Ziua Logo
  Nr. 2527 de vineri, 4 octombrie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
-- La doua centre de plasament din Ilfov s-a facut ordine
La un control inopinat efectuat de Constantin Ivanovici, presedintele Consiliului Judetean Ilfov, si de Valeriu Radulescu, secretarul general, s-au consemnat nereguli in doua centre de plasament din judet. Drept urmare, presedintele Consiliului judetean a dispus sanctiuni impotriva celor gasiti vinovati. Astfel, seful Centrului de Plasament nr. 1 din orasul Buftea a fost destituit, administratorul a fost mutat intr-o alta unitate, iar doua cadre medicale au primit sanctiuni disciplinare. Postul de director a ramas vacant, pentru el avandu-se in vedere numirea unui specialist psiholog. Tot pentru neregulile constatate, a fost schimbat din functie si seful Centrului de Plasament nr. 7 din comuna Vidra, fiind numit in locul sau Marian Vasile. (C.P.)
Din Rosia Montana se va scoate aur 25-30 de ani
Exploatarea miniera Rosia Montana este un proiect de durata, de 25-30 de ani, si creeaza peste 3500 de locuri de munca, a declarat Frank Timis, presedintele firmei Gold Corporation, societate care detine exploatarea miniera. Proiectul de la Rosia Montana are valoarea estimata la 420 de milioane de dolari, fiind cel mai mare zacamant de aur din Europa. "Proiectul este rentabil si este certificat de HSBC, cea mai mare banca de investitii", precizeaza Timis. "Europa Centrala e viitorul resurselor. Toti investitorii pe care i-am adus s-au convins ca Romania este o tara de viitor. Legislatia este putin in urma, dar se va rezolva cu timpul", a precizat Timis. El da asigurari ca "cianura, indispensabila de altfel pentru o exploatare aurifera, nu are contact cu mediul. Aducem cea mai moderna tehnologie, totul se face in sistem inchis, iar cianura va fi distrusa in totalitate". Pe de alta parte, pentru situl arheologic, compania controlata de Frank Timis a cheltuit aproape 100 de miliarde de lei, de peste trei ani colaborand cu arheologii Muzeului National de Istorie pentru conservarea galeriilor romane. Frank Timis s-a nascut in Maramures, intr-o familie simpla de oseni. La numai 16 ani, in 1978, a fugit din Romania, in Italia si, de aici, in Australia. Prima slujba a fost la o fabrica de cauciucuri. Dupa putin timp, a plecat spre Vestul Australiei, la exploatarile miniere. Primii "bani adevarati" i-a facut in 1997, din tranzactii bursiere, cu 30.000 de dolari primiti de la statul australian. (M.T.)
Presedintele CCIRMB il insoteste pe primul ministru in Slovenia
Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti, George Cojocaru, il insoteste pe primul ministru Adrian Nastase in vizita oficiala pe care acesta o efectueaza in Slovenia, se arata intr-un comunicat de presa. Potrivit comunicatului, delegatia este insotita de un grup important de oameni de afaceri care va participa la lucrarile celei de-a zecea editii a Conferintei "Regional Business Meeting Point" de la Bled. "Tema conferintei este cooperarea regionala, iar ziua de 3 octombrie a fost dedicata prezentarii cooperarii romano-slovene", se precizeaza in comunicat. (M.C.B.)
Mugur Isarescu participa la reuniunea PNUD pentru Europa si CSI
Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei a fost ales, recent, membru in Consiliul Consultativ al Biroului Regional al Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare pentru Europa si Comunitatea Statelor Independente, se arata intr-un comunicat de presa al BNR. In aceasta calitate, el participa la sesiunea anuala a Consiliului care care a inceput ieri la New York. Pe agenda actualei reuniuni sunt inscrise teme de actualitate, precum dezvoltarea economica, dezvoltarea sociala si ocrotirea mediului in tarile cu piete libere in formare. "Reuniunea exprima astfel interesul PNUD fata de cerinta accelerarii reformelor in Europa de Est si in fosta Uniune Sovietica", se mentioneaza in comunicat. Lucrarile sesiunii se incheie astazi. (A.M.V.)
A r h i v a
  Afacerea somerilor    
  Bistritenii au ramas fara apa calda    
  5000 de imobile au fost retrocedate    
  Zece milioane de romani sunt vulnerabili la gripa    
 Top afisari / comentarii 
 Cel mai bun banc din lume (74 afisari)
 Laptele si cornul "curg" cel mai bine in Bucuresti (55 afisari)
 Treptow nu a fost vazut la inmormantarea lui Ilie Ceausescu (35 afisari)
 Treptow e cazat la scoala de spioni a SIE (34 afisari)
 Operatiunea "Cornul si laptele" (28 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00857 sec.