Ziua Logo
  Nr. 2460 de joi, 18 iulie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Jumatate dintre componentii delegatiei romane de box care participa la Europenele din Rusia si-au asigurat bronzul
Cinci medalii pentru Romania
-- Dupa ce Sorin Tanasie, Waldemar Cucereanu si Dorel Simion au obtinut biletele pentru semifinale, ieri, Marian Simion si Viorel Simion au urcat si ei in aceeasi faza a competitiei din Palatul Sporturilor "Molot"
Pugilismul romanesc a reusit sa dea lovitura in cea de-a XXXIV-a editie a Campionatelor Europene, cinci din cei zece tricolori reusind sa urce pana in semifinalele competitiei gazduite in aceste zile de Palatul Sporturilor din Perm. Dupa ce Sorin Tanasie, Waldemar Cucereanu si Dorel Simion au obtinut, marti seara, biletele pentru penultimul act continental, ieri dupa-amiaza, alti doi sportivi aflati sub bagheta coordonatorului Francisc Vastag au reusit sa-si asigure medaliile de bronz. Astfel, in reuniunea de dimineata, Viorel Simion a fost declarat invingator intr-unul din meciurile categoriei 57 kg, arbitrii oprind lupta cu germanul Tomas Papp, pregatit de antrenorul roman Vasile Silaghi, in repriza a treia, "pentru inferioritatea adversarului". O victorie zdrobitoare a obtinut si Marian Simion, medaliat la Olimpiada Mileniului, care l-a depasit pe reprezentantul Belarus, Andrei Mihailov, tot prin inferioritatea adversarului, judecatorul de ring oprind "macelul" in runda secunda, dupa ce vicecampionul olimpic se dovedise o adevarata masina de punctat. Din pacate, "urmasul" lui Vastag, Lucian Bute, cel care reusise sa-l scoata din competitie pe vicecampionul olimpic, a ratat calificarea in semifinale, fiind invins, ieri dupa-amiaza, de ungurul Karoli Baljay, cu scorul de 34-24.
Astazi, primul roman care va urca in ringul rusesc pentru a obtine viza finala va fi Sorin Tanasie, care va incrucisa manusile cu moldoveanul Viaceslav Gojan in limitele categoriei 48 kg. Tanara speranta va fi urmata de Waldemar Cucereanu, care-l va intalni pe reprezentantul Belarus, Hawazhi Hatigov, in vreme ce Dorel Simion va lupta impotriva ucraineanului Aleksandr Bokalo. Bucuros pentru performantele pugilistilor tricolori, presedintele FR Box, Iosif Armas, a declarat ieri ca va suplimenta premiile pentru medaliatii continentali, astfel ca, un campion european va fi premiat cu 5000 de dolari, medaliatii cu argint vor primi 3000 de dolari, iar pentru bronzul european recompensa este de 2000 de dolari. "Sincer, ma asteptam ca pugilistii nostrii sa obtina rezultate foarte bune. Tocmai de aceea am decis sa-i premiez in plus fata de recompensele pe care le vor primi din partea MTS", a punctat Armas, convins ca vom avea mai multi sportivi in finale.
Tiberiu RIST 
A r h i v a
  Cernat, jucatorul etapei in Ucraina    
  Violeta Beclea a avut o hepatita usoara    
  Trei brazilieni in probe la "Stiinta"    
  Bölöni a lansat "Bloc-notes"    
  Pancu si R. Niculescu sunt "vulturi"    
  Lille - FC BRuges 1-1    
  Astazi incepe turneul international de fotbal de la Brasov    
  Romania a cucerit argintul la CE de tenis de masa    
 Top afisari / comentarii 
 Noi arestari in cazul "Padurea Noroieni" (121 afisari)
 Incepe procesul scrijelitorului de fete din Iasi (20 afisari)
 Thriller rural cu rapire, droguri si viol (19 afisari)
 Ex-ambasadorul Romaniei in Irlanda si-a batut joc de un pensionar (18 afisari)
 Plasa CONNEX (16 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00690 sec.