Ziua Logo
  Nr. 2545 de vineri, 25 octombrie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Autoritatile americane sustin ca fac progrese in cazul lunetistului-asasin
Alti doi suspecti arestati
-- Un barbat de culoare si fiul sau vitreg au fost ridicati in timp ce dormeau pe marginea drumului intr-o masina * John Allen Williams a lucrat la baza militara Fort Lewis * Desi Politia sustine ca acestia ar putea oferi informatii in legatura cu ancheta in curs, comisarul Charles Moose a afirmat ca "suspiciunile care planeaza asupra acestui barbat nu au legatura cu recentele impuscaturi din Montgomery" * Razii ale FBI in locuri unde se presupune ca s-ar fi antrenat lunetistul * A fost redeschisa ancheta asupra unei femei ucise in mod asemanator, in septembrie, in Alabama * Autoritatile promit imigrantilor clarificarea situatiei lor, in cazul in care vor oferi informatii utile anchetei
Politistii americani care ancheteaza cazul lunetistului-asasin, au arestat ieri dimineata, doi barbati suspecti, la circa 80 de kilometri de Washington, informeaza CNN. John Allen Muhammad, cunoscut si sub numele de John Allen Williams, un barbat de culoare, in varsta de 42 de ani, precum si fiul vitreg al acestuia, John Lee Malvo, in varsta de 17 ani, au fost arestati pe cand se aflau intr-un popas de pe o autostrada din statul Maryland, a precizat canalul de televiziune american, citand convorbirile radio dintre agentii de politie. John Allen Williams a lucrat in trecut la baza militara Fort Lewis, in statul Washington (pe coasta de est).
Cei doi suspecti au fost surprinsi in timp ce dormeau la bordul unui autoturism marca Chevrolet, inmatriculat in New Jersey, ale carui semnalmente fusesera transmise de catre politie, dupa emiterea mandatului de arestare pentru infractiuni in legatura cu regimul armelor de foc. "Credem ca Muhammad ar putea detine informatii legate de ancheta noastra" asupra criminalului care a ucis zece persoane si a ranit alte trei, a anuntat, miercuri, Charles Moose, coordonatorul anchetei, declarand ca "suspiciunile care planeaza asupra acestui barbat nu au legatura cu recentele impuscaturi investigate de politia comitatului Montgomery". La randul sau, un responsabil al politiei locale a afirmat ca "cei doi barbati au fost plasati in detentie fara incidente, fara probleme", care a adaugat ca arestarile au avut loc pe autostrada I-70, in apropiere de orasul Fredericks, la nord de Washington. Politistii au ajuns la cei doi dupa ce un alt sofer a anuntat politia ca a vazut o masina de tipul Chevrolet Caprice, ale carei semnalmente fusesera transmise de autoritati.
Politia din statul Maryland a mai afirmat ca a primit un raport privitor la o camioneta alba cu doi ocupanti, care s-au oprit langa un autobuz scolar si au indreptat un pistol catre elevi.
FBI a cercetat o curte unde se presupune ca s-ar fi antrenat criminalul
Agenti federali au cercetat miercuri dupa-amiaza curtea unei locuinte din Tacoma, Statul Washington, localitate situata in apropiere de Fort Lewis, pe coasta de Est, la circa 3500 de kilometri distanta de capitala americana), cautand, aparent resturi metalice si alte materiale care ar putea fi folosite in cursul investigatiei. Potrivit unor surse din cadrul anchetei, autoritatile cred ca acea curte ar fi putut fi folosita drept loc de antrenament de catre un tragator. Terenul este al unei case locuita, in prezent de doua familii, insa locatarii actuali nu sunt suspecti. Un agent federal a confirmat ca cercetarile efectuate in Tacoma au legatura cu crimele comise in zona Washington DC. Agenti FBI au cercetat curtea casei folosind detectoare de metal, cautand, se pare, tuburi de cartuse. Potrivit unor imagini luate din elicopter de statie de televiziune locala, un trunchi de copac a fost taiat din radacini si impachetat in plastic, urmand a fi trasportat la Washington, posibil pentru cercetari balistice. Potrivit FoxNews, mandate de cercetare similare au fost emise pentru inca alte doua locatii de pe teritoriul Statelor Unite. De asemenea, o conferinta de presa a comisarului Charles Moose, seful anchetei, a fost anulata, miercuri dupa-amiaza, datorita noilor evolutii care au aparut in derularea cercetarilor.
