neamt (AJOFM). Nu de alta, dar angajatii sai au impresia ca patronul se preocupa pana peste poate de soarta lor. In realitate, Tarita continua sa isi umple buzunarele, putin pasandu-i ca o tara intreaga este cu ochii pe afacerile dubioase pe care le desfasoara, cu complicitatea partidului de guvernamant.
Societatea Comerciala TCE 3 BRAZI SRL Piatra Neamt are o datorie de 1.045.800.000 de lei la AJOFM, esalonata conform Ordinului 198/2001. Mai clar, prin bunavointa Executivului, datoria poate fi platita in rate de catre Tarita. Numai ca baronul PSD nu are nici o intentie in acest sens. Acest fapt il demonstreaza cu prisosinta adresa nr. 334/14.01.2003 a AJOFM catre Prefectura Judetului Neamt. La inceputul acestui an, datoria in discutie era identica cu cea actuala. In concluzie, timp de trei luni, deputatul n-a platit nici un leu, asa cum a procedat si in privinta datoriilor altor societati care-i apartin.
SC UMARO SA Roman are de achitat aceleiasi institutii 3.680.500.000 de lei, iar datoria se afla in conciliere cu Ministerul Finantelor. Baronul incearca sa reesaloneze si aceasta datorie, ba chiar sa fie iertat de ea, asa cum s-a mai intamplat pana acum in situatii similare.
Datoriile SC SEF PETROFOREST SA Piatra Neamt catre AJOFM se ridica la 3.808.500.000 de lei, ale SC MOBILEX SA Roman la 3.230.500.000 de lei, iar ale SC MONDOTOUR SA Tg. Neamt la 241.800.000 de lei.
Cu un cuantum al datoriilor de 12.007.000.000 de lei doar catre AJOFM Neamt, baronul de carton se situeaza printre cei mai mari datornici ai judetului catre stat. Si asta in conditiile in care deputatul a declarat nonsalant in presa centrala: "Certificatele de atestare fiscala arata foarte clar ca nu exista datorii la bugetul de stat, dimpotriva, avem de recuperat TVA".
Pana unde vor mai merge aceste minciuni sfruntate, doar primul-ministru poate sti, deoarece domnia sa a dispus ca mai multe organisme de control ale statului sa ia firmele baronului la puricat. Nu stim de ce, dar, deocamdata, asupra acestui subiect planeaza o tacere totala.
Dan COSTE 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Republica Hotzilor   de Zorba
A r h i v a
  Mitul sclaviei sexuale in Romania    1 comentariu
  Jaf armat la Peco    3 comentarii
  Ministrul Justitiei invitat la Consiliul Europei    
  Romania, in topul "pietei de carne vie"    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Cristina Podoreanu (143 afisari)
 32.Sonete "usor idilizante" si proza comerciala (141 afisari)
 Mariana (MADI) Marin (31 afisari)
 Monumentul tablitelor de la Tartaria (17 afisari)
 Otilia Badescu este campioana Europei (16 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00771 sec.