Ziua Logo
  Nr. 2449 de vineri, 5 iulie 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Bush i-a incurajat pe americani sa se bucure de Ziua Independentei
FBI a vegheat America in aer si la sol
Casa Alba a anuntat, pentru prima sarbatoare nationala dupa atentatele din 11 septembrie, masuri de securitate fara precedent, dar i-a invitat pe americani sa se bucure, ieri, de Ziua Independentei. "Nu ii vom lasa pe teroristi sa castige, anuland sarbatorile americane", a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Ari Fleischer. El a asigurat ca au fost adoptate masuri drastice de securitate, atat la sol, cat si in spatiul aerian, pentru prevenirea unor atacuri teroriste. Aceste masuri, care vizeaza desfasurari masive ale fortelor politiei si agentilor FBI, precum si prezenta unor avioane de lupta, nu raspund unei amenintari precise, ci ideii ca "o astfel de sarbatoare reprezinta o ocazie tentanta pentru teroristi", a adaugat purtatorul de cuvant.
Un responsabil FBI, care nu a dorit sa isi dezvaluie identitatea, a explicat ca Biroul detine date potrivit carora unele persoane, potentiali teroristi, au strans informatii de pe Internet privind cele mai mari stadioane din Statele Unite si Europa.
Mii de persoane suspecte, multe originare din Orientul Mijlociu, au fost interogate in ultimele zile in incercarea de a preveni orice tentativa de atentat, a precizat oficialul FBI, pentru saptamanalul "Newsweek", citat de Mediafax.
Presedintele George W. Bush i-a incurajat pe americani sa se bucure linistiti de ziua de 4 iulie, asigurand ca "fortele de securitate vor avea misiunea de a supraveghea manifestarile". (I.C.)
A r h i v a
  Franta va actiona militar singura    
  FIDESZ, tulburata de fosta securitate    
  Noi proteste sociale in Argentina    
  Misiunea ONU in Bosnia si Hertegovina a fost prelungita pana la 15 iulie    
 Top afisari / comentarii 
 Tabara antidrog la Saliste Sibiu (35 afisari)
 Retea de traficanti de carne vie anihilata la Oradea (27 afisari)
 Campanie antidrog la Centrul de consiliere Dej (22 afisari)
 Irina Safarica Nicolau: "Mai bine sa stai si sa te lasi leganat" (21 afisari)
 Politisti de la IPJ Suceava, sanctionati pentru "superficialitate si formalism" (20 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00689 sec.