Ziua Logo
  Nr. 2545 de vineri, 25 octombrie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Tagrimpex Bucuresti si-a vandut actiunile din cadrul Tagrimpex Romcif SA Fieni grupului HeidelbergCement
Ieri, la Bucuresti, intr-o conferinta de presa organizata la hotel Sofitel, grupul HeidelbergCement a anuntat finalizarea cu succes a Ofertei Publice de Preluare a tuturor actiunilor detinute SC Tagrimpex Romcif SA Fieni. In consecinta, HeidelbergCement devine actionarul majoritar al Romcif Fieni, detinand 1.367.124.619 actiuni, ceea ce reprezinta 97,48% din totalul actiunilor societatii. Oferta a fost lansata pe piata de capital Rasdaq in data de 30 septembrie 2002 si a fost facuta pentru 1.138.432.400 actiuni ale societatii, din care 1.103.031.739 actiuni au fost oferite spre vanzare si vandute catre HeidelbergCement la un pret de 1.333 lei pe actiune. Prin aceasta oferta publica de preluare, din totalul actiunilor oferite spre cumparare, HeidelbergCement a achizitionat 96,89%. Inainte de lansarea ofertei publice de preluare, HeidelbergCement detinea 18,82% din actiunile Romcif Fieni.
Constantin Tanase, presedintele societatii Tagrimpex a avut amabilitatea sa raspunda intrebarilor noastre.
Rep.: Tranzactia dintre Tagrimpex si Heidelberg Cement s-a incheiat. Cum v-ati despartit de Romcif Fieni?
Constantin Tanase: M-am despartit foarte bine, normal, de Romcif Fieni. Lucrurile evolueaza in general in spiritul unei intregrari, asa cum este cazul integrarii Romaniei in Europa. Ca atare si eu personal cat si Tagrimpex trebuie sa tinem seama de ceea ce se va intampla pe plan european, acea integrare care este absolut necesara si normala.
Tranzactia a fost realizata in cadrul unui deplin proces de analiza. Incepand cu a doua parte a lunii iulie am hotarat ca este spre binele Romcif Fieni cat si al tarii, ca sa fie integrat definitiv in aceste grupuri multinationale, care vor face investitii si le vor continua pe cele realizate pana acum.
Rep.: Tratativele de negociere s-au dus de la bun inceput numai cu grupul HeidelbergCement?
C.T.: Cu ani in urma au existat si alti ofertanti, dar, cele mai serioase negocieri, care au dus la tratative definitive premergatoare acestui proces de vanzare au fost purtate cu grupul HeidelbergCement.
Chiar daca la inceput, la venirea noastra la Romcif Fieni, nu ne gandeam la vanzare, am regandit pozitia noastra. In lumea cimentului este o lupta dura in care nu este simplu sa rezisti, dar, nu acesta a fost motivul vanzarii.
Intre noi si grupul Heidelberg au existat anumite dispute pe probleme referitoare la valoarea fabricii, dar acesta a dat pana la urma dovada de cooperare si elasticitate, astfel ca s-a ajuns la un pret rezonabil de vanzare. Personal, am ajuns la o varsta cand, dupa 40 de ani de munca, a venit si momentul sa ma retrag spre afaceri mai lejere decat cele din domeniul cimentului.
Rep.: Care este parerea dvs fata de ceea ce se va intampla in continuare la Romcif Fieni? Va continua grupul HeidelbergCement investitiile realizate de Tagrimpex?
C.T.: Sunt convins ca grupul HeidelbergCement se va tine de promisiuni si va continua investitiile in cadrul Romcif Fieni. Este in interesul grupului sa continue aceste investitii pentru a ajunge la gradul de eficienta dorit.
Romcif Fieni este cea mai buna si cea mai performanta fabrica de ciment din Romania si cred ca va aduce grupului HeidelbergCement un plus in activitatea lor si bineinteles o pozitionare mai buna pe piata interna.
Rep.: Ce credeti ca se va intampla in continuare cu personalul Romcif?
C.T.: Este clar ca decizia va apartine noului proprietar. Personalul fabricii este bine calificat, fiecare stie foarte bine ce are de facut si sunt convins ca aceste calitati vor fi apreciate.
Rep.: Ce se intampla cu procesul de la Cluj?
C.T.: Acuzatiile au fost retrase si procesul s-a inchis. Retragerea acuzelor a fost o conditie din start pentru inceperea negocierilor privind actiunile fabricii. De altfel nici nu se putea face tranzactia daca exista un astfel de proces pe rol.
Rep.: Sunteti multumit de ceea ce ati lasat in urma?
C.T.: Da. Categoric. Sunt foarte multumit de ceea ce las in urma, atat pe plan tehnic (investitiile realizate de Tagrimapex) cat si pe plan social.
Iulian RADU 
A r h i v a
  Transplant renal in premiera europeana la Targu-Mures    
  Revolutia contopistilor lui Cozmanca    
  Democratii vor contesta trecerea CNAS la Guvern    
  Furt in gestiunea Abramburicai    
  Romania se intoarce la ora de iarna    
  Condescu acuza autoritatile ca amana securizarea minelor    
  Bucurestenii calca pistele biciclistilor    
 Top afisari / comentarii 
 ZIUA - Inamicul public nr. 1 (34 afisari)
 Tagrimpex Bucuresti si-a vandut actiunile din cadrul Tagrimpex Romcif SA Fieni grupului HeidelbergCement (20 afisari)
 Teroare la teatru (15 afisari)
 ZIUA - Inamicul public nr. 1 (15 afisari)
 "Ultimul imparat" deschide stagiunea la Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu" (13 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00911 sec.