Ziua Logo
  Nr. 2593 de vineri, 20 decembrie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Reactiile partidelor
-- UDMR: "Un mesaj ferm in privinta coruptiei si a continuarii reformei"
Presedintele UDMR Marko Bela a apreciat drept "important" discursul sefului statului, in special pentru "mesajul ferm" in cateva domenii majore, cum ar fi coruptia si continuarea procesului de reforma. "In acelasi timp, parlamentarii UDMR au o nemultumire la adresa presedintelui, care a uitat in totalitate sa vorbeasca despre o preocupare importanta a vietii politice din aceasta perioada, relatiile interetnice si relatiile romano-maghiare", a spus liderul UDMR, citat de Mediafax. In opinia sa, "nu este bine sa se omita aceasta problematica, care a fost si este, in continuare, o preocupare importanta a societatii noastre".
PRM: "Un vot de blam foarte clar la adresa Guvernului Nastase
Liderul PRM, C.V.Tudor, a declarat, citat de Mediafax, ca mesajul lui Iliescu reprezinta "un vot de blam foarte clar" la adresa intregului Guvern Nastase. El a precizat ca, la sfarsitul sedintei comune a Parlamentului, l-a fericitat pe Ion Iliescu pentru discursul sau, care "a fost foarte bun", atat din punct de vedere politic, cat si din punct de vedere oratoric.
PNL: "Ion Iliescu s-a intors dintr-un lung concediu"
Ideile exprimate de Iliescu in discurs au fost salutate de liberali. Vicepresedintele Paul Pacuraru a declarat ca "ideea Pactului de integrare si actiune solidara a tuturor partidelor in vederea facilitarii si urgentarii integrarii europene este realizabila, deoarece toate partidele parlamentare sustin acest important obiectiv de politica externa". Liderul grupului parlamentar din Camera Deputatilor, Crin Antonescu, a mentionat si el ca "prestatia presedintelui trebuie, totusi, salutata, pentru ca Iliescu a vorbit in sfarsit despre malformarea pietei, despre coruptie, despre strivirea intreprinzatorilor romani, despre capitalismul de cumetrie", a mentionat Antonescu. Liberalul a precizat ca in timpul discursului presedintelui a asistat la modul in care Cabinetul Adrian Nastase a fost putin expropriat. "Iliescu si-a atribut unele lucruri bune facute in ultimii doi ani, inclusiv "Cornul si laptele", lasand pe umerii Guvernului toate nerealizarile", a mentionat Antonescu. El a spus ca discursul lui Iliescu poate fi asemanat cu "o intoarcere a acestuia dintr-un lung concediu. In opinia purtatorului de cuvant al PNL, Eugen Nicolaescu, "presedintele Ion Iliescu a fost mult prea indulgent fata de nerealizarile Guvernului Adrian Nastase". El a spus ca, in discursul pe care l-a sustinut in fata Camerelor reunite, presedintele Iliescu "a incercat sa salveze politica PSD, nefacand o analiza profunda a activitatii Executivului".
PNTCD: "Este important ca presedintele a observat care sunt adevaratele probleme"
Taranistii au comentat, ieri, discursul presedintelui Iliescu, apreciind ca principalele teme abordate de seful statului au fost cele asupra carora PNTCD a atras atentia cu ceva timp in urma. "Este intr-adevar important ca seful statului a observat care sunt marile probleme cu care se confrunta Romania, dar ceea ce conteaza cu adevarat sunt adoptarea solutiilor si punerea lor in aplicare", se arata intr-un comunicat de presa. PNTCD si-a exprimat speranta ca, daca au fost necesari 13 ani pentru ca Iliescu sa constate care sunt adevaratele probleme, nu vor mai fi necesari inca atatia ani pentru a incepe sa le combata. (B.P., R.A.)
A r h i v a
  Iliescu pe tron    
  Iliescu si-a dorit jiltul,mai mult decat scaunul de langa Nastase    
  Basescu ii sugereaza lui Nastasesa declanseze anticipatele prin ordonanta de urgenta    
  Ministrii hotarasc la anul daca renunta la mandat    
  PNA e "politie politica"    
  Prefectul de Constanta are actiunila 23 de firme pline de datorii    
  Premiile Fundatiei Colegiului National de Aparare    
  "Scorpionii Rosii" au capturat 15 rachete    
  Britanicul Chris Flint este noul presedinte al Asociatiei "Europa 2000"    
  Un recurs in anulare de doua milioane de dolari    
  85% dintre romani sunt nemultumiti de cum merg lucrurile in tara    
  Londra asteapta o noua rezolutie ONU pentru declansarea atacului    
  Accident feroviar soldat cu trei morti si doi raniti grav    
  30 de minute in moarte clinica    
  OPCOM SA face pasi repezi spre infiintarea bursei de energie electrica    
  Dreptate de carton    
 Top afisari / comentarii 
 SOROCAM continua sa se mentina in topul celor mai apreciate societati din Romania (149 afisari)
 "Videoteca pentru toti" aduce in librarii 20 dintre cele mai bune pelicule autohtone (50 afisari)
 Un recurs in anulare de doua milioane de dolari (22 afisari)
 Dreptate de carton (16 afisari)
 Made in Cogealac (12 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00866 sec.