Ziua Logo
  Nr. 2408 de sambata, 18 mai 2002 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Liberalii dezmint ca ar fi negociat la Cotroceni intrarea la guvernare
-- Stoica: PNL ramane ferm in opozitie
PNL respinge categoric eventualitatea unei colaborari cu PSD la guvernare. Presedintele liberal Valeriu Stoica a reactionat, ieri, la zvonurile potrivit carora ar fi avut o intalnire cu seful statului Ion Iliescu in care ar fi negociat participarea PNL la guvernare. Conditiile ar fi fost urmatoarele: schimbarea premierului, crearea unui post de vicepremier pe probleme economice pentru Theodor Stolojan si un portofoliu pe teme economice pentru Dan Radu Rusanu. Mai mult, zvonul, lansat de doua cotidiane bucurestene, continea precizarea ca in viitorul guvern urma sa intre si PD, alaturi de PNL, cu sprijinul parlamentar al UDMR, acest fapt ducand la izolarea PRM pe scena politica.
"PNL nu doreste si nu va negocia pana la urmatoarele alegeri parlamentare, nici cu reprezentanti ai PSD si nici cu Presedintia, participarea la guvernare intr-un guvern PNL-PSD. Consider ca asemenea demers nu ar fi benefic nici pentru PNL, nici pentru Romania. PNL nu doreste sa devina anexa PSD, un partid clientelar care tinde, asa cum am semnalat in nenumarate randuri, sa acapareze toate sectoarele vietii publice: scena politica, administratia publica, economia, institutiile independente si nu in ultimul rand mass-media", a declarat, ieri, Valeriu Stoica, in cadrul unei conferinte de presa. Liderul liberal a subliniat ca PNL isi va asuma ferm rolul de partid de opozitie "si doreste ca, in perspectiva viitoarelor alegeri, sa ofere cetatenilor Romaniei o alternativa la dezastruoasa guvernare de stanga". "Eu nu am intalniri particulare cu seful statului", a subliniat Valeriu Stoica, adaugand ca asteapta de la seful statului o pozitie publica in care sa precizeze clar daca a avut intalniri particulare cu vreun membru al PNL pe tema alcatuirii noului guvern. "Daca aflam ca cineva a facut acest lucru, chiar eu am sa propun excluderea sa din partid", a precizat vicepresedintele Andrei Chiliman, prezent in cadrul conferintei de presa. El a subliniat ca Biroul Permanent Central al partidului nu a delegat pe nimeni cu o astfel de sarcina si ca ultima intalnire pe care reprezentantii PNL au avut-o cu presedintele Iliescu a fost cand au avut loc consultari cu toate partidele pe tema tratatului romano-rus. Liberalii apreciaza ca autorii "manipularii grosolane a opiniei publice", identificati ca apartinand partidului de guvernamant, urmaresc, de fapt, "anihilarea celui mai incomod partid de opozitie. Ca presedinte al PNL condamn cu fermitate recurgerea la asemenea scenarii menite sa destabilizeze partidul pe care-l conduc", a declarat Stoica.
Basescu: Nici dupa 2004 u vom face o alianta cu PSD
"Niciodata, nici dupa 2004 nu vom face o alianta politica cu un partid profund corupt, patronat de varful piramidei coruptiei din Romania, premierul Nastase. Atat timp cat varful piramidei coruptiei are locotenenti care il si intrec - de genul Mitrea, Sarbu de la Agricultura, Hrebenciuc si nu mai putin insemnatul domn de la APAPS ( Ovidiu Musetescu-n.red.) nu avem ce discuta cu un astfel de partid, care si-a facut din guvernarea in folosul intereselor politice singurul obiectiv de indeplinit in mandatul pe care il are. Exclusa deci orice apropiere a noastra de un astfel de partid", a declarat, ieri, Traian Basescu.
Nastase se indoieste de veridicitatea informatiei
Tot ieri, premierul Adrian Nastase respingea categoric posibilitatea intrarii PNL la guvernare. "PSD nu este interesat de formarea unui guvern de uniune nationala impreuna cu PNL. Nu am discutat o astfel de varianta si nici nu ne intereseaza in acest moment asa ceva. Nici nu cred ca pe liberali i-ar tenta o astfel de varianta", a spus Nastase, exprimandu-si suspiciunea asupra veridicitatii informatiilor despre intalnirea dintre Ion Iliescu si Valeriu Stoica.
Iliescu: Este o fictiune fara suport
Presedintele Iliescu a declarat, la randul sau, ca "ceea ce a aparut este o dezinformare, un neadevar". Seful statului a sustinut ca este un "science-fiction", subliniind nu ca nu fost nici un fel de tratative "nici cu liberalii nici cu altii pentru remanieri, schimbari sau alte chestii". "Este o fictiune fara suport", a conchis Iliescu.
Bogdana PAUN Magda SEVERIN 
A r h i v a
  Popularii europeni pun umarul la reconstructia PNTCD    
  Iliescu si Kostunita au discutat intre patru ochi pe Dunare    
  Justitia din Chisinau a respins plangerea PPCD    
  Ionel Olteanu isi asuma eroarea din documentul transmis APCE    
 Top afisari / comentarii 
 IMPACT construieste case prin contracte parsive (138 afisari)
 Legea ANL a fost modificata (31 afisari)
 Razboi total Doroftei - Balbi (30 afisari)
 Asasinii de la Moara Grecilor au ajuns in fata instantei (27 afisari)
 Fetita desfigurata de doi cockeri in calduri (19 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2002 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00938 sec.