Ziua Logo
  Nr. 2660 de luni, 17 martie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Batalia pentru UFD
-- O parte a Uniunii a decis unificarea cu PNL, cealalta formarea unui nou partid alaturi de Actiunea Populara
Optiunea pentru o unificare cu liberalii sau implicarea in proiectul de formare a partidului care se va naste din Actiunea Populara a scindat UFD in doua tabere. Prima, condusa de presedintele Adrian Iorgulescu, a organizat, sambata, la sediul Uniunii Compozitorilor, Consiliul National al UFD, unde s-a decis aprobarea proiectului de Protocol privind unificarea Uniunii cu PNL, iar cea de-a doua, reprezentata de patru vicepresedinti, a decis, vineri, la Sibiu, sa mearga alaturi de Actiunea Populara. Cele doua grupari au sustinut ca manifestarile organizate de ele au fost statutare si au contestat deciziile luate de tabara adversara.
Patru vicepresedinti au fost suspendati din functii
La Consiliul National de la Bucuresti, unde potrivit lui Iorgulescu, au fost prezenti reprezentantii tuturor filialelor din tara si membrii Comitetului Director al partidului, s-a hotarat convocarea in data de 19 aprilie a Congresului extraordinar al UFD avand ca principal punct de pe ordinea de zi aprobarea unificarii Uniunii cu PNL. Manifestarea de la Sibiu a fost contestata de sustinatorii lui Iorgulescu, decizandu-se suspendarea din toate functiile de partid a celor patru vicepresedinti - Octavian Bot, Mihai Gheorghiu, Max Badin si Nicolae Cirica si sesizarea Comisiei de Disciplina a UFD cu privire la actiunile intreprinse de acestia. Persoanelor sus numite li s-a interzis utilizarea calitatilor avute in partid si folosirea insemnelor UFD in activitati cu caracter politic. "S-a spus ca la Sibiu au fost prezenti reprezentanti din 27 de filiale. Nu este adevarat. Au fost adusi 70 de oameni din aproximativ doua judete - Bihor si Sibiu, si poate trei oameni de la Constanta. In orice caz, la Sibiu, a avut loc un simpozion unde s-a facut politica", a spus Iorgulescu.
La randul sau, vicepresedintele Octavian Bot a venit cu argumente in favoarea actiunii de vineri si a criticat linia politica promovata de actuala conducere a UFD. Potrivit lui Bot, Consiliul National de la Sibiu a fost convocat de o treime din numarul membrilor acestui for, fiind deci o actiune statutara. El a sustinut ca reprezentanti din doua filiale judetene au fost prezenti la Bucuresti si nicidecum la Sibiu. Bot a catalogat decizia de suspedare a sa si a celor trei colegi de partid din functia de vicepresedinte drept "o satisfactie tampita", explicand ca este pentru prima data cand "un presedinte creaza o dizidenta". El a sustinut ca hotararea luata la Sibiu privind alaturarea UFD in proiectul de formare a partidului Actiunii Populare va fi validata de Congresul Extraordinar din 12 apilie din 2003. Ufedistii se vor intruni, in aprilie, in doua Congrese extraordinare diferite, care vor adopta, probabil, decizii diferite.
Roxana ANDRONIC 
A r h i v a
  Ultima zi    
  Blair risca izolarea si chiar excluderea din randul Socialistilor Europeni    
  Turcia incurca planurile Pentagonului    
  Saddam mai asteapta doar atacul    
  Germania se teme ca ONU devine unealta SUA    
  Resentimentele batranei Europe    
  Proteste mondiale anti-razboi    
  SUA rasplatesc Pakistanul    
  Iliescu, apelat sa ceara reexaminarea pachetului anticoruptie    
  AC propune amanarea referundum-ului pe Constitutie    
  Gheorghe Onisoru, premiul "Secera si Ciocanul"    
  Bela refuza Forumul lui Tökes    
  O propunere pentru Guvern    
 Top afisari / comentarii 
 Topmodel dupa gratii (342 afisari)
 Actrita Elena Albu a murit (306 afisari)
 Sustinatorii parintelui Calistrat sunt prigoniti (276 afisari)
 Denisa Mirena PiScu (169 afisari)
 Bordel mascat (73 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00853 sec.