Ziua Logo
  Nr. 2545 de vineri, 25 octombrie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Galeriile bucurestene va stau la dispozitie
Horia Popp va recomanda
Se stie ca tapiseria incalzeste ambianta. Asa ca etajului CAMINULUI ARTEI (tel. 314.18.18) i-a casunat tocmai acum sa fie fierbinte, prin contributia expozitiei CONSTANTINA DUMITRU. Cum pentru majoritatea atelierelor de creatie ale UAP nu s-au inventat nici anul acesta gazele, m-am refugiat zgribulit sa admir gustul, virtutie decorative si asociatiile fericite de materiale incorporate generos in piesele expose. Plus o panotare de zile mari. Va este cumva frig si dumneavoastra?
Buturuga mica rastoarna! Scriu tot despre CAMINUL ARTEI, dar am coborat la parter. O galerie cocheta care in ultima vreme a suportat multe expozitii excelente. Nu face exceptie nici acum, cand foarte tanara CARMEN PARASCHIVESCU (adsolventa in 1996) plaseaza o lovitura care da de-a berbeleacul intreaga lume artistica. Bine face! Un amestec fermecator de suprafete acoperite cu "mostrofonti" si colaj inserat pe post de accent. Uau!
Presupun ca, traind intr-un apartament de bloc, Lorenzo Medici n-ar mai comanda o imensitate gen David de Michelangelo, ci s-ar aproviziona din expozitia de SCULPTURA MICA deschisa la ORIZONT (tel. 315.89.17). Calitate si diversitate, toate la dimensiuni adaptate. Am intalnit numai valorosi, inclusiv mari slabiciuni ale mele. Voiam sa scriu "feblete" dar mi-e teama ca vine Bau-Baul Pruteanu.
De mic ii placea sa murdareasca hartie. Baietasul ION PANAITESCU a tot crescut, a tot murdarit mormane de hartie, asa ca acum si-a depozitat o parte infima la SIMEZA (tel. 659.80.75). Destul totusi cat sa putem deduce cum a colectionat atatea premii europene sau de ce este solicitat in juriile marilor concursuri internationale. Secretul? Stie opinia lui Titu Maiorescu cum ca arta majora se face doar in conditii de precaritate materiala, ca urmare produce griuri rafinate lucrand la lumina lampii de petrol. Fiindca pentru atelierul lui, precum pentru majoritatea atelierelor UAP, inca nu s-a inventat nici curentul electric.
A r h i v a
  "Ultimul imparat" deschide stagiunea la Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu"    
  Seara de literatura catalana la USR    
  "Jazz made in Romania" cu Johnny Raducanu si Teodora Enache    
  Versuri si acuarele in "Caietul Roman"    
 Top afisari / comentarii 
 ZIUA - Inamicul public nr. 1 (34 afisari)
 Tagrimpex Bucuresti si-a vandut actiunile din cadrul Tagrimpex Romcif SA Fieni grupului HeidelbergCement (20 afisari)
 Teroare la teatru (15 afisari)
 ZIUA - Inamicul public nr. 1 (15 afisari)
 "Ultimul imparat" deschide stagiunea la Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu" (13 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00704 sec.