Ziua Logo
  Nr. 2593 de vineri, 20 decembrie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Sugestii de la Corint pentru Mos Craciun
-- Jules Verne - "Nord si Sud"
Romanul lui Jules Verne (1828-1905) il poarta pe cititor intr-o perioada zbuciumata a istoriei Statelor Unite: razboiul de secesiune. Confruntate nu numai cu evenimentele cruciale ale bataliilor, dar si cu tragediile petrecute in propriile familii, personajele, pline de dramatism, dovedesc calitati care tind sa devina caracteristice spiritului american: curaj, devotament, sacrificiu, solidaritate, speranta. Peripetiile si aventurile lui James Burbank si alor lui il transforma pe cititor intr-un participant viu, activ.
Jules Renard - "Morcoveata"
Jules Renard (1864-1910) si-a inchinat viata literaturii, consacrandu-se ca romancier, povestitor, poet si dramaturg. Povestea lui Morcoveata surprinde universul copilariei filtrat prin ochii unui copil hipersensibil si cu o personalitate complexa. Sub ironia usor amara, se ascunde trandretea pentru tatal sau, care-l ignora, si pentru mama sa, care-l persecuta, profunzimea sentimentelor fiind analizata cu finete si sensibilitate.
Alexandru Odobescu - "Povestiri istorice"
Pentru aceasta carte ne-am oprit la recomandarea lui George Calinescu. "Episoadele istorice ale lui Odobescu au ca model, cu buna stiinta, nuvela lui C. Negruzzi. Insa Odobescu e "anticar", istoric, arheolog, si ca atare atentia lui merge in directiunea reconstructiei. Intelegand spiritul de partid al cronicelor muntene si cruzimea razbunarilor politice, nuvelistul a tinut sa sublinieze elementul factionar, evitand sa stranga actiunea in jurul eroului central".
Fratii Grimm - "Duhul din sticla si alte povesti"
Dupa cum spune insusi titlul, in afara de "Duhul din sticla", cartea mai cuprinde si alte povesti mai mult sau mai putin cunoscute, dar oricand la fel de frumoase, ale, poate, celor mai celebri frati din lume care au scris pentru sufletul copiilor. Celelalte sase povesti, inca nenominalizate, sunt: "Baiatul care a vrut sa stie ce-i frica", "Un hot foarte iscusit", "Gasca de aur", "Tobosarul", "Doi frati" si "Zambaretul". (L.D.)
A r h i v a
  Ignatul sau ziua in care se taie porcul    
  Dantelaritul etalat la MNAR    
  Made in Cogealac    
  Radio 21 isi sarbatoreste ziua de nastere in Carcomobil    
 Top afisari / comentarii 
 SOROCAM continua sa se mentina in topul celor mai apreciate societati din Romania (149 afisari)
 "Videoteca pentru toti" aduce in librarii 20 dintre cele mai bune pelicule autohtone (50 afisari)
 Un recurs in anulare de doua milioane de dolari (22 afisari)
 Dreptate de carton (16 afisari)
 Made in Cogealac (12 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00713 sec.