Ziua Logo
  Nr. 2549 de miercuri, 30 octombrie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Doctorul Renica Diaconescu sustine ca agresiunea asupra sa are legatura cu casetele pe care i le-a trimis lui Traian Basescu
Scandal si injunghieri in PD Olt
-- Diaconescu a fost taiat in zona toracica si cea a gatului, duminica, in parcarea Spitalului Municipal Slatina * El spune ca agresorul sau era un profesionist * Politistii au intocmit portretul robot si "intreprind masuri specifice pentru identificarea si prinderea acestuia" * Pe una din casetele pe care le detine se vorbeste despre privatizarea IAS-ului Corias, despre doi membri din PD-ul local si despre presedintele PD Caracal, Oto Popescu, fost prefect si actual sef la Corias
Filiala PD Olt se afla in mijlocul unui scandal care este pe cale sa izbucneasca. Deocamdata, focul arde mocnit, dar, in urmatoarele zile, este posibil sa apara unele informatii si inregistrari audio care pot dovedi fapte de coruptie in care sunt implicate personaje care activeaza pe scena politica locala. Totul a inceput duminica, cand doctorul Renica Diaconescu, seful sectiei Neurologie a Spitalului Municipal Slatina si membru PD, a fost injunghiat cu un cutit de o persoana necunoscuta. Diaconescu se afla in parcarea spitalului, cand, ca din senin, a aparut un barbat care i-a aplicat mai multe lovituri de cutit in zona toracica si cea a gatului. "Cel care m-a atacat are intre 25-30 de ani, era foarte bine imbracat, nu era tigan asa cum s-a vehiculat. Avea o alura de sportiv, iar dupa felul cum a manuit cutitul mi-am dat seama ca este vorba de un profesionist", ne-a declarat doctorul Diaconescu. Comisarul Paicea din cadrul IPJ Olt ne-a declarat, ieri, ca s-a intocmit portretul robot al agresorului si "se intreprind masuri specifice pentru identificarea si prinderea acestuia".
Renica Diaconescu este convins ca agresiunea la care a fost supus are implicatii politice, fiind, de fapt, un act de intimidare din partea pedistilor locali. "Ieri, am fost exclus din partid. Nimeni nu mi-a dat nici o explicatie. Insa, pentru mine este clar ca acest incident are legatura cu casetele pe care le detin si pe care i le-am trimis si presedintelui Traian Basescu. Pe aceste casete sunt persoane publice, care conduc judetul si care vorbesc despre lichidari de IAS-uri, despre licitatii cu MLPAT care nu s-au desfasurat conform legii, despre unele lucruri care ar putea avea tangenta cu Codul Penal".
In premiera, Renica Diaconescu ne-a spus ce contin aceste casete. "Pe una din casete se vorbeste despre IAS-ul Corias din Corabia. Doi membri ai comitetului interimar al PD poarta o discutie in care este amintit, printre altele, numele presedintelui PD Caracal, Oto Popescu, fost prefect si actual sef la Corias. Cei doi afirma ca Popescu are legaturi foarte stranse cu PSD-ul si ca ar fi implicat in privatizarea pe cai nu tocmai ortodoxe a IAS-ului Corias", ne-a declarat doctorul Diaconescu. La momentul in care am vorbit cu el, Renica Diaconescu se afla in drum spre Craiova pentru a-si face unele analize, avand in vedere ca se simtea foarte rau in urma agresiunii. De altfel, doctorul nu a vrut sa dea si alte cazuri care se afla pe casete, spunand ca se teme pentru viata lui.
Bogdan GALCA 
A r h i v a
  Atac la imn    
  Gruparea Dinescu, Plesu, Patapievici cere sprijinul CSAT    
  Gusa vede "un spectacol de prost gust la CNSAS"    
  Chiar nu au de gand sa se sesizeze Politia si Parchetul impotriva lui Bivolaru?    
  Opinia unui mare yoghin: "Ceea ce se face la Bivolaru nu este Yoga!"    
  MISA - o organizatie secreta    
  Americanii au identificat gazul misterios    
  Elicopter rusesc doborat de rebelii ceceni    
  Mituitorul Conti a fost inchis de patru ori pentru evaziune fiscala    
  Dinculescu isi pierde slujba numai daca e condamnata    
  Mafia statala    
  Mitrache si fiul sau erau actionari la sapte firme    
  CE urmareste atent situatia de la SAPARD    
  375.000 de euro pentru lupta contra spalarii banilor murdari    
 Top afisari / comentarii 
 Opinia unui mare yoghin: "Ceea ce se face la Bivolaru nu este Yoga!" (69 afisari)
 Chiar nu au de gand sa se sesizeze Politia si Parchetul impotriva lui Bivolaru? (59 afisari)
 Mitrache si fiul sau erau actionari la sapte firme (30 afisari)
 Scandal si injunghieri in PD Olt (24 afisari)
 Comemorare Doina si Ion Aldea Teodorovici (22 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00859 sec.