Ziua Logo
  Nr. 2558 de sambata, 9 noiembrie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
-- Gibraltarul a votat pentru suveranitatea britanica
Gibraltarul a votat in proportie de 98.97 la suta pentru pastrarea suveranitatii britanice, relateaza Reuters. Locuitorii teritoriului de 6 kilometri patrati, ultima colonie britanica din Europa si-au exprimat astfel opozitia fata de o propunere de introducere a unei co-suveranitati a Spaniei si Marii Britanii. Referendumul a fost considerat lipsit de valoare juridica atat de catre Londra cat si de catre Madrid. Guvernatorul Gibraltar-ului, Peter Caruana, a anuntat ieri ca are proiecte de decolonizare, care s-ar putea concretiza intr-o constitutie care "sa modernizeze relatiile cu Londra". (A.D.)
Fundatia "Horia Rusu" dezbate integrarea europeana
Fundatia "Horia Rusu" organizeaza astazi o masa rotunda cu tema: "2007 - orizont real sau nu de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana?" dedicata procesului de integrare a tarii noastre in UE. Vor incerca sa raspunda acestei intrebari analisti politici, oficiali din Minsiterul Integrarii, politicieni, cadre academice, analisti politici. Moderatorul dezbaterilor este analistul politic Dan Pavel. (A.D.)
UE considera Rusia economie de piata
Uniunea Europeana a acordat oficial, ieri, Rusiei statutul de economie de piata, informeaza agentia rusa RIA Novosti, preluata de Rompres. Noul statut va permite Rusiei sa fie tratata de pe aceeasi pozitie cu celelalte economii de piata in cazul anchetelor antidumping. Rusia nu va mai trebui in consecinta sa plateasca taxe antidumping asa cum se intampla cand era considerata economie de stat. Decizia vine cu cateva zile inainte de Summitul UE-Rusia de luni, de la Bruxelles. Anul acesta, Rusia a fost considerata economie functionala de piata si de catre Washington. (D.E.)
Alegeri prezidentiale in Slovenia
Slovenii aleg maine succesorul presedintelui Milan Kucan, care a condus tara de la proclamarea independentei de Iugoslavia, relateaza agentiile locale de presa. Favoritul cursei este premierul Janez Drnovsek, urmat de procurorul general Barbara Brezigar. Mandatul lui Kucan expira pe 23 decembrie. Considerata una dintre cele mai prospere tari din fostul bloc comunist, Slovenia va fi primita in UE in primul val al extinderii si asteapta sa primeasca invitatie pentru a deveni membru cu drepturi depline al NATO. (A.D.)
A r h i v a
  ONU a adoptat rezolutia SUA impotriva Irakului    
  Doua capitole provizorii incheiate cu UE    
  Romania, gazda Summitului Consiliului Europei    
  Comunistii chinezi ii cheama pe capitalisti in partid    
 Top afisari / comentarii 
 Jocuri de categorie XXX pe computer (45 afisari)
 Pompieri de elita (25 afisari)
 O PREMIERA ABSOLUTA (19 afisari)
 Strategia americana in Irak: invazie sub acoperirea inspectiilor (14 afisari)
 Gica Hagi si Robby Baggio s-au felicitat la Parma (14 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00719 sec.