Ancheta asupra unei crime nerezolvate petrecute in luna septembrie
Politia din regiunea Washington a decis sa ancheteze uciderea unei femei, in statul Alabama, in luna septembrie, asasinat care ar putea avea legatura cu lunetistul. Femeia, in varsta de 52 de ani, a fost ucisa pe data de 21 septembrie, la iesirea din magazinul de comercializare a bauturilor alcoolice in care lucra, in comitatul Montgomery, din statul Alabama (sud-estul Statelor Unite), iar o alta femeie, in varsta de 24 de ani, a fost ranita de un glont, a precizat canalul de televiziune CNN, citand surse din cadrul politiei.
De asemenea, autoritatile americane au propus, miercuri, cetatenilor straini care locuiesc ilegal pe teritoriul Statelor Unite reglementarea statutului lor, in cazul in care vor furniza informatii care sa conduca la arestarea lunetistului din zona Washington. Intr-un comunicat, directorul Serviciului Federal pentru Imigrare si Naturalizare (INS), James Ziglar, le-a cerut eventualilor informatori in situatie ilegala sa nu ezite sa sune la politie, fara a se teme de eventuale sanctiuni din partea INS. "Toti suntem scandalizati si socati de atacurile "lunetistului" din zona Washington si Richmond (Virginia)", iar ajutorul comunitatilor de imigranti este important.
De recompensa de 500.000 de dolari pot beneficia si imigrantii ilegali
"Garantez ca INS nu va cauta informatii despre statutul" persoanelor care ofera informatii autoritatilor locale, a afirmat Ziglar. Mai mult, "exista o categorie speciala de vize pentru persoanele care ajuta politia la combaterea si la rezolvarea crimelor. INS va aviza favorabil acordarea acestui tip de viza oricarei persoane care va ajuta la desfasurarea anchetei", a promis acesta.
Cu toate acestea, oferta lui Ziglar nu se refera totusi la cei doi straini ghinionisti, unul din Guatemala si altul din Mexic, care au fost retinuti, luni, intr-o statie de benzina din apropiere de Virginia. Cei doi, care au fost initial banuiti de implicare in seria de asasinate, au fost prezentati INS in momentul in care politia a constatat ca acestia erau imigranti fara permis valabil de sejur pe teritoriul american.
Seful politiei din comitatul Montgomery (Maryland) a facut un apel, miercuri, la eventualii martori care se tem sa ia legatura cu politia din cauza statutului de imigrant ilegal. "Credem ca persoanele care au fost martore la crima de luni nu au venit sa ne informeze. Este posibil sa fie vorba de imigranti. Noi nu am spus niciodata ca recompensa este valabila doar pentru cetatenii americani", a declarat Charles Moose, referindu-se la suma de 500.000 de dolari promisa drept recompensa pentru informatiile care sa conduca la prinderea criminalului. (B.M.)
A r h i v a
  ZIUA - Inamicul public nr. 1    
  ZIUA - Inamicul public nr. 1    
  Teroare la teatru    
  "Briliantele" de miliarde ale BIR    
  Nastase a ordonat verificarea tuturor consilierilor guvernamentali    
  Maria Navala si Cristina Negru pe mana PNA    
  Iliescu nu s-a intalnit cu presedintele BIR    
  Firma lui Pavalache a incercat sa obtina un comision exagerat la lichidarea unui abator din Galati    
  PNL ii cere lui Iliescu sa vorbeasca mai clar despre Mihailescu    
  Oamenii de cultura considera derizorie Legea Pruteanu    
  Treptow, trimis in judecata    
  Romania ramane raiul pedofililor si dereglatilor    
  Martori inculpati in dosarul pedofilului francez    
  Proiect legislativ pentru infiintarea Avocatului Copilului    
 Top afisari / comentarii 
 ZIUA - Inamicul public nr. 1 (34 afisari)
 Tagrimpex Bucuresti si-a vandut actiunile din cadrul Tagrimpex Romcif SA Fieni grupului HeidelbergCement (20 afisari)
 Teroare la teatru (15 afisari)
 ZIUA - Inamicul public nr. 1 (15 afisari)
 "Ultimul imparat" deschide stagiunea la Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu" (13 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01696 sec.