Ziua Logo
  Nr. 2491 de vineri, 23 august 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Razii antidrog de amploare
-- Liderul din Ferentari al traficantilor de droguri a fost prins * Florea zis "Spaniolul", Marius Judele, Alexandrescu Bogdan si Hamidirief Mir au fost varati dupa gratii * Politistii i-au mai prins pe Danut Preda, Cristian Hatos si Florin Oita * Acestia sunt cercetati in stare de libertate * In dosarul "Karamagarali" au mai picat cinci persoane * La Arad au fost descoperiti doi traficanti de Ecstasy, un roman si un olandez
In trei zile, politistii de la Brigada Bucuresti din Directia Generala de Combatere a Crimei Organizate au depistat sase traficanti si consumatori de droguri. Cel mai important este liderul retelei din Ferentari, Florea Voinea zis "Spaniolul", care face parte din clanul Stoaca, binecunoscut in lumea interlopa a Capitalei. In locuinta acestuia au fost gasite 41 de doze de heroina (2,87 grame), 17 comprimate de Metadon, o sabie si doua statii de radio-emisie.
In zona complexului Favorit din Drumul Taberei, a fost depistat Marius Judele, cunoscut dealer, in timp ce incerca sa vanda 5,02 grame de heroina contra sumei de 3,5 milioane lei.
In colaborare cu U.M. 0962, a fost prins si Bogdan Alexandrescu din Bucuresti, patron la S.C. COM & ICOM cu sediul in B-dul Ferdinand. Acesta a fost surprins pe Bdul Iuliu Maniu, in timp ce detinea, in autoturismul personal "Skoda Octavia", 198 comprimate Ecstasy pe care urma sa le vanda cu 10 dolari bucata. S-a mai gasit asupra lui un pistol marca "Walther" si 5 cartuse aferente, desi nu ave a permis de port-arma, 1011 dolari, 100 euro si 4.000.000 lei, proveniti din vanzarea de droguri.
Ca urmare a unei descinderi in str. Livezilor nr.43, politistii l-au depistat pe Florin Oita. In locuinta, la perchezitie, s-au descoperit un tub de plastic cu 1,67 grame metadona pisata si doua seringi cu urma de heroina, pentru consum propriu.
Tot in Bucuresti, in str. Serg. Elev Stefanescu, a fost gasit Danut Preda, care detinea trei doze de heroina (0,166 grame. La o alta perchezitie din zona Aleea Livezilor, politistii au dat peste Cristian Dragutan Hatos, care detinea doua seringi si patru fiole consumate, cu urme de heroina. Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti au dispus arestarea lui Voinea, Judele, Alexandrescu si a iranianului Hamidirief (n.red.-acesta din urma a fost prins la vama Giurgiu, in urma cu doua zile). Ceilalti vor fi cercetati in stare de libertate. Toti sunt acuzati de trafic si consum ilicit de droguri.
A saptea retea "de vest" a fost anihilata la Timisoara
In timp ce la Bucuresti au avut loc aceste actiuni ample care au derutat piata dealerilor de stupefiante, la Timisoara au fost arestati, miercuri, un roman si un olandez, care faceau parte dintr-o retea internationala de traficanti care actiona pe ruta Olanda-Romania. Vasile Stefan Lazar si Jonny Peter Louis van der Pol au fost prinsi de politisti la Arad, in timp ce incercau sa comercializeze 2975 de pastile de Ecstasy, tip "Ying-Yang", unui distribuitor din oras, la pretul de 4 euro pastila. Anchetatorii au stabilit ca aceste droguri provenisera de la un laborator clandestin din Amsterdam si fusesera aduse in tara de catre olandez. Ca urmare a acestei actiuni, masinile celor doi traficanti au fost confiscate. Lazar si Peter van der Pol au fost arestati, in baza mandatelor emise de procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, pe o perioada de 30 de zile. Aceasta este cea de-a saptea retea de traficanti de droguri anihilata de politistii Centrului Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Timis.
Cinci conductori de vagoane de dormit din reteaua "Karamagarali" au fost prinsi
Pe de alta parte, procurorii din Parchetul de pe langa CSJ impreuna cu ofiteri de la Crima Organizata continua cercetarile pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate intr-o vasta retea formata din cetateni turci si romani. Unii dintre acestia au fost prinsi in flagrant in luna aprilie a anului trecut. Este vroba de Karamagarali Halit, Badea Petre si Badea Maria. In baza probelor administrate in cauza, s-a stabilit ca la activitatile de trafic cu droguri a participat si sotia turcului Karamagarali, Mihaela, pe numele careia a fost emis mandat de arestare in cursul lunii iulie a acestui an. Pana la adata de 19 august a.c., au mai fost depistati ca facand parte din retea Tudose Simu Iulian, Ceausu Petrus, Nastasa Vicentiu, Barsanel Iulian si Paciu Dumitru. Acestia erau conductori de vagon de dormit si au ajutat la disimularea si ascunderea heroinei in vagoanele de pe trenurile internationale. Astfel, o mare cantitate de droguri provenita din Turcia a ajuns in tari precum Italia si Franta.
Adina ANGHELESCU Traian MILIAN 
 Afisari: 204  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  "Scorpionii rosii" ataca    
  Ieri a fost lansata noua operatiune anti-talibana    
  Reprimarea finantarii terorismului a fost aprobata de Guvern    
  Arestati fara vina de Politia Targoviste    
  Adio, generali in Politie    
  Noul sef al Garzii Financiare Bucuresti a declarat razboi spagii    
  Frauda de 15 miliarde de lei la Compania Lignitului Oltenia    
  Muncitor spulberat de masina unui politist de frontiera    
  Un detinut a inghitit termometrul    
  Mariana Tulac si-a ingropat pruncul in bucatarie    
  Familia Varga a cazut cu podeaua in pivnita    
  Cinci accidente de munca in judetul Brasov    
  O pensionara suparata pe coproprietari si-a dat foc la casa    
  Musteata si-a violat fiica de opt ani    
  500 de zile in jurul Pamantului cu Adrian Severin    
  Ghid de calatorie in Europa: Portugalia    
 Top afisari / comentarii 
 Razii antidrog de amploare (204 afisari)
 Ostatici decapitati de islamistii "Abu Sayyaf" (29 afisari)
 Domeniile Statului au vandut primul IAS in "gura mare" (22 afisari)
 Un japonez studiaza Calusul (19 afisari)
 Arestati fara vina de Politia Targoviste (16 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00973 sec.