Ziua Logo
  Nr. 2460 de joi, 18 iulie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Incepe procesul scrijelitorului de fete din Iasi
-- Ieseanul Corneliu Marolicaru a crestat fata sotiei cu un cutit si i-a taiat umarul cu o lama * Mama lui, Jenita, va sta in boxa alaturi de el, pentru ca a incercat sa musamalizeze cumplita fapta * Marolicaru a mai incercat, in 1994, sa-si omoare fosta sotie si a lovit-o cu satarul pe mama ei, care sarise sa o apere * El a fost eliberat pentru buna-purtare
Arestat la sfarsitul lunii mai, ieseanul Corneliu Marolicaru, care i-a crestat fata sotiei cu un cutit, a fost trimis, ieri, in judecata sub invinuirea de tentativa de vatamare corporala grava si lipsire de libertate in mod ilegal. Alaturi de acesta, in boxa acuzatilor va sta Jenita Marolicaru, mama sa, care este invinuita de instigare, neurmata de executare, la infractiunea de marturie mincinoasa, instigare la infractiunea de marturie mincinoasa si instigare la vatamare corporala grava. Tanarul este judecat si pentru faptul ca i-a taiat, cu o lama, umarul drept al sotiei, deranjat ca avea tatuat numele fostului concubin. Suparat ca nu reactioneaza in nici un fel, Corneliu a infipt cutitul in coapsa dreapta a femeii. Parintii infractorului au incercat sa-l scape, indemnand cativa vecini sa declare ca tanarul nu a fost acasa in momentul producerii tragediei. Cristina, sotia sa, a fost sechestrata in casa pentru a nu depune plangere la Politie.
Daca va fi gasit vinovat, Corneliu Marolicaru risca o pedeapsa cu inchisoarea de pana la 15 ani. Daca nu va fi declarat din nou nebun si va fi internat in spitalul de la Grajduri, cum s-a intamplat in 1994.
Antecedente violente
In 1994, Corneliu Marolicaru s-a dus la locuinta soacrei sale, Maria Trifina, inarmat cu un satar, pentru a-si ucide fosta sotie, care tocmai divortase de el. In incercarea de a-si apara fiica, Maria a fost lovita de mai multe ori in cap si abandonata intr-o balta de sange. Agresorul a fost trimis in judecata pentru tentativa de omor. Comisia de medici de la Institutul de Medicina Legala "Mina Minovici", din Bucuresti, a concluzionat ca este bolnav psihic si nu poate raspunde pentru faptele sale. El a fost internat in pavilionul infractorilor cu probleme psihice din cadrul spitalului de la Grajduri. Institutie de unde Marolicaru a evadat de mai multe ori si comitand mai multe infractiuni, de pe urma carora a primit 6 ani de inchisoare. In inchisoare, Corneliu Marolicaru s-a hotarat sa se razbune pe un fost complice, Gheorghe Gherasim si cu ajutorul detinutului Florin Dinu, l-a batut si l-a taiat cu un cutit, timp de mai multe ore. La cateva luni dupa agresiune, Corneliu Marolicaru a facut cerere de eliberare conditionata, pe motiv de buna purtare, comisia Penitenciarului de maxima siguranta Iasi, insarcinata cu analiza acestor cereri, facandu-i un raport favorabil detinutului, astfel incat instanta l-a pus in libertate conditionata inainte de termen. (V.M.-ZIUA de Iasi)
A r h i v a
  Plasa CONNEX    
  Vinovatii pentru lipsa capacului de la canalul ucigas vor raspunde penal    
  Seful PNA, un tovaras de nadejde    
  Trei dintre minerii raniti la Petrila sunt in stare critica    
  Accidentul de la Zam a mai facut o victima    
  Parchetul nu are specialisti la computerul "Armagedon 2"    
  Centrele Antidrog au intrat in hibernare    
  2306 kg de droguri capturate in "Operatiunea Containment"    
  Noi arestari in cazul "Padurea Noroieni"    
  Franta s-a saturat de cersetori si spargatori de parcometre    
  Hot de masini prins pentru ca nu stia sa aprinda farurile    
  Reglare de conturi intre ciobani    
  PNL pune conditii PSD la modificarea Constitutiei    
  Iliescu l-a gratiat pe detinutul care a donat un rinichi    
  Thriller rural cu rapire, droguri si viol    
  Ex-ambasadorul Romaniei in Irlanda si-a batut joc de un pensionar    
 Top afisari / comentarii 
 Noi arestari in cazul "Padurea Noroieni" (121 afisari)
 Incepe procesul scrijelitorului de fete din Iasi (20 afisari)
 Thriller rural cu rapire, droguri si viol (19 afisari)
 Ex-ambasadorul Romaniei in Irlanda si-a batut joc de un pensionar (18 afisari)
 Plasa CONNEX (16 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00853 sec.