Ziua Logo
  Nr. 2408 de sambata, 18 mai 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Premierul raspunde la ce vrea el, nu la ce ne trece noua prin cap
Ziaristii n-au fost cuminti la Pitesti
-- Jurnalistii care au fost in excursie la sedinta de guvern de joi l-au iritat pe Nastase cu intrebarile lor puerile
Premierul Adrian Nastase s-a aratat nemultumit, ieri, la videoconferinta cu prefectii, de modul in care unii ziaristi au relatat despre sedinta de Guvern de joi, desfasurata la Pitesti, reprosandu-le acestora ca s-au aratat mai interesati de numarul de sandwich-uri si cantitatea de motorina consumate. "Nu stiu care sunt studiile necesare pentru un ziarist ca sa ceara informatii despre cata motorina si cate sandwich-uri s-au consumat", a remarcat Nastase. Premierul a calificat initiativa organizarii sedintei de Guvern la Pitesti drept "o experienta deosebit de pozitiva", adaugand ca membrii Cabinetului doresc sa repete aceste deplasari si in alte zone ale tarii. Intalnirea de la Pitesti a reprezentat, in opinia premierului, "un semnal clar" al Guvernului fata de problematica concreta a judetelor si localitatilor. Acest demers a permis si solutionarea directa a unor probleme punctuale, intr-un dialog direct cu notabilitatile judetului, fiind si "un exercitiu democratic, benefic atat judetelor, cat si executivului si autoritatilor locale", a mai spus Nastase.
Nici oamenii politici nu sunt mai breji
Primul ministru Adrian Nastase a declarat ca este "surprinzator" faptul ca unii ziaristi, politicieni si "specialisti" ai vechii puteri sunt "nemultumiti" de ridicarea monitorizarii Romaniei de catre Consiliul Europei (CE). "Sunt tot felul de comentarii acum, ale celor care par nemultumiti de faptul ca CE a ridicat monitorizarea asupra Romaniei. Este o mare suparare la unii ziaristi si oameni politici", a adaugat Nastase. "Adunarea Parlamentara a CE recomanda in textul rezolutiei luarea a trei sau patru masuri pe care Romania le-a respectat si sunt alte teme care reflecta unele preocupari generale ale CE si care trebuie avute in vedere. Dar regimul celor doua tipuri de recomandari este diferit", a mai spus premierul. El a mentionat ca monitorizarea Romaniei a inceput in 1997, iar in acea perioada textul rezolutiei a fost facut "mai putin" de catre reprezentantii CE. "S-a considerat ca, prin intermediul acestui text, unii care aveau in programul de guvernare obiective legate de restituiri sau Codul penal isi pot rezolva mai usor aceste probleme, daca existau presiuni din partea CE. Rezolutia era un mecanism sofisticat prin care se incerca adoptarea unor masuri in anumite domenii", a mai spus Nastase. Ziaristii nu au reprosat, insa, guvernantilor ceva legat de incetarea monitorizarii Romaniei, ci fapte ireale mentionate in documente oficiale.
Presedintele PNTCD Victor Ciorbea, fost premier, a declarat, ieri, ca opozitia din perioada 1996-2000, este cea care a impiedicat atat adoptarea legilor proprietatii imobiliare si funciare, cat si a legii de modificare a Codului Penal si a adaugat ca "raportarile false" catre Consiliul Europei apartin PSD si actualului Guvern, nu fostei Coalitii. (I.T.)
A r h i v a
  Romania nu are economie de euro    
  Presedintele bancii ar vrea sa vada mai multa reforma in Romania    
  Tara noastra va obtine credite BERD fara garantii de stat    
  Abramburica are mana libera de la Nastase    
  Impozitul pe profit ar putea sa scada la 18%    
  Agathon privatizeaza ca sa nimiceasca afacerile necurate    
  PSD se declara curat in cazul "Vantu-Vlas"    
  Legea ANL a fost modificata    
  Se umple tara de magazine pentru saraci    
  Oamenii de afaceri pot merge in excursie cu Premierul    
 Top afisari / comentarii 
 IMPACT construieste case prin contracte parsive (138 afisari)
 Legea ANL a fost modificata (31 afisari)
 Razboi total Doroftei - Balbi (30 afisari)
 Asasinii de la Moara Grecilor au ajuns in fata instantei (27 afisari)
 Fetita desfigurata de doi cockeri in calduri (19 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01315 sec.