Ziua Logo
  Nr. 2577 de luni, 2 decembrie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Doua aparitii editoriale si o festivitate de premiere la standul ZIUA, in penultima zi a Salonului National al Presei
Editura ZIUA a lansat o noua colectie
-- Au fost acordate Premiile Nationale Aviatice "ZIUA"
Premierul Adrian Nastase, actorul Mircea Albulescu, senatorul Petre Roman, realizatorul TV Alexandru Mironov s-au numarat printre personalitatile prezente la cea de a doua lansare a volumului colegilor nostri Adina Anghelescu si Adrian Artene - "Mafia statala", petrecuta sambata la standul ZIUA, in penultima zi a Salonului National al Presei din Romania (SNPR). Prezentata de catre Valentin Vasilescu, presedintele Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor, Ionel Nicu Sava, directorul Editurii ZIUA si de autori, cartea a fost daruita oaspetilor de seama. Colegii nostri i-au dedicat premierului Nastase un volum "cu speranta unei adevarate lupte impotriva coruptiei".
Tot sambata a lansat editura noastra si cartea "Cantec de violoncel - 60 de texte lirice", a publicistului valcean Traian Dobrinescu, eveniment la care au luat cuvantul poetii George Tarnea (semnatarul prefetei), Doru Motoc si Paul Daian, acesta din urma recitand din volumul recent publicat. Traian Dobrinescu apartine, spune George Tarnea, nobilului "Ordin al Slefuitorilor de Cuvinte", al celor care sunt la modul absolut "crescatori, dresori si imblanzitori de cuvinte" pentru care regiunea lor natala, Valcea, a fost o buna sursa de inspiratie. Poetul insusi - "textele lirice" sunt originale poeme in proza - a vorbit despre acel spatiu formator pe care l-au constituit satul natal si viile de pe dealurile valcene pentru poezia sa a "noptilor reci de vara cu ganduri povara si fara visare, si goale, si reci de-atata uitare."
"Cantec de violoncel - 60 de texte lirice" este debutul unui autor care scrie insa dintotdeauna si, probabil, dupa acesta vor urma alte volume. Este insa si debutul unei noi colectii la Editura ZIUA - "Literatura si arta".
In aceeasi zi, in prezenta secretarului general al Federatiei Aeronautice Romane, Ilie Mihai, si a lui George Craioveanu de la Aviatic Club - ZIUA Sport, au fost decernate Premiile Nationale Aviatice "ZIUA", editia a VI-a. Premiile au fost: * Constructii - ing. Mihai Matei de la Aeroclubul Petrolul Campina, pentru contributia la dotarea clubului si relansarea aviatiei sportive * Pilotaj - Sorin Bochis (Aeroclub Timisoara), pentru lansarea zborului de pe apa, pilotare si instruire
* Propaganda aviatica - arh. Mihai Andrei (Aeroclub Romania - Bucuresti), pentru 30 de ani de activitate in aviatia sportiva de amatori si realizarea primei serii de timbre cu deltaplane romanesti. Au fost, de asemenea, acordate diplome de excelenta lui: Ion Bobocel (decan de varsta al constructorilor de aeronave ultra-usoare), Kabos Stefan (promovarea zoburului cu parapanta), ing. Dragos Tica si Ciprian Oprescu (realizatorii primului motodeltaplan cu motor de Oltcit 600), Aeroclubul Sf. Gheorghe Covasna (construirea avionetei Tempete), Marinel Cheversan (sustinerea zborului cu aeronave ultra-usoare in vestul tarii), ing. Laurentiu Barla si ing. Dragos Barla (realizatorii primului documentar cu aeronave ultra-usoare). Acest documentar a fost vizionat, in premiera, sambata la standul ZIUA. (L.I.)
A r h i v a
  Proiect-spectacol Santiago Sierra in Cartierul Muzeelor din Viena    
  Andrei Negura expune la Institutul Francez    
  Deschidere de festival de teatru cu protocol zero    
  Un scurt-metraj grecesc a castigat Marele premiu pentru fictiune la DaKino    
  Adrian Berinde, "Captiv in inutil" pe disc si in carte    
  Noologia - sau despre "dumirirea" sociologiei *)    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 APAPS prefera demolatorii (324 afisari)
 Marin MINCU (50 afisari)
 Teoria alegerii rationale - anticipatele, revizuirea Constitutiei (47 afisari)
 Adrian Berinde, "Captiv in inutil" pe disc si in carte (41 afisari)
 Editura ZIUA a lansat o noua colectie (40 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00730 sec.