Ziua Logo
  Nr. 2522 de sambata, 28 septembrie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Kostunita se bate cu alti 10 candidati pentru Presedintia Serbiei
Campania electorala, interzisa in Kosovo
Un numar de 11 candidati s-au inscris in cursa pentru Presedintia Serbiei, la alegerile de duminica. Principalele teme ale campaniei electorale au fost lupta impotriva crimei organizate si a coruptiei, dar si ritmul de restructurare a economiei. Politicienii nu au avut dreptul de a face campania electorala in provincia Kosovo, ca urmare a unei interdictii impuse de Natiunile Unite, ce administreaza provincia.
Actualul presedintele iugoslav, Vojislav Kostunita, candideaza din partea Partidului Democratic din Serbia (DSS). Jurist, in varsta de 58 de ani, Kostunita, nationalist moderat, sustine adoptarea unei noi Constitutii a Serbiei si convocarea de alegeri legislative anticipate. Programul sau economic propune o interventie redusa a statului in economie si crearea unor programe sociale solide care sa faciliteze procesul de privatizare.
Principalul sau adversar, vicepremierul federal Miroljub Labus, in varsta de 55 de ani, candideaza oficial in numele unui "grup de cetateni", dar este sustinut, in realitate, de premierul sarb, Zoran Djindjici, inamic declarat al lui Kostunita. Programul lui Labus preconizeaza o vasta transformare a mediului economic din Serbia si o serie de proiecte ample de infrastructura.
Ultranationalistul Vojislav Seseli, in varsta de 48 de ani, liderul Partidului Radical Sarb (SRS), se considera a fi "cel mai potrivit pentru a lupta impotriva crimei organizate". El este sustinut de fostul presedinte iugoslav, Slobodan Milosevici. Cel de-al doilea candidat ultranationalist, Borislav Pelevici, in varsta de 46 de ani, este presedintele Partidului Unitatii Sarbe (SSJ), creat de fostul comandant militar Zeljko Raznjatovici Arkan, asasinat in 2000. Fostul sef al Statului Major al armatei iugoslave, Neboisa Pavkovici, 56 de ani, a promis importante schimbari in structura serviciilor de securitate. Vuk Draskovici, 56 de ani, presedintele Miscarii pentru Reinnoirea Serbiei (SPO), a fost mult timp principalul rival al lui Milosevici. (I.C.)
A r h i v a
  Milosevici atribuie Frantei responsabilitatea masacrului de la Srebrenita    
  Bush: "Saddam a incercat sa-mi ucida tatal!"    
  Irakul prefera confruntari urbane cu americanii    
  Evacuarea armamentului rusesc din Transnistria se reia din octombrie    
  Iranul abia asteapta sa scape de liderul de la Bagdad    
  Basescu a prezentat pensionarilor oferta PD    
  Bisericile germane ajuta capela ortodoxa romana din Berlin    
  Stiri epe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Templul Ursitelor de la Sinca Veche (191 afisari)
 Jurnalisti condamnati penal (130 afisari)
 Eleve violate si batute ca sa dea in scris ca au fost de acord (126 afisari)
 Moussaoui a primit dosare secrete ale FBI in inchisoare (14 afisari)
 "Caruselul mortii" a fost confiscat (13 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01946 sec.