Ziua Logo
  Nr. 2660 de luni, 17 martie 2003 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Atentat cu bomba la Liceul Lazar?
-- Pirotehnistii declara ca aparent aceasta nu avea incarcatura, dar surse din Politie sustin ca a fost la trei secunde de explozie * Astazi este asteptata o conferinta de presa
La patru luni de la atentatul cu grenada de la Liceul "Jean Monnet", istoria se repeta. O grenada a fost gasita, sambata, in jurul orei 12.30, de doi batrani in Parcul Cismigiu. In cateva minute, aproximativ o suta de politisti au sosit la fata locului, inchizand intrarea in parc dinspre Colegiul "Gheorghe Lazar". Pirotehnistii au stabilit ca grenada avea cuiul desfacut si ca aparent nu avea incarcatura. Grenada nu a explodat pentru ca parghia care declanseaza dispozitivul s-a blocat. Potrivit unor surse din Politie, grenada a fost la trei secunde de a exploda, daca s-ar mai fi rostogolit inca o data. Specialistii sustin ca grenada este neinscriptionata. Dispozitivul exploziv a fost luat de experti, acestia incercand sa stabileasca proveninta acesteia si daca avea incarcatura. Prim-adjunctul directorului general al Politiei Capitalei, comisar-sef Gelu Drajneanu, a declarat ca, in jurul orei 12,30, un cetatean in varsta a sesizat gardienii publici din Parcul Cismigiu ca pe un pilon din beton, de aproximativ 50 de cm, se afla o grenada. Gardienii publici au sesizat Dispeceratul Politiei Capitalei. Drajneanu a mai precizat ca grenada in cauza "are ceva in ea, urmand ca expertiza sa isi spuna cuvantul". Totodata, el a mai adaugat ca toate grenadele defensive militare construite in fostul bloc socialist sunt stas. "Daca intr-adevar are incarcatura si ar fi explodat ar fi putut produce pagube pe o raza de 200-230 de metri". Prim-adjunctul directorului general al Politiei Capitalei nu s-a putut pronunta in ceea ce priveste pedeapsa pe care o risca cel sau cei care au adus grenada acolo: "E greu sa ne pronuntam, aceasta poate fi si o grenada de exercitiu pusa acolo doar sa sperie lumea".
Procurorii bucuresteni au preluat ancheta, iar in cadrul Ministerului de Interne s-a format o echipa operativa care va supraveghea cazul. In mod normal, la conducerea acestei celule de criza din cadrul MI ar fi trebuit sa fie chestorul Toma Zaharia. Dar, dupa esecul in cazul anchetei de la "Jean Monnet", Zaharia l-a desemnat pe seful Politiei Capitalei sa se ocupe de caz. Pana in acest moment, anchetatorii nu au nici o pista, nu detin nici o informatie. Nu exista martori. (B.C.G.)
A r h i v a
  Adrian Nastase a purtat vesta anti-glont la funeraliile lui Djindjici    
  Senatorul Ciocarlie si contorizarea Capitalei    
  Fetita lovita pe zebra    
  Seful Administratiei Pietelor din Focsani arestat    
  Amanti asfixiati in garaj    
  Autocar rasturnat in sant    
  Bordel mascat    
  Judecatorii suceveni ii cer dovada lui Amarie    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Topmodel dupa gratii (342 afisari)
 Actrita Elena Albu a murit (306 afisari)
 Sustinatorii parintelui Calistrat sunt prigoniti (276 afisari)
 Denisa Mirena PiScu (169 afisari)
 Bordel mascat (73 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2003 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00654 sec.