Ziua Logo
  Nr. 2408 de sambata, 18 mai 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
InterBox contesta arbitrii meciului pentru titlul modial al categoriei semiusoara, versiunea WBA
Razboi total Doroftei - Balbi
-- Yvon Michel, managerul clubului canadian la care este legitimat pugilistul roman, este nemultumit de faptul ca doi judecatori din cei trei ai intalnirii, plus supervizorul sunt sud-americani * "Dorin" vine in Romania pe 21 mai, iar argentinianul, care s-a declarat nemultumit de faptul ca organizatorii i-au rezervat bilete de avion la clasa economic, soseste pe 27 mai
Ieri, sala "Eugen Preda" din Casa Radio a gazduit o conferinta de presa referitoare la meciul din 31 mai, programat sa se desfasoare in Sala "Ioan Kunst Ghermanescu", pe care-l va sustine Leonard Doroftei, detinatorul centurii cu diamante al categoriei semiusoara, versiunea WBA, in fata argentinianului Raul Balbi. Sosit de joi in Romania cu vesti noi despre pugilistul nostru, managerul general al InterBox, Yvon Michel, a declarat ca Doroftei va sosi in tara pe 21 mai si ca stadiul pregatirii sale de pana acum este excelent. "Doroftei este dornic sa-l invinga pe Balbi, mai ales ca a fost vizibil deranjat de afirmatiile argentinianului, care a spus ca-l va asasina in ring. Dorin a luat aceste cuvinte ca pe un afront personal", a declarat managerul canadian. A urmat, fara prea multe introduceri, un moment culminant, Yvon Michel punctand supararea sa pe faptul ca staff-ul WBA a decis sa trimita la meciul Doroftei vs. Balbi trei oficiali sud-americani! De altfel, reprezentantul InterBox a subliniat ca va solicita urgent schimbarea arbitrilor, considerand ca situatia este inacceptabila: "Am primit o adresa de la WBA prin care ni se specifica faptul ca doi dintre cei trei judecatori sunt sud-americani, la fel ca si supervizorul intalnirii. Nu putem accepta asa ceva, pentru ca si Balbi este sud-american. Interbox, prin intermediul FR Box, va face o contestatie si va solicita schimbarea deciziei, pentru a nu exista dubii in ceea ce priveste rezultatul final." Pe acelasi ton iritat, presedintele FR Box, Iosif Armas, care detine prin intermediul Argirom International drepturile pentru organizarea galei din 31 mai, a spus ca va inainta WBA o cerere oficiala de schimbare a arbitrilor: "WBA intentioneaza sa desemneze trei persoane din America Latina in echipa de arbitraj. FR Box va inainta o adresa catre WBA prin care vom solicita ca regula conform careia cei trei arbitri judecatori sa fie de pe continente diferite sa fie respectata!". Nici Balbi n-a ramas mai prejos, contrand in acest razboi psihologic cu nemultumirea ca organizatorii i-ar fi rezervat bilete de avion la clasa economic. Michel a dezmintit categoric declaratiile managerului lui Balbi, Osvaldo Rivero, care a afirmat ca reprezentantii Interbox nu i-au oferit argentinianului conditii optime pentru deplasarea la Bucuresti. "Rivero este un circar si un mincinos. Noi i-am propus lui Balbi sa vina in Romania cu zece zile inainte de meci, dar el a refuzat. Aceste declaratii sunt facute doar pentru a ne supara pe noi si a-i sensibiliza pe reprezentantii WBA", a concluzionat Michel.
In alta ordine de idei, Argirom International a perfectat, tot ieri, o intelegere cu Societatea Romana de Radiodifuziune, prin care aceasta a devenit partener exclusiv radio pentru evenimentul din 31 mai. Totodata, Armas a mai anuntat ca meciul revansa va fi transmis de postul TV Romania 1, adaugand ca nu s-a stabilit daca intalnirea va fi difuzata in direct sau va fi inregistrata.
Tiberiu RIST 
A r h i v a
  Momentul adevarului    
  Iovan: "Ultima sansa pentru Europa"    
  Lobont vrea sa apere in Ghencea    
  Steaua a castigat la tineret-rezerve    
  Petrolul joaca, pe bune, ramanerea in Divizia A    
  Dinu: "Nu se decide titlul"    
  Baciu n-a mai venit din Germania    
  Marasescu va analiza luni actele    
  DIVIZIA A - ETAPA A 27-A    
  Lucescu il ia pe Mondragon la Besiktas    
  Reprezentare tricolora masiva la JO 2004    
  Moricz si Dimitriu, medalii de bronz    
  Razbunarea tricolorilor    
  Poloistii aspira la EURO 2003    
  Inadvertente informationale in voleiul romanesc    
 Top afisari / comentarii 
 IMPACT construieste case prin contracte parsive (138 afisari)
 Legea ANL a fost modificata (31 afisari)
 Razboi total Doroftei - Balbi (30 afisari)
 Asasinii de la Moara Grecilor au ajuns in fata instantei (27 afisari)
 Fetita desfigurata de doi cockeri in calduri (19 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.04350 sec.