Ziua Logo
  Nr. 2508 de joi, 12 septembrie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Vadim deturneaza sensul unei informatii adevarate pentru a-l improsca cu noroi pe directorul cotidianului "Evenimentul zilei"
450.000 de dolari in contul lui Cornel Nistorescu
-- Si Corneliu Vadim Tudor, si redactia ZIUA au primit cate o copie a unui extras de cont bancar de la Creditanstalt pe numele Cornel Nistorescu * In timp ce liderul PRM sustine ca a verificat documentul si ca Nistorescu i-a furat pe patronii sai nemti cu un milion de dolari, ziarul ZIUA, care a verificat la randu-i extrasul, a ajuns la concluzia ca cei 450.000 de dolari din contul directorului "Evenimentului zilei" provin de pe urma unei tranzactii financiare legale, rezultata din vanzarea unor actiuni ale cotidianului amintit catre patronatul german
Marti seara, la emisiunea "Dan Diaconescu Direct", transmisa pe postul OTV, invitatul din studio, Corneliu Vadim Tudor, a adus o acuzatie extrem de grava directorului cotidianului "Evenimentul zilei", prezentand un extras bancar care ar atesta existenta unei sume de 450.000 de dolari in contul lui Cornel Nistorescu. Desi Vadim Tudor si-a exprimat initial indoiala privind autenticitatea documentului, el a dat ulterior asigurari telespectatorilor ca specialistii PRM in domeniul bancar i-au certificat ca actul ar fi 99% adevarat. Redam, in continuare, pasaje din declaratiile acuzatoare ale lui Vadim Tudor la adresa directorului "Evenimentului zilei".
"A furat de la patronii lui!"
"Cornel Nistorescu a fost frezor la Cugir... un turnator al Securitatii cu moravuri dubioase, ca sa nu spun homosexual... a furat de la patronii lui de presa de la Druck und Verlaghaus... pentru ca a furat un milion de dolari. Neamtul daca l-ai furat te-a nenorocit... Mi-a venit astazi un document... Daca e adevarat Nistorescu se poate duce maine la prima circa de Politie sa se predea: eu sunt celebrul bandit Nistorescu, mana dreapta a lui Jianu care a omorat cinci concetateni... Nu bag mana in foc pentru el. Dar mi s-au dat toate asigurarile ca este autentic. Este vorba de un depozit la termen cu dobanda de 4,4%, un cont deschis la banca Creditanstalt, o banca austriaca. Aici, in februarie 1999, directorul ziarului "Evenimentul zilei", Cornel Nistorescu, a depus, spune documentul acesta, repet, il luam sub beneficiu de inventar sub rezerva unor verificari ulterioare, dar specialistii nostri bancari care l-au cercetat astazi au spus ca 99% este adevarat, deci domnul Cornel Nistorescu a depus suma de 450.000 de dolari. Si este plauzibil ca s-a intamplat asa pentru ca omul este unul dintre cei mai bogati indivizi din Romania numai din presa. Are o valoare incomensurabila. Si are din santaj si are si din furt. I-a furat pe nemti. De aia si-a deschis rubrica domnul Emil Hurezeanu, directorul sectiei romane a postului de radio Deutsche Welle. Un ziarist foarte bun, parerea mea, un om echilibrat, desi m-a atacat de mai multe ori, nu-i port ranchiuna... Nemtii pregatesc sa-l unga director la "Evenimentul zilei" pe domnul Emil Hurezeanu. Si atunci ce va face acest Corneliu Nistorescu? Va trai din banii pe care i-a furat pana acum. Vezi in ce jungla traim? Si in vremea asta copiii minerilor nici macar din gunoi nu mai pot manca". (R.S.)
A r h i v a
  Cod "Delta"    
  Washingtonul a decis ora H    
  Expertii rusi cred ca SUA vor ataca in septembrie    
  Arsenalul lui Saddam    
  Spania se alatura SUA contra Irakului    
  Planeta a comemorat 11 septembrie 2001    
  "Solidaritate impotriva terorismului" la Cotroceni    
  Bush si Tom Daschle, consolati de Iliescu si Vacaroiu    
  Parastas in Senatul Romaniei    
  Moment de reculegere si la MLPTL    
  Abramburica cumpara de un miliard de euro fara licitatie    
  Atac la santinela    
  Mecanicii Porsche sunt un pericol public    
  Vicepresedintele PSD Dambovita a demolat un monument istoric pentru a-si face vila    
  Solistul trupei "No comment" a batut o asistenta a Spitalului de Oftalmologie    
  Dosarul BRS va fi directionat catre PNA    
 Top afisari / comentarii 
 Accidente de parasutism la Cluj (91 afisari)
 Abramburica cumpara de un miliard de euro fara licitatie (48 afisari)
 450.000 de dolari in contul lui Cornel Nistorescu (27 afisari)
 Alexandru Szlivka este noul director general al Tarom (26 afisari)
 Alexandra Silocea concerteaza la Goethe (13 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01632 sec.