Ziua Logo
  Nr. 2517 de luni, 23 septembrie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Stiri pe scurt
-- Bulgaria are cel mai mare parc de distractii din Balcani
Cel mai mare parc de distractii din Balcani a fost deschis sambata, in Bulgaria, in apropiere de gradina zoologica din Sofia, relateaza Mediafax. "Sofia Land" are o suprafata de 35 de mii de metri patrati si este impartit in doua sectoare distincte. Unul este destinat copiilor cu varsta intre doi si cinci ani, iar altul ofera alternative de distractie pentru familii sau practicantii de sporturi extreme. "Sofia Land" poate primi circa 14.000 de vizitatori pe ora si are 50 de angajati. Pretul biletelor este stabilit in functie de varsta si inaltimea vizitatorilor. Astfel, adultii platesc la intrare 20 de leva (aproximativ 10 euro). Cei cu varsta de peste 12 ani si cu o inaltime de peste 150 de centimetri obtin biletul la un pret de 15 leva. Copiii mai mici si mai scunzi platesc pentru o zi in "Sofia Land" suma de 10 leva. Pretul biletelor include si asigurarea impotriva accidentelor. Directorul executiv al parcului, Ventislav Boyadzhiev, afirma ca persoanele cu handicap vor avea acces gratuit si vor beneficia de facilitati speciale. (S.N.)
Miting al vanatorilor la Londra
Peste o suta de mii de fermieri, vanatori si sustinatori ai "modului de viata rural", veniti din toate colturile Marii Britanii, au protestat, ieri, in centrul Londrei, fata de interzicerea vanatorii cu caini, relateaza Reuters. Politia britanica a desfasurat aproximativ 1600 de forte de ordine. In Piata Parlamentului, un ecran gigant a retransmis imaginile aeriene ale multimii filmate din elicopter. (A.D.)
Greva de o zi in transporturile feroviare italiene
O greva ce a durat 24 de ore in Italia a avut ca rezultat anularea a jumatate din transporturile feroviare programate ieri, relateaza Reuters. Din aceasta cauza turistii care incercau sa se deplaseze au avut de intampinat o serie de dificultati. "Cele mai mari probleme le-au avut turistii straini", declara purtatorul de cuvant al companiei Trenitalia, Vicenzo Sacca. "Pentru a le putea veni in ajutor am organizat curse de autobuze;16 autovehicule au plecat din Roma catre Viena, Paris, Suedia si Germania", a adaugat el. Greva a inceput sambata, la orele 19.00. Grevistii au protestat fata de incalcarea prevederilor contractuale si a intentiei conducerii de a face noi angajari. Compania aeriana Alitalia a fost nevoita sa anuleze martea trecuta 110 zboruri din cauza unui protest al pilotilor. Acestia vor organiza o greva pe 28 septembrie, iar angajatii companiei au anuntat o serie de proteste in octombrie si noiembrie. Cel mai mare sindicat din Italia va fi in greva pe 18 octombrie, pentru a protesta atat fata de politica economica a Guvernului, cat si a reformei din domeniul legislatiei muncii. (S.N.)
Accidentat in timp ce schimba roata
Un sibian ce inlocuia una dintre rotile camionului pe care il conducea a fost lovit, in noaptea de sambata spre duminica, in apropierea localitatii sibiene Saliste, de un autoturism al carui sofer nu a observat din timp autovehiculul stationat pe partea dreapta a carosabilului, transmite corespondentul Mediafax. Potrivit anchetatorilor, in urma loviturii in plin provocata de autoturismul Dacia Nova, condus de pitesteanul Nicolae Marinescu Tanase (56 de ani), Ioan Rusu (39 de ani), din Sibiu, sofer al camionului, a fost proiectat la cativa metri in fata camionului. Soferul a fost transportat in stare de inconstienta la Spitalul Clinic Judetean Sibiu, fiind internat la Sectia de Terapie Intensiva. Un pasager aflat in autoturismul Dacia, Ioan Domnisor (50 de ani), tot din Pitesti, a scapat cu rani usoare. Politistii au inceput cercetarile pentru a stabili cu exactitate conditiile in care s-a petrecut accidentul. (D.C.)
Fragmente de oase umane pe camp
O femeie din localitatea Niculaesti, judetul Dambovita, a facut o descoperire macabra pe una din tarlalele comunei. Fragmente osoase umane, imprastiate pe o suprafata de 500 de metri, au fost gasite de femeie pe o tarla a comunei, in timp ce isi aducea vacile de la pascut, informeaza RomNet. Politistii, impreuna cu un procuror criminalist, s-au deplasat in zona, unde au descoperit membrele, mandibula si craniul unei femei. Tot in zona se mai aflau si diferite obiecte de imbracaminte. Din primele examinari, medicii legisti au constatat ca oasele craniului nu prezinta semne de violenta. Specialistii incearca sa determine identitatea victimei precum si cauzele care au produs decesul. (B.M.)
A r h i v a
  Theodor Stolojan se gandeste, deja, la o guvernare cu PSD    
  Guvernul nu se amesteca in scandalul OTV    
  Reuniune a diplomatiei din Romania, Bulgaria si Iugoslavia    
  Aproape 300 de persoane ucise in Coasta de Fildes    
  In Belgia s-a legalizat euthanasia    
  Legea Politiei va ajunge in Parlament    
  Retea de prostitutie romaneasca anihilata in Italia    
  Astazi incepe toamna astronomica    
  Concurs de "calcat extrem"    
  CIA si FBI, acuzate de lipsa de profesionalism    
  Incident cu bomba la Skopje    
  Acoperita de 3000 de scorpioni    
  Sapte pentru Praga    
 Top afisari / comentarii 
 Criza Tarom (191 afisari)
 SUA isi afirma dreptul de super-putere militara (48 afisari)
 Marii corupti sunt anchetati de procurori cu salarii de 16 milioane de lei (28 afisari)
 CARAGIALE, FANTASTICUL LA RADIO ROMANIA CULTURAL (25 afisari)
 Eugen Oprina expune "Fotosensibil" la TIAV (21 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01081 sec.