Ziua Logo
  Nr. 2515 de vineri, 20 septembrie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
-- Geoana audiat la Harvard
Seful diplomatiei romane, Mircea Geoana, a vizitat, saptamana trecuta, Universitatea Harvard, dechizand astfel seria de prelegeri anuale ale Programului Kokkalis in sud-estul Europei la Scoala de Stiinte Politice John F. Kennedy. Mircea Geoana a fost primit de presedintele Universitatii Harvard, fost secretar al Trezoreriei SUA, Lawrence Summers, de decanul Scolii de Stiinte Politice, Joseph Nye, a purtat convorbiri cu profesori proeminenti si cu romani studenti la Harvard si a semnat in cartea oficiala a invitatilor de onoare a Universitatii. Discursul ministrului roman, "Un Nou Dialog despre Securitate, Un Nou Contract de Securitate", s-a bucurat de o larga audienta. Alocutiunea a abordat provocarile contemporane pe care le-a avut de infruntat comunitatea internationala dupa 11 septembrie 2001 si incapacitatea de reactie a institutiilor actuale. Geoana a sustinut ca trebuie creata o noua arhitectura pentru guvernare globala, pentru a face fata celor mai dificile probleme ale acestei ere - saracia si diferenta enorma dintre nivelurile de dezvoltare ale natiunilor - cauzele principale ale noului tip de amenintari; terorismul. (D.E.)
Rumsfeld e "aproape sigur" ca Phenianul are arme nucleare
Ministrul american al Apararii, Donald Rumsfeld, a declarat, miercuri, la Washington, ca este "aproape sigur" ca autoritatile nord-coreene se afla in posesia armelor nucleare si ca expertii nord-coreeni pot produce rachete care pot ajunge in toate regiunile continentale ale Statelor Unite, transmite Rompres. Oficialul american a facut aceste declaratii in fata membrilor Comitetului pentru aparare din Camera Reprezentantilor, raspunzand unor comentarii ale deputatilor americani care au apreciat ca Iranul si Coreea de Nord constituie pentru Statele Unite o amenintare mai mare decat Irakul. "Iata de ce presedintele Bush a definit aceste tari drept parti ale "axei raului", alaturi de Irak", a explicat Donald Rumsfeld. (G.C.)
Tiganii ar vrea un milion de euro pentru un Centru Cultural
Strategia guvernamentala de imbunatatire a situatiei romilor intampina numeroase dificultati in aplicarea ei in teritoriu, datorita receptivitatii scazute sau reticentei autoritatilor locale. Acesta a fost principalul punct de vedere exprimat de oficialii guvernamentali si reprezentantii romilor prezenti la dezbaterea organizata ieri la Casa NATO. "Romii: Intre starea de fapt si politicile guvernamentale". Deputatul Madalin Voicu, consilier al premierului pe probleme de romi, a mentionat in acest sens situatii intalnite la Timisoara, Craiova, Sibiu, Iasi, Piatra Neamt, Constanta si Brasov. Generalul Pavel Abraham, secretar de stat in Ministerul de Interne, a aratat ca banii europeni de care beneficiaza comunitatile de romi nu sunt folositi "suficient de eficient" si nu neaparat "fraudulos". La randul sau, Vasile Ionescu, liderul "Aven Amentza" a precizat ca organizatiile de romi doresc infiintarea unui Centrul Cultural al Romilor, proiect evaluat la un milion de euro si pentru care se asteapta finantare din partea Pactului de Stabilitate. (A.D.)
A r h i v a
  PNL a pus tunurile pe guvernanti    
  Iliescu s-a intalnit cu romanii din Ucraina    
  SRI va presta servicii contra cost    
  Stiri pe scurt    
  Legea declararii averilor, amanata in Senat    
  Asaltul final pentru Berlin    
  Colosii UE si NATO se lupta cu nationalistul Meciar    
  Nou val de atentate in Israel    
  Georgia va riposta in cazul unor incursiuni militare ruse    
 Top afisari / comentarii 
 Operatiunea "Contoare pentru Bucuresti" (29 afisari)
 Coty relanseaza gama de cosmetice Adidas (29 afisari)
 "Sculptori romani contemporani" la galeria Apollo (29 afisari)
 Nababul din Valea Jiului (17 afisari)
 OMV a preluat 25% din actiunile Rompetrol (13 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00835 sec.