Ziua Logo
  Nr. 2593 de vineri, 20 decembrie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
-- Carte de bucate cu ilustratiile lui Bernea
Andrei Plesu, Radu Anton Roman, Mihai Oroveanu, Radu Paraschivescu se vor intalni si vor vorbi astazi, de la orele 16.30, cu iubitorii traditiilor, la Muzeul Taranului Roman din Capitala, despre o inedita si, oarecum de sezon, aparitie editoriala. Evenimentul se desfasoara in jurul lansarii "Cartii de bucate romanesti" a Georgetei Rosu, cu ilustratii de Horia Bernea, editie bilingva (romano-engleza), publicata la Editura Rao. (L.D.)
O suta de comedii concureaza la Premiul "I.L. Caragiale"
Prima editie a concursului de dramaturgie destinat comediei, organizat in "Anul I.L. Caragiale", de catre Directia pentru Cultura a Primariei capitalei si Theatrum Mundi s-a incheiat. Numarul pieselor inscrise este de o suta, iar juriul care va trebui sa desemneze castigatoarea este format din: Alexandru Darie, presedinte, Ion Cocora, Marina Constantinescu, Mircea Ghitulescu, George Mihaita, Nicolae Prelipceanu si Alex. Stefanescu, membri. Rezultatul va fi facut public la sfarsitul lui ianuarie 2003. Piesa premiata va fi montata, in coproductie de catre Theatrum Mundi si Teatrul de Comedie, de regizorul Alexandru Darie, iar premiera va fi prezentata in deschiderea stagiunii 2003-2005. Valoarea Premiului "I.L. Caragiale" este de 50 de milioane de lei, insa juriul are dreptul sa nu acorde distinctia, in cazul in care textele nu corespund exigentelor. (L.D.)
Patriarhia face daruri de Craciun
Patriarhia omana si Secretariatul de Stat pentru Culte organizeaza cu ocazia sarbatorilor Nasterii Domnului o actiune de binefacere, in doua etape, dedicata copiilor si adolescentilor cu probleme sociale. Prima faza se va derula astazi, de la orele 11.30, la Palatul Patriarhiei, cand PFP Patriarh Teoctist va face cadouri celor 600 de copii din familiile in dificultate din Bucuresti, asistate de sectorul "Biserica si Societatea". Cu aceasta ocazie, corul Effatta al studentilor sectiei Comunicare si Slujire in Limbaj Mimico-gestual a Facultatii de Teologie Ortodoxa din Pitesti va colinda la Palatul Patriarhiei. Luni, 23 decembrie, la orele 13.30 este programata a doua etapa a actiunii, destinata celor 150 de adolescenti de la Penitenciarul Rahova. (L.D.)
ArCuB "Crede in Mos Craciun"
Sarbatoarea "Cred in Mos Craciun" va incepe astazi, in Gradina Cismigiu, cu manifestari dedicate Ignatului, printre care si un spectacol extraordinar regizat de Alexandru Darie. Pana pe 24 decembrie, bucurestenii se vor putea intalni in parc cu Mos Craciun, cu colindatori si muzicieni si vor putea vizita un Targ de Craciun, in cadrul manifestarii organizate de ArCuB. In cadrul aceleiasi sarbatori, luni, de la orele 20.30, la Sala Izvor a Teatrului Bulandra va avea loc si un concert de valsuri sustinut de Athenaeum Symphonic Orchestra. (L. DOBRE)
Digital Art lanseaza RoAd Ventura
Digital Art isi va lansa maine, la Carlton Cafe, albumul RoAd Ventura, editat de Soft Image & Promotion. Albumul realizat de Cristian Nanu si Florian Nanu, cuprinde 14 piese care insumeaza 74 minute de muzica. De la prima piesa de pe disc, incepe o calatorie imaginara. Muzica este plina de sonoritati placute si subtile insotite de sunete din natura care transmit senzatii si chiar imagini. Viori, viole si violoncele insotite de cantecul pasarilor si de fosnetul padurii, instumente clasice insotite de instrumente antice si etnice, toate acestea completeaza albumul RoAd Ventura. (L. DOBRE)
Cargo canta in Laptarie
Timisorenii din grupul Cargo vin in aceasta seara sa colinde in Bucuresti si vor sustine un concert in Laptaria lui Enache. Cargo va fi prezent si la Revelionul ProTV din Piata Revolutiei, cand vor canta de la ora 1.00 a primei zi din noul an. (L. DOBRE)
Ultima reprezentatie cu "Tunelul timpului" la Circ
Circul "Globus" din Bucuresti va prezenta pentru utima oara, duminica de la orele 15.00 si 18.30, spectacolul "Tunelul Timpului". Circul a stabilit un record de vanzari cu aceasta productie romano-ucraineana, ajungand la incasari de 2,5 miliarde de lei in numai 40 de reprezentatii, peste 40.000 de spectatori vizionand spectacolul. (L. DOBRE)
A r h i v a
  "Videoteca pentru toti" aduce in librarii 20 dintre cele mai bune pelicule autohtone    
  Romania Actualitati da "Dreptul la Mos Craciun"    
  Cartierul vienez al muzeelor, unul dintre obiectivele culturale de interes    
  Mos Craciun le aduce elevilor de la Liceul Moisil "Gazeta matematica"    
  Program special de vacanta la TVR 2    
  Libraria "Sadoveanu" ajunge "Aproape de Soare Rasare"    
  Horia Popp va recomanda    
 Top afisari / comentarii 
 SOROCAM continua sa se mentina in topul celor mai apreciate societati din Romania (149 afisari)
 "Videoteca pentru toti" aduce in librarii 20 dintre cele mai bune pelicule autohtone (50 afisari)
 Un recurs in anulare de doua milioane de dolari (22 afisari)
 Dreptate de carton (16 afisari)
 Made in Cogealac (12 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01489 sec.