Ziua Logo
  Nr. 2517 de luni, 23 septembrie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Reprezentativa masculina tricolora de tenis a revenit in elita Cupei Davis
Pavel a readus Romania in Grupa Mondiala
-- Cel mai valoros jucator roman al momentului a adus echipei noastre trei puncte de aur, doua in intalnirile de simplu si unul la meciul de dublu, unde a facut pereche cu Gabriel Trifu
Reprezentativa masculina De Cupa Davis a Romaniei a reusit, ieri, sa obtina biletul pentru Grupa Mondiala, dupa ce si-a adjudecat trei puncte de aur in intalnirea cu selectionata Slovaciei, intr-o disputa care a fost gazduita de "Mestska Hala" din Presov. Artizanul calificarii tricolore a fost cel mai valoros jucator roman al momentului, Andrei Pavel, situat pe locul 28 in "ATP Champions Race 2002", care a obtinut doua victorii la simplu si un succes magnific la dublu, alaturi de Gabriel Trifu.
Dupa o prima zi, in care Voinea a cedat usor in fata lui Dominic Hrbaty iar Pavel l-a pus la punct pe Karol Kucera, reprezentativele masculine ale Romaniei si Slovaciei se aflau la egalitate, scorul general fiind de 1-1. Sambata, desi Pavel a intrat pe terenul din "Mestska Hala" cu un imens bandaj la gamba stanga, perechea tricolora, cu Gabriel Trifu in rol de "secund", s-a impus in fata cuplului slovac Dominic Hrbaty-Karol Beck, cu scorul de 6-7 (4/7), 7-6 (7/5), 4-6, 6-3, 8-6. La capatul unei intalniri dramatice, care a durat patru ore si trei minute, Pavel si-a demonstrat inca o data valoarea si a adus Romaniei punctul castigator, ridicand scorul general la 2-1 in favoarea noastra, spre satisfactia staff-ului tehnic coordonat de Florin Segarceanu.
In cel de-al patrulea meci al disputei pentru calificarea in Grupa Mondiala, Pavel a dat ochi, ieri, cu Dominic Hrbaty (locul 63 ATP), cei doi intalnindu-se pentru a treia oara de-a lungul carierei profesioniste. Cu un ascendent moral in fata slovacului, Pavel castigand anul acesta, in Germania, cel mai valoros jucator roman al momentului a spulberat visul celor 2000 de spectatori prezenti la meci si si-a adjudecat victoria, cu scorul de 7-6 (7/1), 6-2, 6-2. Primul set, care a durat aproape 60 de minute, a fost o demonstratie de virtuozitate din partea lui Pavel, care, desi pierduse un break in al cincilea ghem, a reusit, in cele din urma, sa se impuna la tie-break, cu un scor care nu mai lasa loc comentariilor: 7-6 (7/1)! Iritat si nervos, Hrbaty a debutat cu dreptul in setul secund, dar Pavel a reusit din nou sa incline balanta in favoarea sa, diferenta de valoare fiind evidenta. Astfel, dupa alte 38 de minute, in care sportivul nostru si-a mai trecut in cont doua break-uri, Pavel s-a impus cu 6-2. Ultimul set a parut o simpla formalitate pentru Pavel, vedeta tricolora "inghetand" tabela de marcaj in stil de mare campion, cu un as, la 6-2.
Au mai obtinut calificarea in elita mondiala si selectionatele Australiei, Belgiei, Braziliei, Germaniei, Olandei, Marii Britanii si Elvetiei.
Tiberiu RIST 
A r h i v a
  Borcea si Netoiul-au "aburit"pe Gica Popescu    
  Din nou Gurita    
  Buia l-a invins pe Sanmartean    
  Zenga a rapus "Fiara"    
  Cursaru a ramas Lefter    
  Hizo e pe val    
  Niculae a ingenunchiat Bania    
  DIVIZIA A - ETAPA A 5-A    
  DINAMO - FC ARGES 3-0 (2-0)    
  POLI AEK - GLORIA 2-1 (1-0)***    
  OTELUL - UTA 2-1 (0-0)**    
  UNIV. CRAIOVA - RAPID 1-3 (1-0)****    
  FCM BACAU - CEAHLAUL 0-0 **    
  SPORTUL - FARUL 0-3 (0-1)**s    
  FC BRASOV-FC NATIONAL 0-1 (0-1) *    
  Chivu a marcat pentru Ajax    
  Echipaj de aur    
  Beckenbauer invitat la Gala Fotbalului    
  DIVIZIA B - ETAPA A 4-A    
  Castigati un miliard prin SMS!    
  Rompetrol a facut spectacol in Floreasca    
  Bucurie prematura pentru Gabi Szabo    
 Top afisari / comentarii 
 Criza Tarom (191 afisari)
 SUA isi afirma dreptul de super-putere militara (48 afisari)
 Marii corupti sunt anchetati de procurori cu salarii de 16 milioane de lei (28 afisari)
 CARAGIALE, FANTASTICUL LA RADIO ROMANIA CULTURAL (25 afisari)
 Eugen Oprina expune "Fotosensibil" la TIAV (21 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01496 sec.