Ziua Logo
  Nr. 2593 de vineri, 20 decembrie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Stiri pe scurt
-- Argesul cauta bani pentru Barbu
Negocierile dintre conducerea clubului din Trivale si Jean Barbu au continuat in aceasta saptamana, jucatorul anuntandu-si pretentiile materiale pentru un contract pe un an. Viorel Ilinca, presedintele lui FC Arges, a demarat deja discutii cu oamenii de afaceri din oras, pentru ca acestia sa investeasca in club, inclusiv prin plata salariului cerut de Barbu. "Am discutat ultima oara cu Barbu acum trei zile, iar de atunci este de negasit. Am aflat insa ca ar fi la un tratament de recuperare", a spus Ilinca. Barbu si-a reziliat acum doua luni contractul cu CD Numancia si nu a mai jucat din luna aprilie, atunci cand a suferit o dubla fractura de tibie si peroneu intr-un meci din Segunda Division. Altfel, Ilinca a dezmintit zvonurile legate de un eventual transfer in Trivale al lui Bogdan Vintila. (MIG)
Bölöni a defilat in cupa
Sporting Lisabona, echipa antrenata de Ladislau Bölöni, a invins cu 8-1 pe Oliveira do Hospital, intr-un meci contand pentru optimile Cupei Portugaliei. Golurile au fost marcate de Ricardo Fernandes (1, 85), Kutuzov (12, 69, 88), Christiano Ronaldo (14), Pedro Barbosa (59, 90), respectiv Alex (75). Bölöni nu a fost multumit de calitatea jocului prestat de jucatorii sai, insa a subliniat ca rezultatul este foarte important. "Nu am facut un meci mare, insa a fost un joc in care am marcat opt goluri si am avut si alte ocazii", a spus Bölöni. Marius Niculae nu a evoluat in aceasta partida deoarece este accidentat. (MCZ)
Marinescu, "dubla" pentru Academica
Cristian Marinescu a marcat doua goluri pentru Academica Coimbra, in meciul castigat miercuri seara de echipa sa cu 4-1 in fata lui Micaelense, din liga a treia, in optimile Cupei Portugaliei. Fostul jucator al Rapidului a punctat in minutele 25 si 78, golurile de 1-0 si 3-0, fiind inlocuit in minutul 80 cu Valeri. (B.G.)
Patrascu, integralist in Cupa Italiei
Bogdan Patrascu a fost titular in partida pe care echipa sa, Piacenza Calcio, a terminat-o miercuri seara la egalitate, in deplasare, scor 0-0 cu Chievo Verona, in mansa secunda a optimilor de finala ale Cupei Italiei, Patrascu a primit un cartonas galben si a evoluat pe intreaga duarata a intalnirii. Cum in tur scorul a fost 1-1, Chievo s-a calificat in sferturile de finala datorita golului marcat in deplasare. Alte rezultate: Juventus - reggina 0-1 (2-0 in tur), AC Milan - Ancona 5-1 (1-1 in tur) si Bologna - Vicenza 0-2 (1-1 in tur). (MCZ)
Contra face acte de caritate
Parintii fotbalistului Cosmin Contra au oferit ieri sapte milioane de lei familiei lui Vasile Iliuc, un barbat in varsta de 44 de ani, din Timisoara, care a murit inghetat, in noaptea de marti spre miercuri, intr-o casa aflata in constructie. Pe langa suma de sapte milioane de lei oferita pentru inmormantarea barbatului, parintii lui Contra spun ca le vor oferi celor doi copii ai acestuia, ramasi orfani, alimente si imbracaminte. Altfel, ca in fiecare an, Contra le va oferi timisorenilor cu o situatie materiala precara cadouri in valoare de 300 de milioane de lei, care vor fi distribuite cu ajutorul reprezentantilor Primariei. (MCZ)
West Petrom Arad s-a calificat in optimile Europe Challenge Cup
Echipa de baschet masculin West Petrom Arad s-a calificat in optimile de finala ale Europe Challenge Cup, dupa ce a invins miercuri seara, pe teren propriu, cu scorul de 71-63 (32-33), echipa cipriota Apollon Limassol. Formatia romana s-a calificat in aceasta faza a competitiei obtinand locul doi in Grupa B a conferintei de sud a Europe Challenge Cup, dupa echipa Igokea Alexandrovac, din Bosnia-Hertegovina. In prima repriza, jocul a fost foarte strans, diferenta de scor nedepasind un punct sau doua, conducerea fiind preluata alternativ de cele doua echipe. Desi prima repriza s-a incheiat in favoarea cipriotilor, aradenii au recuperat mult in cea de-a doua parte a jocului, ajungand la o diferenta maxima de 10 puncte si stabilind scorul final la 71-63. Din aceasta grupa a mai facut parte echipa macedoneana Zito Vardar Veles, care a ocupat ultimul loc in grupa. (MCZ)
FR Baschet si-a stabilit laureatii
Biroul Federal al FR Baschet a stabilit in sedinta de ieri dimineata topul celor mai buni zece baschetbalisti romani, care arata astfel: 1. Virgil Stanescu, 2. Bogdan Popescu, 3. Monica Brosovschi, 4. Antonio Alexe, 5. Flavius Lapuste, 6. Virgil Carutasu, 7. Anca Stoenescu, 8. Catalin Burlacu, 9. Paul Helcioiu, 10. Larisa Serghei si Florina Pascalau. Totodata, s-a instituit Premiul de Excelenta "Dan Niculescu", in memoria fostului mare antrenor al lui Dinamo si al Nationalei, care i-a revenit lui Ghita Muresan, pentru intreaga activitate competitionala. Alte doua premii au fost castigate de Tega Moceanu - cel mai promitator debut in Nationala (contributie decisiva la castigarea meciului cu Belgia, din deplasare, care mentine echipa in cartile calificarii la CE din 2003) si de Milan Marjanovic, de la Dinamo-Erbasu - cel mai bun "stranier" din campionat. (T. RIST)
Scutire de impozit pentru premiile sportivilor
Premiile obtinute de sportivi si antrenori pentru rezultatele inregistrate la Jocurile Olimpice si la Campionatele Mondiale sau Europene vor fi scutite de impozit, a decis Guvernul Romaniei in sedinta de miercuri, prin aprobarea normelor metodologice de aplicare a Ordonantei 7/2001 privind impozitul pe venit. Potrivit Guvernului, aceste norme au fost elaborate prin consultarea organismelor bancare, a celor de gestiune colectiva, a drepturilor de autor si a unitatilor fiscale teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice. (MCZ)
A r h i v a
  Doroftei nu se retrage    
  Gata si Vastag!    
  Sediu renovat pentru MTS    
  Paunescu si Becali impart Steaua    
  Marsul fotbalistilor    
  Corina Ungureanu a oferit cadouri unei fetite bolnave de cancer    
  Un secol de glorie    
  Cupa cu scandal in Turcia    
  Ersoy, desfiintat de presa turca    
 Top afisari / comentarii 
 SOROCAM continua sa se mentina in topul celor mai apreciate societati din Romania (149 afisari)
 "Videoteca pentru toti" aduce in librarii 20 dintre cele mai bune pelicule autohtone (50 afisari)
 Un recurs in anulare de doua milioane de dolari (22 afisari)
 Dreptate de carton (16 afisari)
 Made in Cogealac (12 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01025 sec.