Ziua Logo
  Nr. 2660 de luni, 17 martie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Comitetul Executiv al FRA a decis neomologarea performantelor inregistrate la concursul de casa de la CSNB de Guset, Vasilache si Tarus
FRA a anulat rezultatele
-- Staff-ul forului national a apreciat ca verificarea incriminata nu a fost facuta transparent, existand "deficiente organizatorice prin nerespectarea in totalitate a regulamentului FRA" * Presedintele Iolanda Balas-Soter l-a informat pe secretarul general al IAAF, Istvan Gyulai, de masurile luate de FRA in acest caz
Ieri, conducerea FR Atletism a remis un comunicat de presa referitor la scandalul generat in urma cu cateva zile fata de modalitatea in care atletii Stefan Vasilache, Bogdan Tarus si Gheorghe Guset ar fi obtinut, in cadrul unui concurs de verificare organizat la finele Nationalelor de juniori II, baremurile de participare pentru Mondialele indoor de la Birmingham. Dupa ce ex-campioanele olimpice Maricica Puica si Viorica Viscopoleanu s-au declarat revoltate, iar presedintele CS Rapid, Mihai Zaharia, a subliniat ca nu i-a vazut pe cei trei atleti la concursul respectiv, lista celor care au acuzat FRA s-a marit, seful sectiei de atletism de la CSU Oradea si antrenorul Virgil Preda declarand ca atletii Ion Vasile si Eduard Sebestien nu au fost prezenti la Bucuresti, pentru concursul de verificare la care si-ar fi indeplinit baremul saritorul in inaltime Stefan Vasilache. Aceeasi pozitie a adoptat-o si antrenorul Adrian Samungi, care a subliniat ca sportivul sau, Mircea Grabovschi, care apare pe foaia de concurs de la saritura in inaltime, nu a fost prezent la intreceri deoarece era plecat pentru examenul de schi de la ANEFS. Pe cealalta baricada, a aparut, insa, recordmanul national la decatlon, Mihai Timofte, care a tinut sa jure ca a concurat alaturi de Bogdan Tarus si de Gheorghe Guset.
Urmare a situatiei explozive, Comitetul Executiv al FRA a luat in discutie concluziile anchetelor interne ale comisiilor de disciplina si de competitii, analizand si informatiile obtinute de la persoane oficiale, mass-media si din alte surse. "1. Apreciind ca organizarea acestui concurs de verificare nu s-a facut transparent, ca exista unele dubii, suspiciuni, ca si deficiente organizatorice prin nerespectarea in totalitate a regulamentului FRA, considerand ca la aceasta verificare, directorul tehnic a lipsit, fiind bolnav, iar antrenorul federal de aruncari era plecat din tara, Comitetul Executiv al FRA a hotarat sa nu omologheze niciuna din performantele obtinute in acel concurs de verificare. 2. Comitetul Executiv al FRA a atentionat secretariatul FRA pentru deficiente in organizarea unor asemenea verificari care se pot desfasura oricand, oriunde si pentru oricine, dar in conditii perfect regulamentare si in deplina transparenta. 3. Comitetul Executiv al FRA a avertizat Comisia de Competitii pentru deficiente in desfasurarea activitatii si a cerut sa vegheze ca toate competitiile sa se desfasoare in stricta legalitate, solicitand totodata analizarea tuturor concursurilor de verificare facute din anul 2002 pana la aceasta data, urmand sa prezinte un raport detaliat Consiliului Director cu masuri de imbunatatire a activitatii si de sanctionare a neregulilor constatate, in conformitate cu regulamentul FRA. 4. Comitetul Executiv al FRA a solicitat Comisiei Tehnico-Metodice sa analizeze oportunitatea ca directorul tehnic, antrenorul federal de aruncari si presedintii de cluburi sa antreneze direct, avand atributii in conducerea unor importante sectoare sportive, si in sapte zile sa comunice un punct de vedere."
Totodata, in acelasi comunicat se mai precizeaza ca presedintele FRA, Iolanda Balas-Soter, isi asuma intreaga situatie creata si ca l-a informat pe secretarul general al IAAF, Istvan Gyulai, despre masurile luate de FRA, oficialul maghiar apreciind gestul ca atare. (T. RIST)
A r h i v a
  Dinu s-a abonat la umilinta    
  Pe mana lui Savic    
  Miracolul din Cotroceni    
  Cinci focuri pentru "Comisar"    
  Augustus a invins Astra    
  UTA ingropata de Farul    
  Gloria si-a regasit idolul    
  Mutu, gol si eliminare    
  CLASAMENT    
  FCM BACAU - DINAMO 3-1 (0-0)***    
  RAPID - FC BRASOV 1-1 (0-0)***    
  FC NATIONAL - SPORTUL 5-1 (1-1)***    
  FC ARGES - "POLI" AEK 5-1 (2-1)***    
  CEAHLAUL - ASTRA 2-1 (1-0)**    
  GLORIA - OTELUL 1-0 (0-0)**    
  UTA - FARUL 0-1 (0-0)*    
  Mondiale cu surprize    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Topmodel dupa gratii (342 afisari)
 Actrita Elena Albu a murit (306 afisari)
 Sustinatorii parintelui Calistrat sunt prigoniti (276 afisari)
 Denisa Mirena PiScu (169 afisari)
 Bordel mascat (73 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00963 sec.